آموزش وردپرس, مقالات وردپرس

Bounce Rate به چه معناست و نحوه بررسی و عوامل افزایش آن چیست؟

Bounce Rate به چه معناست و نحوه بررسی و عوامل افزایش آن چیست؟

در صورتی که شما بخواهید به دنیای وب وارد شوید، نیاز دارید که با اصطلاحاتی در این زمینه آشنا شوید. ترافیک، سئو، صفحه ورود، Bounce Rate و … ازجمله مواردی است که باید آنها را بیاموزید. در این بخش از آموزش وردپرس قصد داریم در مورد اینکه “Bounce Rate به چه معناست و نحوه بررسی و عوامل افزایش آن چیست؟” توضیحاتی ارائه دهیم. تعداد زیادی از نرم افزارهایی که کار ارزیابی و اندازه گیری ترافیک سایت را انجام می دهند، درمورد Bounce Rate، نرخ بانس یا نرخ پرش نیز گزارش هایی می دهند. همچنین الکسا (Alexa) و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نیز از دسته سرویس هایی هستند که میزان Bounce Rate را گزارش می دهند. البته این اعداد و گزارش ها هر روز در حال تغییر می باشد. در ادامه همراه وبمستر 98 باشید تا بیشتر با این مفهموم آشنا شوید.

Bounce Rate به چه معناست و نحوه بررسی و عوامل افزایش آن چیست؟

نرخ پرس یا نرخ بانس قبل از به وجود آمدن دنیای وب نیز استفاده می شده است. Bounce به معنای برخورد به مانع و برگشت است. به عنوان مثال فروشگاهی را در نظر بگیرید که یک مشتری وارد آن می شود و بدون هیچ تعاملی با فروشنده، فروشگاه را ترک می کند؛ در اینجا Bounce روی داده است، به مانند اینکه مشتری پس از ورود با دیواری برخورد کرده و بیرون رفته است.

Bounce Rate در دنیای وب به معنای تعداد بازدیدکنندگانی است که به سایت شما وارد شده اند، اما تمایلی به باز کردن دیگر صفحات آن ندارند و به اصطلاح از سایت شما فراری می باشند. در واقع بعد از ورود به سایت، ترغیبی برای باز کردن صفحه ای دیگر یا کلیک برروی لینک دیگری را ندارند.

بنابراین بانس ریت معیار خوبی برای آن است که بفهمید چه درصدی از بازدیدکنندگان سایت شما را نپسندیده اند و از آن خارج شده اند که این موضوع می تواند دلایل مختلفی ازجمله ضعیف بودن گرافیک سایت، سرعت بارگذاری پایین، عدم وجود محتوای مفید و … داشته باشد. به عبارت دیگر Bounce Rate فاکتوری برای میزان سنجش جذابیت سایت شما از دید کاربران می باشد.

اشتباهی که برخی از کاربران غیرحرفه ای انجام می دهد، توجه بیش از انداره به رتبه الکسا یک سایت می باشد. اما ذکر این نکته ضروری است که رتبه الکسا خوب با Bounce Rate فایده ای نخواهد داشت. به عنوان مثال تبلیغ کردن در سایت با رتبه الکسا 100 در ایران و بانس ریت 80، هیچ تاثیری نخواهد داشت، چون کاربران به زور و معمولا از طریق پاپ آپ به آن سایت وارد می شوند و به سرعت آن را می بندند.

Bounce Rate یا نرخ دفع کاربر یکی از پارامترهای مهم و ویژه در زمینه بازاریابی اینترنتی می باشد و مدیران سایت های موفق اینترنتی همواره به آن توجه کرده و با کمک روش های مختلف، سعی در کاهش آن دارند.

در نتیجه اگر Bounce Rate سایت شما بالا باشد، نشانگر ضعیف بودن سایت شما و عدم دارا بودن محتوای بهینه و مناسب نبودن طراحی وبسایت شما است، و برعکس در صورتی که Bounce Rate سایت شما پایین باشد، نشانگر قدرت سایت و رضایت بازدیدکنندگان است. یعنی سایت شما توانسته است کاربران بسیاری را به سمت خود جذب کند.

Bounce Rate به چه معناست و نحوه بررسی و عوامل افزایش آن چیست؟

نحوه و چگونگی بررسی Bounce Rate سایت

برای بررسی Bounce Rate می توان از سایت Alexa کمک گرفت. این سایت تا حد زیادی بانس ریت را درست تشخیص می دهد. در سایت الکسا می بایست URL سایت خود را در قسمت مشخص شده وارد نمایید و اطلاعات سایتتان را بررسی کنید. سایت Alexa اطلاعات مختلفی از جمله کلمات کلیدی که کاربران جستجو نموده اند و در نهایت به سایت شما رسیده اند، رتبه سایت شما در ایران و جهان، Bounce Rate، بک لینک هایی که به سایت شما شبیه است و … را در اختیار شما قرار خواهد داد.

Bounce Rate به چه معناست و نحوه بررسی و عوامل افزایش آن چیست؟

عوامل تاثیرگذار در افزایش Bounce Rate سایت

ریسپانسیو نبودن سایت

امکان دارد تعداد زیادی از بازدیدکنندگان سایت شما از تلفن همراه و تبلت استفاده نمایند، اما سایت شما رابط کاربری خوب و ایده آلی در صفحان نمایش مختلف ندارد و آن ها با باز کردن سایت تنها با یک صفحه بهم ریخته رو به رو خواهند شد. باید به این موضوع توجه کرد که ریسپانسیو و واکنش گرا نبودن یک سایت، مهمترین نکته در دفع بازدید کننده خواهد بود. امروزه با گسترش استفاده از موبایل و تبلت ها، توجه به ریسپانسیو بودن سایت الزامی است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سایت شما می بایست در صفحات نمایش مختلف، به درستی نمایش داده شود.

رابط کاربری یا واسط کاربری نامناسب

رابط کاربری یا واسط کاربری نامناسب نیز از دیگر مواردی است که باعث کاهش Bounce Rate سایت می شود. فضای سایت باید به گونه ای باشد که کاربر پس از ورود به آن بتواند با محیط آن ارتباط برقرار کند. اگر اینگونه نباشد، تلاش شما برای تولید بهترین محتوا و بهینه سازی آن برای جذب کاربر اثرگذار نخواهد بود و نمی توانید بازخورد خوب و موفقی از آن ها دریافت نمایید.

عدم تولید محتوای خوب و بهینه در سایت

عدم استفاده از محتوای مناسب و بروزرسانی مرتب آن و همچنین داشتن اشکالات تایپی نیز موجب افزایش بانس ریت خواهد شد. محتوای خوب و کاربردی موجب خواهد شد که کاربر در سایت شما ماندگار و به مطالب آن علاقه مند شود. این علاقه مندی سبب گشت و گذار بیشتر کاربر در سایت شما و در نتیجه کاهش کاهش یافتن Bounce Rate می شود.

عدم وجود sidebar

یکی دیگر از روش هایی که در کاهش Bounce Rate سایت موثر است. وجود سایدبار به منظور قرار دادن محبوب ترین آموزش ها، مقالات و … می باشد.

عدم وجود لینک های مناسب

عدم وجود ارتباطات مناسب در بین مقالات و محتوای سایت شما باعث می شود که کاربر به سرعت صفحه ای که باز نموده را ببندد که این مورد باعث افزایش Bounce Rate سایت شما خواهد شد. لینک سازی مناسب از اهمیت ویژه ای در صفحات برخوردار است. بهتر است در لابه لای متن خود، عبارت و کلمات مرتبط را به صفحات دیگر لینک کنید که اگر کاربر درمورد آن چیزی نمیدانست، روی آن کلیک نماید و مطالب مرتبط را مطالعه کند. این لینک ها نه تنها در بهبود سئوی سایت شما موثر است، بلکه موجب کاهش نرخ دفع کاربر یا به عبارت دیگر کاهش بانس ریت سایت شما خواهد شد.

از اینکه در این بخش از آموزش وردپرس نیز همراه ما بودید، کمال تشکر را داریم. در این مطلب سعی کردیم که به طور کامل به شما عزیزان توضیح دهیم که Bounce Rate به چه معناست و نحوه بررسی و عوامل افزایش آن چیست؟. امید است به کمک آن بتوانید بانس ریت سایت خود را کاهش دهید و به یک سایت موفق در دنیای وب تبدیل شوید. در صورتی که سوال یا ابهامی در مورد این پست دارید، در بخش نظرات اعلام کنید، تیم ما در وبمستر 98 در اسرع وقت پاسخ شما را خواهند داد. همچنین اگر به قالب وردپرس نیاز دارید، می توانید به دسته بندی قالب وردپرس مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه + 8 =