آموزش سئو - آموزش انجام سئو سایت

اهمیت نقشه سایت XML در سئو

اهمیت نقشه سایت XML

همان طور که شاید اطلاع داشته باشید، نقشه سایت (XML) تا مدت ها برای صاحبان سایت چندان زیاد نبود اما رفته رفته با گذر زمان و مطرح شدن سئو و بهینه سازی سایت، قدرت، سودمندی و اهمیت نقشه سایت XML در سئو بیشتر شد.

می توان به منظور ارتباط مستقیم با موتورهای جستجو از نقشه سایت XML استفاده کرد و با فرمان تغییر و تازه کردن محتوا در زمان قرارداد شده از ایندکس شدن هرچه زودتر محتوای سایت اطمینان حاصل کرد. آنچه که در رابطه با این موضوع برای سئوکاران و صاحب سایت ها مهم است، توجه گوگل به سایت شما به عنوان یک منبع اصلی محتوا است.

الگوریتم پاندا برای حذف محتوای کپی از نتایج جستجوی گوگل

در دنیای نت تهیه کردن محتوا از سایت های مختلف توسط کاربران اینترنتی برای سایت های خود امر غیرمعمولی نیست. همچنین سرپرستی سایت ها توسط سایر سایت ها بدون قرارداد کاری برای آن ها  غیر طبیعی نیست. چون تعریف دقیقی از سرپرستی محتوا وجود ندارد و متاسفانه با جستجوی یک نام یا یک موضوع در گوگل، حدود ۳۰ – ۵۰ تا مقاله کپی خواهید دید و جالب است که گاهی در پانوشت و توضیحات مقاله نیز کپی برداری بدون اجازه از منبع یا مرجع ذکر شده است.

در الگوریتم پاندای بروزرسانی شده نیز تمرکز اصلی بیشتر بر روی حذف نسخه های کپی شده از روی صفحات موجود در نتایج جستجوی گوگل است. در این صورت سایتی که از نظر گوگل مرجع و منبع محتوا نباشد در معرض حذف از نتایج جستجو خواهد بود.

نقشه سایت چگونه این کار را انجام می کند؟

در حالت تئوری، از دیدگاه گوگل اولین محتوایی که زودتر از بقیه ایندکس شود، تولید کننده محتوای اصلی و منبع محسوب می شود. به طور مثال حالتی را در نظر بگیرید که تولید کننده محتوای اصلی و منبع از XML استفاده نکند و سپس محتوای خود را در حالی منتشر کند که یک سایت دیگر همان مطلب را ۴۰ دقیقه زودتر از تولید کننده اصلی ایندکس کند. در این صورت ممکن است همه چیز به نفع سایتی تمام شود که تولید کننده اصلی نیست.

برای شروع کار اثبات محتوای سایت خود به عنوان محتوای اصلی و مرجع بایستی ابتدا باید یک نقشه سایت XML درست کنید که در بعضی از سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مانند قالب وردپرس، قابلیت ساخت نقشه سایت XML با افزونه های زیادی به صورت اتوماتیک وجود دارد.

در صورتی که شما از قالب وردپرس برای مدیریت محتوای سایت خود استفاده کنید تنها کافی است که افزونه ای برای ساخت نقشه سایت XML خود داشته باشید. به این ترتیب این ابزار باعث می شود که نقشه سایت XML سایت شما به صورت خودکار به وجود آید و اگر محتوای جدیدی بر روی سایت قرار گیرد بروزرسانی می شود. اما اگر از CMS وردپرس استفاده نمی کنید، بایستی برای این ابزاری مانند نقشه سایت ساز سئو به کار ببرید تا نقشه سایت XML سایت شما ساخته شود و در یک بازه زمانی مشخص به طور منظم آن را بروزرسانی کنید تا از بروزرسانی صحیح اطلاعات و داده ها اطمینان حاصل کنید.

[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]

به طور کلی نقشه سایت XML یک فایل استاتیک و ثابت نیست. برخی از سایت ها نقشه سایت استاتیک را به کار می برند که نه تنها برای بهینه سازی سایت فایده ای ندارد، بلکه ضرر هم دارد. زیرا ممکن است مطالب و محتوای سایت تغییر کند و یا مطالب جدیدی به سایت اضافه شود که در این صورت این تغییرات به sitemap.xml اضافه نمی شود. بنابراین برای اضافه شدن هرگونه تغییر در محتوای سایت به نقشه سایت XML باید از نقشه سایت داینامیک استفاده کرد.

[/quote]

فواید ایجاد نقشه سایت XML

زمانی که شما صاحب سایت بزرگی باشید نیاز است که از یک صفحه اصلی برای نقشه های سایت خود استفاده کنید. زیرا موتور های جستجو فقط ۵۰ هزار URL ابتدایی در یک نقشه سایت را ایندکس می کنند و اگر تعداد لینک های موجود در سایت شما بیشتر از ۵۰ هزار لینک باشد، برای اتصال چند سایت مپ یا نقشه سایت به یکدیگر به ایندکس نیاز خواهید داشت.

در حقیقت شما بعد از ایجاد نقشه سایت بایستی آن را در موتور های جستجوی گوگل و بینگ ثبت کنید. موتورهای جستجو کاربران و صاحبان سایت را به ثبت سایت مپ ها و RSS ها تشویق می کنند. ابزار مورد استفاده برای این کار نیز Google Webmaster Tools و همین طور Bing Webmaster Tools هستند.

نقشه سایت (XML Sitemap) چیست؟

Sitemap یا نقشه سایت XML فایلی متنی، حاوی آدرس تمامی صفحات سایت شما است که با پسوند XML نیز ذخیره می شود و اهمیت نقشه سایت XML در سئو به حدی است که داشتن آن برای هر سایت ضروری تلقی می شود. فایلی متنی XML از جمله اصلی ترین و مهمترین فاکتورهای موثر در سئو سایت است که توسط گوگل اعلام شده است.

مراحل ثبت سایت مپ در موتور جستجوی گوگل

مراحلی که برای ثبت و پیشنهاد یک سایت مپ به موتور جستجوی گوگل باید انجام گیرد عبارتند از:

۱- از موجود بودن سایت مپ XML بر روی سرور سایت و همچنین قابل دسترس بودن URL مربوطه مطمئن شوید.

۲- ابزار گوگل وبمستر را باز کنید.

۳- انتخاب گزینه سایت مپ در قسمت Crawl

۴- با کلیک بر روی دکمه قرمز موجود در قسمت راست بالای صفحه باز شده و انتخاب گزینه “اضافه/تست نقشه سایت”، می توانید URL نقشه سایت را در کادر موجود وارد کرده و در انتها با انتخاب گزینه Submit Sitemap آن را تایید کنید.

مراحل ثبت سایت مپ در موتور جستجوی بینگ

مراحلی که برای ثبت و پیشنهاد یک سایت مپ به موتور جستجوی بینگ باید انجام گیرد عبارتند از:

۱- از موجود بودن سایت مپ XML بر روی سرور سایت و همچنین قابل دسترس بودن URL مربوطه مطمئن شوید.

۲- ابزار بینگ وبمستر را باز کنید.

۳- کلیک بر روی گزینه های Configure My Site و Sitemaps

۴- در اینجا می توانید URL نقشه سایت را در کادر موجود در قسمت Submit a Sitemap وارد کنید و در انتها با انتخاب گزینه Submit  آن را تایید کنید.

تاثیر نقشه سایت XML در سئو

شما با ایجاد نقشه سایت XML و ساخت فایل sitemap.xml برای سایت خود موتور های جستجو را در پیدا کردن سایت مپ خود و همچنین در ایندکس گذاری محتوای سایت خود برای نشان دادن واکنش سریع نسبت به بروز رسانی محتواها یاری خواهید کرد. در واقع شما با ثبت نقشه سایت XML خود به موتورهای جستجو اطلاع می دهید که مطلب سایت شما قبل تر از سایت های دیگر تولید شده و یا به روزرسانی شده است و چه آدرس های (URL)ی دارند.

به این ترتیب شما به کمک ربات های انواع موتور جستجو مثل گوگل تغییرات سایت خود را سریع تر به آن ها اعلام خواهید کرد. به طور مثال از مطالب جدیدی که در سایت منتشر شده و یا ویرایش شده و بروز رسانی شده اند، زودتر اطلاع پیدا خواهند کرد و با سریع ایندکس شدن مطالب در نتایج جستجوی هر کدام از موتورهای جستجو و همچنین سئو سایت کمک شایانی می کند.

در نقشه سایت یا sitemap.xml می توان میزان اهمیت هر محتوا را نیز تعیین کرد.

یکی از دلایل مهم و کاربردی ثبت نقشه سایت در گوگل، کاهش خطاهای احتمالی موجود در سایت است. همچنین به کمک ابزار های مورد استفاده در این زمینه مثل: گوگل وبمستر و بینگ وبمستر، می توانید اطلاعات مفیدی درباره نقشه سایت خود کسب کرد. حتی برای برخی سایت ها که موضوع محتوای آن ها منحصربفرد نیست مثل نقشه سایت موبایل، ویدئو و تصاویر، انواع مختلفی از سایت مپ ها وجود دارد که می توان آن ها را به کار گرفت.

به طور کلی ایجاد نقشه سایت XML ابزاری کاربردی و بهترین روش برای آگاه کردن موتورهای جستجو و معرفی محتوای سایت ها به عنوان منبع و مرجع اصلی به سازندگان و تولید کنندگان محتوا به آنها است.

ممنون از همراهی شما با این بخش از آموزش وردپرس برای آشنایی با اهمیت نقشه سایت XML یا فایل sitemap.xml سایت و تاثیری که بر سئو و بهینه سازی سایت دارد. در صورت هر گونه سوال لطفا سوال خود را در قسمت نظرات مطرح بفرمایید. همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود از یک منبع معتبر را دارید می توانید به دسته بندی قالب وردپرس در سایت وبمستر 98 مراجعه بکنید.

پاینده و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *