آموزش سئو - آموزش انجام سئو سایت

شیوه انتخاب کلمات کلیدی مناسب | KEYWORD NICHE AND RESEARCH

شیوه انتخاب کلمات کلیدی مناسب

مهمترین کار قبل از شروع فرایند سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، انتخاب کلمات کلیدی مناسب است که همیشه نیز در انتخاب آن اشتباه وجود دارد. اگر کلمات کلیدی سایت شما به درستی انتخاب نشوند، سئوی سایت دچار مشکل شده و یا شکست می خورد، یا بدون نتیجه و بازدهی خواهد بود. تیم آموزشی وبمستر 98 قصد دارد در این مقاله از آموزش وردپرس در سری مطالب آموزشی به آموزش و شیوه انتخاب کلمات کلیدی مناسب بپردازد.

فرایند انتخاب کلمات کلیدی مناسب

به فرایند انتخاب کلمات کلیدی مناسب، Keyword Research گفته می شود که فرایند یک باره نیست. همواره تا زمان حیات سایت و تجارت شما، در جریان است(باید جریان داشته باشد).

کاربران محترم باید تا کنون متوجه شده باشند که منظور از کلمه کلیدی، الزاما یک کلمه نیست. منظور یک یا چند کلمه (عبارت) است و عدد های ذکر شده در این آموزش وردپرس، فقط برای مثال آورده شده اند.

توجه کنید این آموزش وردپرس ارتباطی با Link Building و on page seo ندارد. تنها قصد داریم کلمات کلیدی مناسب سایت را که باید کلمات کلیدی مرتبط(Keyword Niche) باشند، به درستی تشخیص دهیم و به معرفی مراحل انتخاب آن بپردازیم. لغت niche در دنیای حرفه ای سئو(نه معنی لغوی تحت الفظی)، به معنای ارتباط، هدف گذاری، نزدیکی، گل موضوع و یا بهترین است.

باورهای غلط در انتخاب کلمات کلیدی

آنچه مشخص است این است که قبل از هر انتخاب کلمات کلیدی باید به درک درستی از کلمات کلیدی در دنیای سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو برسید و برخی باور های اشتباه در مورد این موضوع را از خود دور کنید. در ادامه با بعضی از این باورهای غلط بیشتر آشنا خواهیم شد:

از ابتدای کار به فکر کلمات کلیدی پر رقابت نباشید.

علاوه بر اینکه مدنظر قرار دادن کلمات کلیدی پررقابت از همان ابتدای شروع فعالیت سایت منطقا اشتباه است، احتمال شکست شما را نیز بسیار بالا می برد. به طور مثال فرض کنید موفق شدید کلمه کلیدی پررقابت(نسبت به سایر کلمات کلیدی مرتبط) را به سختی و با هزینه و زمان بسیار زیاد، به صدر نتایج گوگل برسانید و نتیجه آن هم به ارمغان آوردن میزان 300 کلیک به صورت روزانه برای شما باشد. حال اگر به هر دلیلی در این کلمه افت کنید و به صفحه ۲ گوگل بروید، تعداد کل کلیک های سایت(در نتیجه بازخورد و درامد و بازار) خود را از دست خواهید داد. بنابراین ریسک چنین کاری، بسیار بالاست.

در عوض با انتخاب 30 کلمه کلیدی کم رقابت تر که هر کدام روزانه ۱۰ کلیک برای سایت داشته باشند، می توانید هم خیلی راحت تر و سریع تر در سئوی انها موفق شوید و هم اگر در یک یا چند کلمه افت کلیک داشتید، کل کلیک های سایت را از دست نمی دهید. چون هنوز از تعدادی از کلمات کلیدی کلیک دارید و آنها شما را سرپا نگه داشته اند.

[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]

ریسک انتخاب کلمات کلیدی کم رقابت تر بسیار کمتر و احتمال موفقیت خیلی بیشتر است و مهمتر اینکه، خیلی راحت تر و با قدرت بیشتری می توانید به سراغ کلمات کلیدی پررقابت و سخت تر بروید. بدون شک استعداد سایتی که در کلمات کلیدی مرتبط رتبه دارد، در ارتقا به صفحه اول گوگل با کلمات کلیدی پررقابت بیشتر از  سایتی است که هنوز هیچ رتبه ای در کلمات کلیدی ساده تر ندارد!

[/quote]

کلمات کلی بالا در سرچ، منجر به بالا آمدن کلمات کوتاه تر نمی شود!

شاید شما هم زیاد شنیده باشید که مثلا اگر سایت شما با کلمه دانلود به صفحه اول بیاید، با هر کلمه ای هم که با دانلود شروع شود، به صفحه اول خواهید آمد. اما این که اساس این حرف از کجاست مشخص نیست!

با بیان یک مثال منطقی به شما توصیه می کنیم، از این به بعد با استدلال کافی، تصور نکنید که کلمات کلی بالا در سرچ، منجر به بالا آمدن کلمات کوتاه تر می شوند. فرض کنید سایتی با کلمه دانلود در صفحه اول گوگل است. می خواهیم بررسی کنیم که آیا منطقی است که با کلمات دانلود آهنگ، دانلود فیلم، دانلود نرم افزار حسابداری، دانلود نرم افزار، دانلود کتاب x و … هم در سرچ بالا باشد؟

برای پاسخ به این سوال باید به این موضوع فکر کرد که اگر گوگل یک سایت را با تمام این کلمات، در صدر نتایج جستجوی خود نمایش دهد، آیا نتایج سرچش اشتباه نمی شود؟ اصلا آیا وقتی شما قصد سرچ کلمه ای را داشته باشید، کلمات کلی را برای جستجو انتخاب می کنید؟ اگر بخواهید آهنگ x مرتضی پاشایی را دانلود کنید، کلمه “دانلود” را برای جستجو انتخاب می کنید؟ یا وقتی می خواهید مرورگر کروم رو دانلود کنید، کلمه، “دانلود مرورگر” رو جستجو می کنید؟

بدون شک جواب تمام این سوالات خیر است و در واقع اگر شخصی چنین کیبورد هایی را برای جستجو انتخاب کند، مشخص نیست دنبال چه چیزی است. در این حالت حتی اگر هم بر روی سایت کلیکی انجام شود، کلیک هدفمندی نخواهد بود و نرخ تبدیل خیلی خیلی پایینی خواهد داشت.

سئو برای بسیاری از کلمات کلیدی کلی، محال است!

تا این قسمت از آموزش وردپرس در سری مطالب آموزشی وبمستر 98 به طور کامل درباره اینکه چرا کلمات کلی، برای سرچ مناسب نیستند توضیح داده شد. حالا چرا کلمات کلی محال است؟ به طور مثال اگر کسی سایتی با موضوع ساعت دیواری را با کلمات کلیدی: ساعت دیواری، خرید ساعت دیواری، دکوری… را مد نظر داشته باشد، باید در نظر داشته باشد که کلمه دکوری حتی اگر هم ترافیک بالایی داشته باشد و میزان کلیک بالایی به همراه داشته باشد، کلمه ای نیست که منجر به جذب مشتری شود. آن هم مشتری که ساعت دیواری بخرد!

کسی که کلمه “دکوری” را جستجو می کند قطعا از کاربران تازه کار اینترنت است که تازه با دنیای اینترنت و گوگل آشنا شده است. علاوه بر این چنین شخصی معلوم هم نیست دنبال چه چیزی هست. دکوراسیون خانه؟ لوازم دکوراسیون؟ اجرای دکوراسیون؟ مجسمه دکوری، ساعت دکوری و … .

دنیای امروز دنیای کلمات کلیدی طولانی(Long tail keyword) است. کلمات کلیدی کوتاه زیادی وجود دارند که ترافیک کمتری از کیورد های طولانی تر دارند و میزان کلیک کمتری به همراه دارند.

کلمات کلیدی طولانی جایگزین کلمات کلیدی کوتاه

امروزه کاربران وب هرچه روز به روز حرفه ای تر می شوند، اطلاعات موجود در سطح اینترنت نیز هر روز وسیع تر می شود و کاربران جستجو کننده در پی سایت هایی هستند که خواسته انها را دقیقا برطرف کند و از آنجایی که حوصله گشت و گذار بیهوده را ندارند برای به دست آوردن نتیجه مورد نظر خود به ناچار به جستجوی کلمات طولانی تر روی می آورند. در نتیجه، کلمات کلیدی طولانی تر در حال جایگزین شدن با کلمات کلیدی کوتاه تر هستند. حتی اگر سختی سئوی کلمات کلیدی کوتاه هم در نظر گرفته نشود، عاقلانه تر است که به کلمات کلیدی طولانی تر اهمیت بدهید. زیرا کلمات کلیدی طولانی تر، نرخ تبدیل بالاتری نیز دارند.

برند های معروف را جزء کلمات کلیدی نیاورید!

بسیار دیده شده است که برند های معروف در لیست کلمات کلیدی یک سایت، قرار گرفته شده است. مثلا دکتر کرمانی، از پیشکسوتان فعال در حوزه تغذیه و سلامت است. اما سایت هایی که در حوزه تغذیه و سلامت فعالیت می کنند نباید از برند دکتر کرمانی استفاده کنند. کسی که نام این دکتر را جستجو می کند، در واقع به دنبال خود اوست، نه دنبال تغذیه و سلامت. اگر هم به دنبال تغذیه و سلامت باشد، می خواهد مطالبی را از کانال ایشان دنبال کند. بنابراین حتی اگر شما با کلمه کلیدی برند شخص یا شرکت دیگری در صفحه اول نتایج سرچ گوگل باشید، کاربر پس از ورود به سایت شما، متوجه می شود، شما آن سایت مورد نظر او نیستید که دنبالش بوده است. به این ترتیب سایت شما خیلی زود بسته می شود(bounce rate بالا می رود) و کل تلاش شما برای سئوی این نوع کلمات کلیدی از بین می رود.

[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]

کلمات کلیدی که حاوی برند دیگران هستند، دشواری خود را در سئو دارد. برای سئوی موفق کلمات کلیدی که حاوی برند دیگری است، باید مطالب و گفته هایی درباره آن برند در اختیار داشت تا سایت بتواند با جستجوی آن برند، به صدر نتایج جستجوی گوگل راه یابد.

[/quote]

همین کار نیز حاشیه های زیادی دارد زیرا اول اینکه گوگل نیز می تواند به خوبی سایت اصلی را تشخیص دهد و در نهایت هم شما با این کار، در واقع دیگری را تبلیغ می کنید! به جای استفاده از کلمات کلیدی که حاوی برند دیگری است، با بالا بردن اعتماد به نفستان، به برند (یا ادرس دامنه) خود فکر کنید. سعی کنید کاری کنید که دیگران برای کسب اعتبار، از برند شما در کلمات کلیدی سایت خود استفاده کنند.

مراحل انتخاب کلمات کلیدی مناسب

برای انتخاب کلمات کلیدی مراحل زیر را با در نظر گرفتن باور های اشتباه در همین رابطه، یکی یکی انجام دهید:

مرحله اول – کسب اطلاعات درباره موضوع سایت

اگر سایت برای خودتان است، طبیعتا اطلاعات کافی در اختیار دارید و از جزئیات حوزه کاری و موضوع سایت خود خبر دارید. مثلا اگر سایت شما درباره نمای ساختمان باشد، به خوبی می دانید، کلماتی مثل نمای چوب، نمای شیشه و … در حوزه فعالیت شما هستند. یا اگر سایت آهنگ داشته باشید، به خوبی می دانید که کلماتی مثل دانلود آهنگ جدید، دانلود آهنگ جدید با لینک مستقیم و … از کیورد های مرتبط واصلی هستند. در کل اگر قصد سئوی سایت دیگری را دارید، باید از صاحب آن بخواهید تا هر چه درباره حوزه کاری خود به ذهنش می رسد(درست یا غلط)، به شما بگوید و پیشنهاد کیورد دهد.

مرحله دوم – استفاده از پیشنهاد های خود گوگل با توجه موضوع سایت

شاید دیده باشید که وقتی کلمه ای را در search box گوگل بنویسید و سپس یک بار کلید space روی کیبورد را بزنید(یا نزنید)، گوگل به شما پیشنهاد هایی می دهد که این پیشنهاد ها البته دیر به دیر به روز می شوند. اما همیشه گزینه های مناسب، مرتبط و دارای ترافیک مناسب نسبی هستند که می توانند میزان کلیک را افزایش دهند. اگر Cursor را هم به پشت کلمه کلیدی در سرچ باکس ببرید و سپس space را بزنید، گوگل کلمات کلیدی دیگری پیشنهاد می دهد که کلمه جدیدی قبل از کلمه کلیدی شما آمده است. مثلا اگر هنگام جستجوی کلمه ” سئو “، قبل از این کلمه یک بار space بزنید، گوگل به شما کلمات کلیدی دیگری که به کلمه سئو ختم می شود را پیشنهاد می کند. مثل خدمات سئو.

با استفاده از پیشنهاد های خود گوگل با توجه موضوع سایت، می توانید بخش زیادی از کلمات کلیدی را انتخاب کنید.

مرحله سوم – استفاده از ابزار Google Keyword Planner

با استفاده از اطلاعاتی که در دو مرحله قبل با توجه به موضوع سایت و استفاده از پیشنهاد های خود گوگل کسب کردید، از ابزار keyword planner گوگل نیز استفاده کنید تا ترافیک و میزان سرچ کلمات کلیدی را به دست آورید. همچنین سایر کلمات کلیدی که گوگل در بخش کلمات کلیدی مرتبط(related keywords) در همین ابزار نمایش می دهد به لیست کیورد های خود اضافه کنید.

در این مرحله آن دسته از کلمات کلیدی که میزان جستجوی آنها زیر ۱۰ است (با خط تیره نمایش داده شده است) را کلا حذف کرده و در آخر آن ها را به ترتیب میزان جستجو (impression) لیست کنید.

مرحله چهارم – جمع بندی

کلمات کلیدی خیلی کلی را حذف کنید. مثل دانلود، پنجره، وب سایت، آموزش ، دکور، اخبار و … . این کلمات همانطور که در ابتدای این آموزش وردپرس گفته شد، نباید سئو شوند و باید فراموششان کرد.

[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]

در نتیجه کلمات کلیدی طولانی کم رقابت کم ترافیک تر(کم سرچ) را در اولویت قرار دهید و کلمات کلیدی کوتاه، پررقابت و پر ترافیک تر را در انتهای لیست خود قرار دهید.

[/quote]

مطابق این مراحل شما اطلاعات دقیق از کلمات کلیدی مرتبط با موضوع سایت مورد نظر خود در اختیار دارید و در فرایند سئو از کلمات کلیدی ساده تر شروع می کنید تا به کلمات دشوار تر برسید.

امیدوارم از این آموزش وردپرس استفاده لازم را برده باشید. ممنون از همراهی شما با این بخش از آموزش وردپرسدر صورت هر گونه سوال لطفا سوال خود را در قسمت نظرات مطرح بفرمایید. همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود از یک منبع معتبر را دارید می توانید به دسته بندی قالب وردپرس در سایت وبمستر 98 مراجعه بکنید.

پاینده و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *