آموزش وردپرس

حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس

در این آموزش وردپرس می خواهم به حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس را برای شما آموزش دهم ولی قبل از آن بهتر است بدانید که در قالب وردپرس چه اطلاعاتی قرار دارد و درباره چه چیزی است. پس قبل از شروع آموزش وردپرس به تعریف قالب وردپرس و قسمتهای مختلف آن می پردازیم و بعد از آن برای شما در رابطه با حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس صحبت خواهیم کرد.

[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]

تیم وبمستر 98 در نظر دارد که حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس را به شما آموزش دهد ولی بهتر دانستیم که قبل از شروع آموزش دید کلی شما را به قسمت ویرایشگر باز کنیم تا دلیل حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس را مشخص کرده باشیم

[/quote]

حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس

حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس

قالب وردپرس

بر روی قالب ورد پرس نام های مختلفی قرار داده اند و به نام های مختلفی شناخته می شود از جمله نامهایی که برای قالب وردپرس قرار می دهند عبارتند از: پوسته وردپرس، قالب وردپرس، تملپیت وردپرس، مضمون وردپرس گفته می شود.

ساختار کلی یک قالب وردپرس و فایل های آن

index.php

در پوشه index.php فایل های اصلی قرار دارد که این فایلها در هر قالب وردپرس به عنوان فایل اصلی محسوب می شود.

style.css

قسمت استایل طراحی قالب صورت می گیرد و فایلها و کدهایی که در این قسمت قرار دارد رنگ، ظاهر، افکتها، و واکنش گرایی و پاسخ گویی قالب به کلیک ها و ناوبری ها، و هر جه بستگی به زیبایی و قالب دارد را مشخص می کند. به استایل شیوه نامه نیز می گویند.

rtl.css

برای اینکه قالب ما فارسی و راست به چپ بشه یک فایل css و شیوه نامه به اسم rtl درست می کنیم.و در این فایل مشخص می کنیم که عناصری که در سایت قرار می گیرند چگونه باشند. این فایل شبیه فایل استایل می ماند با این تفاوت که جهت نمایش از راست به چپ است و بر خلاف فایل اصلی است.

در بعضی از قالبها این بخش به صورت اتوماتیک قرار دارد. که اینکار را برای فروش بیشتر انجام داده اند اما در بسیاری از قالبهای اصلی وجود ندارد و باید برای فارسی سازی خودمان این فایل را وارد کنیم.

تیم وبمستر98 توصیه میکند برای پیشبرد راه خود و جلو گیری از فایلهای خراب در قالب خودتان قالب را راستچین کنید یا قالب وردپرس را از سایتهای معتبر خریداری کنید

comments.php

برای اینکه در قالب وردپرس خود بتوانیم دیدگاه ها را مشخص کنیم این فایل را قرار می دهیم.

front-page.php

بسیاری از قالبها یک برگه را به عنوان برگه اول به صورت پیش فرض قرار میدهند. و در قسمت منو خواندن به عنوان برگه اصلی انتخاب می کنند

home.php

اگر خودتان برگه اصلی را نساخته باشید این فایل به طور پیش فرض برگه اصلی وبسایت موسوم به “خانه” را ارائه میدهد

header.php

برای اینکه قالب هدر سایت خود را مشخص کنید و به اسکریپتها و بالاترین بخش و هم چنین متا ها دسترسی داشته باشید این فایل را ایجاد می کنید

singular.php

فایل singular.php برای پست های وردپرس استفاده می شود و در صورت نبودن پست یکتا وجود نداشته باشد از این برگه استفاده می شود و اگر این برگه وجود نداشته باش برگه index.php استفاده می شود

single.php

زمانی فایل فعال می شود که کاربر در پستی قرار بگیرد

archive-{post-type}.php

در صورت استفاده کاربر از پستی سفارشی که در دسته بایگانی این فایل استفاده می شود در صورت نبودن فایل زمانی که کاربر پست سفارشی از بایگانی درخواست کند، فایل archive.php استفاده می شود

page.php

اگر کاربر در حال مشاهده فایل page.php برای برگه استفاده می شود و خود برگه هم در قالب توسط عناصر مختلف مانند برگه ساز وردپرس طراحی شده است.

page-{slug}.php

زمانی که کاربر یک برگه یکتا درخواست می کند، مثلا برگه درباره ما که در این صورت نام میشود page-about.php و توصیفی است که در بروز نشان میدهد

category.php

این فایلها برای فراخوانی پستها با دسته بندی استفاده یم شود

tag.php

همانند دسته بندی ها، این فایل هم برای پاسخ به درخواست های کاربر در لحظه فراخوانی پست ها توسط برچسب مورد استفاده قرار میگیرد..

taxonomy.php

این فایل زمانی استفاده می شود که کار بر درخواست دهد از طبقه بندی های سفارشی وردپرس شما انتخاب شود.

author.php

در این برگه برای شما صفحه ای ایجاد می شود که مشخصات نویسنده در آن قار بگیرد.

date.php

اگر بخواهید آدرس سایت شما در url به صورت تاریخ نمایش داده شود فایل زمان/روزشمار این موضوع را برای شما پشتیبانی می کند.

مثال زیر این موضوع را میتوانید مشاهده می شود:

http://example.com/blog/2014/

http://example.com/blog/2014/05/

http://example.com/blog/2014/05/26/

archive.php

اگر کاربر کاربر درخواست های خود را از نویسنده ها، پست ها، دسته بندی ها یا تاریخ ارسال میکند این فایل فراخوانی می شود در صورت وجود فایلهایی مانند این category.php, author.php, و date.php فایل archive.php استفاده نمی شود.

search.php

برای اینکه فایلهای جستجو نمایش داده شود.

attachment.php

از فایل ذکر شده برای نمایش فایل پیوست جداگانه مانند تصاویر، فایل های PDF و یا دیگر فایل های رسانه ای استفاده می کنند

image.php

برای نمایش یک فایل تصویری به صورت تکی فایل رسانه ای تصویر استفاده می کنند. این فایل نسخه ویژه تری از attachment.php است، و اگر فایل وجود نداشته باشد، وردپرس از attachment.php استفاده می کند.

404.php

اگر کاربر در سایت فایلی را بخواهد که وجود نداشته باشد فایل 404 فرخوانی می شود

خب این فایلهای اصلی است که در قسمت ویرایشگر قرار می گیرد همان طور که می بینید این فایلها از مجموعه فایلهای اصلی تشکیل شده است و اگر هر شخصی به آنها دسترسی داشته باشد ممکن است که قالب را دچار مشکل کند و کل داده های سایت را از بین ببرد پس چاره چیست؟

چاره اینجاست که این کدهای ویرایشگر را در دسترس همه کاربران قرار ندهیم و با حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس از ایمنی سایت خودمان مطلع شویم.

حذف دسترسی به ویرایشگر قالب وردپرس

اینکار کار مشکلی نخواهد بود و با قرار دادن یک قطعه کد در فایل Functions.php قالب وردپرس خود میتوانید این دسترسی را محدود کنید.

قطعه کد را برای شما کاربران عزیز قرار می دهیم تا مشکلتان برطرف شود

<?php function remove_editor_menu() {

  remove_action('admin_menu', '_add_themes_utility_last', 101);

}

add_action('_admin_menu', 'remove_editor_menu', 1);

 ?>

ممنون از همراهی شما با این بخش از آموزش وردپرس. در صورت هر گونه سوال لطفا سوال خود را در قسمت نظرات مطرح بفرمایید. همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود از یک منبع معتبر را دارید می توانید به دسته بندی قالب وردپرس در سایت وبمستر98 مراجعه بکنید.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *