وبلاگ

پایان نامه طراحی موتور جستجوگر در اینترنت اشیاء و سئو آن -استاد منصور یوسفی نیا

طراحی موتور جستجوگر در اینترنت اشیا

با سلام، من هیوا اعزامی هستم، پایان نامه زیر مربوط به درس پروژه مقطع کارشناسی آموزشکده فنی تبریز میباشد. این پایان نامه بصورت کاملا تخصصی نوشته شده است و سعی کرده ام علاوه بر استفاده از اولین منابع دنیا تجربیات خودم رو نیز به اشتراک بگزارم. بنده چند سال است که در حوزه سئو فعالیت میکنم و سایت هایی مثل خبرگزاری فارس (بعد از آپارات بیشترین آتوریتی در ایران را دارد و حتی بیشتر از دیجی کالا) یا سئوی سایت پلیس فتا، تخفیفان، فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش و بانک کوثر و بیمه کوثر نمونه مشتریان سئو بنده میباشد و مدیر شرکت سئوکار seokar.com نیز میباشم همچنین در نظر داشته باشید که گوگل بیش از 200 فاکتور و عامل برای رتبه دادن به سایت ها دارد، و خیلی از این قوانین محرمانه میباشند و بصورت آشکار آنها را اعلام نکرده است و فقط اشاره کوچکی بدون اشاره به جزئیات به این قوانین داشته است  -مانند بحث لینک سزی یا تولید محتوا – بخاطر همین هر سئوکاری که تجربه بیشتری داشته باشد شخص موفق تری میباشد و میتواند تحلیل بهتری از رفتار گوگل با سایت او داشته باشد – که در این مقاله سعی شده است تا اصلی ترین فاکتور ها برای نمایش بهترین نتایج به کاربر اشاره شود.

در این پایان نامه استاد منصور یوسفی نیا بعد از چند روز موندن من در پشت در اتاقشون(برای 15 دقیقه ارائه ای که زمان حضور من در دانشگاه از قبل تعیین و هماهنگ شده بود، متاسفانه 4 روز بدلیل اینکه در حین نوشتن مقاله من باهاشون در ارتباط نبودم من انتظار کشیدم) بعد از ارائه فقط در یک جمله به من گفتند که این پایان نامه کار من نبوده و نمره 7 رو به من دادند و من بسیار خوشحال شدم که به قدری این مقاله خوب بوده که استاد عزیز هم باور نمیکنه کار خود من بوده 🙂 اما شما بدلیل نمره پایینی که من گرفتم،دید این رو نداشته باشید که این مقاله کیفیت پایینی دارد.

علاوه بر استاد منصور یوسفی نیا ، مهندس رضا بشارتی رئیس اداره آموزش نیز در جلسه ارائه حضور داشتند (ارائه در کمتر از 15 دقیقه انجام شد و فایل پاورپوینت ارائه هم در کمی پایین تر قرار گرفته است)

از آقای مهندس منصور یوسفی نیا ، مهندس رضا بشارتی، و آقای مهندس محمود ابوالحسنی کمال تشکر رو دارم و اینکه تونستم در خدمتشون  شاگرد باشم رو هیچ وقت فراموش نخواهم کرد.

این پایان نامه و موضوعات مطرح شده در آن برای افراد کنجکاو و علاقه مند میتواند بسیار جذاب باشد

 

[button color=’green’ size=’big’ align=’center’ link=’https://webmaster98.com/wp-content/uploads/seo-in-Iot-edit3.pdf’ radius=’4′]دانلود نسخه PDF[/button]

[button color=’green’ size=’big’ align=’center’ link=’https://docs.google.com/presentation/d/1KV6GKCf0vYbBs7xRneV6NOpUReZekFdxqnTagUpxdZI/edit?usp=sharing’ radius=’4′]مشاهده فایل ارائه PPTX[/button]

در زیر میتوانید نسخه pdf مقاله را مشاهده بکنید.


فصل اول: نیاز بشریت به اینترنت اشیاء

همیشه ما برای یافتن جواب سوالات خود در گوگل سرچ میکنیم (Googling) چون پیدا کردن سایت مورد نیاز در بین میلیارد ها صفحه ایندکس شده در محیط اینترنت کار بسیار دشواری میباشد. این طرح در اوایل که تعداد سایت ها زیاد نبود به عنوان یک نیاز شناخته نشده بود اما بعد از مدتی به عنوان یک نیاز جدی برای کاربران مطرح شد که بعدا موتور های جتسجوگر متنوع همانند گوگل و بینگ و یاهو و… در این حوزه پدیدار شدند.

امروزه که تعداد دستگاه های که در محیط اینترنت با اسم اینترنت اشیاء فعالیت میکنند بسیار زیاد شده است و احساس نیاز به یک موتور جستجوگر در آن احساس میشود اما راه اندازی یک موتور جستجو در IoT کار ساده ای نیست و چالش های زیادی را در برابر داریم.

تا کنون شما هم حتما چندین بار در گوگل عباراتی مثل ” دانلود آهنگ” یا ” بهترین غذاخوری های تهران” و… را شاید سرچ کرده باشید که با تعداد زیادی سایت در نتایج روبر خواهید شد اما تصور بکنید که یخچال منزل شما اینبار به جای یک کاربر انسان، جستجوی خود را در موتور جستجو انجام دهد، یا شرایطی که کاربر انسان با سرچ در موتور جستجوگر به یخچال منزل شما دسترسی پیدا بکند.

شکل 1-1 : موتور جستجوی اینترنت اشیاء

 

1-1 چالش های روبرو در اینترنت اشیاء

یکی از بزرگترین دغدغه هایی که پیش روی موتورهای جستجوگر قرار داد، آفلاین شدن دستگاه هامیباشد، همانطور که میدانید برخی از دستگاه هایی که به اینترنت اشیاء متصل هستند، از باطری استفاده میکنند و بعد از تمام شدن باطری آن ها دیگر امکان دسترسی به آن ها نیست و در شرایطی موتور جستجوگر این دستگاه را در نتایج نمایش دهد و دستگاه آفلاین باشد امکان ارتباط وجود ندارد و عملا موتور جستجوگر ما مناسب نخواهد بود.

در محیط اینترنت صفحات توسط یکسری رباط خزنده یا Crawler شناسایی میشوند و از محتوای آن صفحه یک کپی گرفته میشود و در دیتابیس آن قرار میگیرد و از همان لحظه خزیدن بررسی داده ها انجام میشود اما در محیط IoT ما شبکه های نیمه بسته یا همان semi-closed network را داریم که اصلا امکان دسترسی به آن شبکه وجود ندارد.

عمده ترین مشکلی که در ساخت سرچ اینجین IoT وجود دارد رجیستر یا ثبت کردن اولیه دستگاه در موتور جستجوگر میباشد. گوگل با استفاده از لینک هایی که وجود دارد معمولا در مدت زمان کمتر از 2 هفته آن سایت را ایندکس میکند و در نتایج خود نمایش میدهد. اما در اینترنت اشیاء این لینک و ارتباط وجود ندارد همچنین تاکنون چندین موتور جتسجو تا کنون پیاده سازی شده اند که در همه آن ها رجیستر کردن سایت در اولین بار باید توسط خود کاربر و manual باشد اما یکی از چالش های روبرو در پیاده سازی موتور جستجوگر همین رجیستر شدن اتوماتیک میباشد. که برای رفع این مشکل نیاز به پیاده سازی یک مرکز NIC میباشد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل دوم

اینترنت اشیاء چیست؟

 

 

 

 

 

 

 

فصل دوم: اینترنت اشیاء چیست؟ اینترنتِ اشیاء (Internet of Things ‪(IoT)) مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است. به صورت خلاصه “اینترنت اشیاء” فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیاء) قابلیت ارسال داده از طریق شبکه‌های ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم می‌گردد.

2-1 موتور های جستجوگر چیست؟

امروزه که تعداد زیادی از سایت ها فعالیت میکنند، و نیاز های کاربران هم بسیار گسترده تر شده و جستجو های حرفه ای تر هم انجام میشود، اما دسترسی به این محتوا و سایت ها اگر توسط خود کاربر انجام شود، ممکن است که کار بسیار دشواری باشد، اما برای رفع این مشکل از ابزار هایی به نام موتور جستجوگر استفاده میشود. این ابزار ها یک واسطه بین کاربر و سایت مقصد میباشند که با توجه به کوئری و سرچی که کاربران انجام داده اند مرتبط ترین سایت ها را برای آن ها نمایش میدهند. همچنین تعداد زیادی موتور جستجوگر وجود دارد، که هر کدام برای هدفی مشخص میباشند مثلا برای جستجو های عمومی معمولا کاربران از گوگل استفاده میکنند، یا برای جستجو در بین مقالات علمی و آرشیو های دولتی از موتور جستجوگر Wolframalpha استفاده میشود.

2-2 تاثیر اینترنت اشیاء بر زندگی انسان

با توجه به رشد همه روزه این تکنولوژی و زیاد شدن تعداد دیوایس هایی که از این تکنولوژی استفاده میکنند و همه این تکنولوژی ها در زندگی روز مره ما نقش دارند، در رانندگی، میز صبحانه، خرید هایی که انجام میدهیم، و محیط کاری ما و تربیت فرزندان و … یکی از دلایل رشد با سرعت بسیار بالای اینترنت اشیاء تعبیه سازی شدن آن بر روی زندگی انسان ها میباشد.

2-3 رفتار عادی موتور های جستجوگر برای ایندکس سایت و خزنده ها

در حالت عادی موتور های جستجوگر با استفاده از کنسول وبمستر که خود ارائه میدهند سایت ها را پیدا میکنند همچنین از طریق لینک هایی که از طرف سایت های دیگر به سایت مورد نظر داده میشود موتور های جستجوگر این لینک ها را پیگری میکنند و دنبال این لینک ها میروند و محتوای همه سایت هایی که در لینک ها قرار گرفته اند را ایندکس میکنند.

 

 

 

 

 

 

 

فصل سوم پیش نیاز های راه اندازی موتور جستجوگر در اینترنت اشیاء

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل سومپیش نیاز های راه اندازی یک موتور جستجوگر اینترنت اشیاء

با توجه به توضیح بالا دامنه اینترنت اشیاء صرفا محدود به دستگاه های دوروبر ما نیست، دربرگیرنده، انسان ها و حیوانات هم میشود بخاطر همین تعداد دستگاه ها بسیار بیشتر از محیط وب میباشد و در این میان است که تعاریفی همانند Mobile Database یا همان پایگاه داده های سیار و Block Chain مطرح میشود.

 

شکل 3-1 بلاک چِین

3-1 Block Chain در اینترنت اشیاء

تا کنون بلاک چین بخاطر استفاده آن در بیت کوین دارای مثال های بانکی بود ، اما این تکنولوژی محدود به بیت کوین و سیستم های بانکی نیست و میتوان از آن در موتور های جستجو نیز استفاده کرد.

بلاک چین یک بستر توزیع تراکنش است که در آن هر تراکنش به دیگر تراکنش های اطراف آن از طریق رمزگذاری متصل است.

برای هک کردن آن، شما باید تمام تراکنش های وابسته به آن و تمام تراکنش های رونوشت شده را هک کنید (که در حقیقت یعنی غیر ممکن است).

بلاک چین دارایی های دیجیتالی شما را زیر نظر دارد تا فقط از طریق احراز هویت شناسایی شوند و کسی بدون اجازه نتواند کپی هایی از آن تهیه کند.چنین موضوعی سبب می شود که برای واحد پول چندان ارزشمند نباشد اما از طریق آن می توان بسیاری از مسائل دیجیتالی را حفاظت کرد. برای مثال، در آینده سند خانه شما دیگر یک برگه کاغذ نیست و یا کسی نمی تواند یک خانه را به چند نفر بفروشد و یا حتی رای گیری ها از این طریق کاملا بدون خطا انجام می شوند.

فناوری بلاک‌چین، پیوند گمشده‌ای برای حل مسائل مربوط به :

  • مقیاس‌پذیری
  • حفظ حریم خصوصی
  • قابلیت اطمینان در اینترنت است

شکل 2-3 : شمای از ترکیب اینترنت اشیا و بلاک چِین

3-2 کاربرد بلاک چین و اینترنت اشیاء

طبق گفته سیسکو، 50 میلیارد دستگاه تا سال 2020 به اینترنت متصل می‌شوند. با این تعداد دستگاه متصل که همگی دستورات ارسال، دریافت و پردازش مانند روشن شدن، شماره گرفتن و حرکت کردن می‌فرستند، درستی داده‌ها در طول مسیر ممکن است هزینه‌های غیرقابل پیش‌بینی به بار آورد. مسائل دیگری مانند این که چگونه می‌توانیم به طور دقیق میلیاردها دستگاه متصل شده را ردیابی و مدیریت کنیم، چگونه داده‌های بزرگی که این دستگاه‌ها تولید می‌کنند، ذخیره کنیم و این که چگونه تمام این کارها را مطمئن و امن انجام دهیم، چیزهایی است که باید قبل از پذیرش مصرف کنندگانِ اینترنت اشیا حل شود.

شاید فناوری بلاک‌چین بتواند روزنه امیدی برای صنعت IoT باشد. این فناوری می‌تواند برای ردیابی میلیاردها دستگاه متصل استفاده شود، معاملات را پردازش کرده و هماهنگی بین دستگاه‌ها را ممکن کند. این رویکرد غیرمتمرکز، احتمال از کار افتادن شبکه را از بین می‌برد و یک اکوسیستم مقاوم‌تر برای دستگاه‌ها ایجاد می‌کند. همچنین الگوریتم رمزنگاری استفاده شده توسط بلاک‌چین، داده‌های مشتریان را خصوصی‌تر می‌کند.

موارد کاربرد بلاک‌چینِ اینترنت اشیا

 

  • خودروهای متصل
  • لوازم هوشمند
  • سنسورهای زنجیره تامین
  • استفاده برای رجستر کردن دستگاه ها برای موتور های جستجوگر

 

4-3 محلی سازی در پایگاه داده های سیار

نکته: با توجه به تعریف dns که وظیفه آن تبدیل آدرس ip به اسم میباشد (دقیقا همانند ذفترچه تلفن که از روی اسم کاربران شماره آن ها را پیدا میکنیم) امروزه تعداد زیادی دامنه اینترنتی ثبت شده اند با پسوند های مختلف، به نحوری که اگر شما قصد ثبت کردن یک دامنه جدید را داشته باشید به احتمال زیاد قبل از شما اشخاص دیگری آن دامنه را ثبت کرده باشند. و با در نظر گرفتن تعریف MD یا پایگاه داده سیار میتوان تا حد زیادی این دامنه گسترده را محدود تر کرد.

شکل 3-3 : پایگاه داده های سیار

يكي از روش هاي مديريت پايگاه هاي توزيع يافته Client\Server است. تمام بانكهاي اطلاعاتي روي سرور ذخيره مي شود و تمام پردازش هاي لازم نيز در سرور انجام مي شود و تنها نتيجه پردازش ها به کلاینت فرستاده مي شود.

اما پيشرفت هاي اخير در تكنولوژي قابل حمل و بي سيم منجر به توليد كامپيوترهاي سيار براي ارتباط داده ها و فرآيندها شده است كه اين كامپيوترها نياز به ارتباطات بي سيم دارند. اين نوع ارتباط به مشتري Client اجازه مي دهد كه كم و بيش به داده ها دسترسي داشته باشد و در اينجاست كه ما از مديريت mobile database استفاده مي كنيم، اما همان گونه كه مي دانيد در هر حال يك مسئله سخت افزاري و نرم افزاري در اين نوع مسائل پيش مي آيد كه بايد حل شود.

بعضي از مسائل نرم افزاري كه به مديريت داده ها، اجرا و پوشش داده هاي پايه و ….. مربوط مي شود عمدتا به خاطر پيوند متناوب و محدود كننده ي يك ارتباط بي سيم در اين نوع كامپيوترها مشكل تر است. در اين شبكه ها انتقال داده ها در يك واحد به نام Pack صورت مي پذيرد كه به طور معمول سرويس هاي ديگر هم استفاده مي شود اما اين روش mobile data بر روي پايگاه داده هاي توزيع شده اجرا مي شود. اين پايگاه داده ها مجموعه اي از داده هاي ذخيره شده است كه منطقا به يك سيستم تعلق دارند. ولي در كامپيوترهاي مختلفي يك يا بيش از يك شبكه توزيع شده اند.

مي توان گفت كه در اين معماري تعدادي پايگاه داده ها روي كامپيوترهاي مختلف داريم كه از نظر كاربران پايگاه واحد هستند. در معماري mobile data base يك يا بيش از يك كامپيوتر متوسط يا بزرگ نقش خدمتگزا Server  پايگاه داده ها را ايفا مي كند. اين كامپيوتر را خدمتگزار ميزبان‌ Hostserver مي نامند. هر كاربر كامپيوتر همراه خود را حمل مي كند. در اين كامپيوتر داده هاي عملياتي و برنامه ي كاربردي مورد نيازش ذخيره شده اند.

پايگاه داده هاي ذخيره شده در كامپيوتر خدمتگزار ميزبان حاوي داده هاي پويا Dynamic Data  است. بدين ترتيب كاربر مي تواند از هر جا با زير سيستم خدمتگزار پايگاهي مرتبط بوده و پردازش هاي مورد نظرش را انجام دهد.

پردازش سیار برای افرادی که حتی در ضمن حرکت نیاز به اطلاعات دارند در این دنیایی که اطلاعات به سرعت در حال تغییر است به طور فزاینده در حال افزایش است . این مقاله به ارائه مفاهیم و مسائل اساسی مربوط به پایگاه داده های سیار می پردازد.

چرا پایگاه داده های سیار ؟

در گذشته پایگاه های داده بزرگ در مقیاس تجاری به عنوان سیستم های پایگاه داده مرکزی توسعه می یافتند.اما این روند با بیشتر و بیشتر شدن برنامه های کاربردی توزیع شده تغییر نمود. برنامه های کاربردی توزیع شده معمولا درگیر پایگاه داده ها و شبکه های قدرتمند مرکزی هستند. همچنین، روند تکنولوژی جدید بخاطر فناوری های ظهور یافته مانند:

پیشرفت سریع فناوری های ارتباطی بی سیم و فن آوری کوچک سازی کامپیوتر کاربران را قادر به استفاده از منابع کامپیوتری در هر کجا از شبکه های کامپیوتری می کند. برای مثال ، شما حتی می توانید با اینترانت خود از هواپیما ارتباط برقرار کنید. بانک اطلاعاتی سیار پایگاه داده هایی هستند که به برنامه های کاربردی پایگاه داده اجازه توسعه و به کارگیری برای دستگاه های دستی را می دهند و در نتیجه برنامه های کاربردی مبتنی بر پایگاه داده رابطه ای قادر به بکارگیری توسط کاربران سیار می شوند. فن آوری پایگاه داده به کارمندان اجازه می دهد با استفاده از تجهیزات دستی به شبکه های شرکت خود لینک شده و به دریافت اطلاعات و کار آفلاین بپردازند و سپس با اتصال مجدد به شبکه دیگر با بانک اطلاعاتی شرکت همگام شوند. به عنوان مثال ، با یک پایگاه داده های سیار تعبیه شده در دستگاه دستی ، کارگر تحویل بسته می تواند مجموعه امضا ها بعد از هر بار تحویل را جمع آوری نموده و در پایان روز اطلاعات را به بانک اطلاعاتی شرکت ارسال کند.

3-3 پایگاه داده های سیار Mobile DataBase

پایگاه داده ای است که می تواند توسط یک دستگاه محاسباتی سیار از طریق شبکه سیار متصل شود بطوری که کلاینت و سرور دارای ارتباطات بی سیم هستند. همچنین یک حافظه نهان برای حفظ داده ها و تراکنشها هنگام قطع اتصال نگهداری می شود.. بانک اطلاعاتی ساختاری است برای سازماندهی اطلاعات، این اطلاعات ممکن است لیستی از مخاطبین ، قیمت اطلاعات، مسافت طی شده و … باشد.

 

استفاده از لپ تاپ ها ، تلفن همراه و رایانه های جیبی در حال افزایش است و به احتمال زیاد در آینده با ظهور فزاینده برنامه های کاربردی سیستمهای سیار بیشتر نیز خواهد شد. در حالی که تحلیلگران نمی توانند محبوب ترین و عامترین برنامه در آینده را بطور دقیق پیش بینی کنند ، اما این کاملا روشن است که درصد زیادی از برنامه ها نیازمند استفاده از پایگاه داده خواهند بود. بسیاری از برنامه های کاربردی آینده نیازمند توانایی دانلود اطلاعات از مخزن اطلاعات و انجام عملیات بر روی این اطلاعات حتی زمانی که خارج از محدوده موردنظر بوده و یا زمانیکه اتصال قطع شده می باشند.

 

امروزه با ظهور پایگاه های داده سیار، کاربران می توانند با تلفن های هوشمند خود و یا رایانه جیبی با پایگاه های داده سیار به تبادل اطلاعات از راه دور بدون هیچ گونه نگرانی در مورد زمان یا فاصله بپردازند. پایگاه های داده سیار به کارکنان اجازه ورود اطلاعات حتی در همگام پرواز را می دهد. اطلاعات می توانند کمی بعد با سرور پایگاه داده هماهنگ شوند.

4-3 نیازمندیهای پایگاه داده های سیار

برخی از عواملی که نیاز است در پردازش سیار در نظر گرفته شود ، عبارتند از :

– کاربران سیار باید بتوانند بدون اتصال بی سیم (حال یا به دلیل ضعیف بودن ارتباط و یا حتی هنگام قطع ارتباط) فعالیت خود را انجام دهند.

– زمان کاربر با ارزش ترین عامل در اکثر برنامه های کاربردی کسب و کار است

– با توجه به هزینه زمان اتصال، کاهش این زمان تا حد امکان بایستی مدنظر باشد

– تعداد بایت یا پکت در انتقال نیز از فاکتورهایی است که باید در محاسبه مدنظر باشد

– برنامه ها باید تعامل قابل توجهی ارائه دهد.

– برنامه ها باید قادر به دسترسی به دستگاه های محلی / سخت افزار مانند پرینتر ، اسکنر بار کد ، یا واحد GPS (برای نقشه برداری و یا سیستم های خودکار محل یاب خودرو) باشند.

– پهنای باند باید محفوظ باشد (حداقل پهنای باند مورد نیاز در شبکه های بی سیم چند مگابایت است).

– کاربر نیاز به دسترسی به تاریخچه داده ها ندارد، تنها داده های تغییر یافته اخیر مورد نیاز است.

– زمان به روز رسانی اطلاعات باید زمان مناسبی باشد(در دوران اوج و یا خارج از دوره های اوج)

– عمر محدود منبع تغذیه (باتری)

– تغییر توپولوژی شبکه

5-3 معماری سیستم mobile database

در هر گونه معماری های سیار ، موارد ذیل بایستی در نظر گرفته شود :

– کاربران در محل جغرافیایی ثابت نیستند

– دستگاه های کامپیوتری سیار: کم قدرت ، کم هزینه ، قابل حمل

– شبکه های بی سیم

– محدودیت های کامپیوتری

 

بخش های mobile database : پایگاه داده سیار به طور معمول شامل 3 بخش است: میزبان ثابت ، واحدهای سیار و ایستگاه های پایه.

6-3 محلی سازی موتور جستجوی IoT با mobile database

در 2 مرحله انجام میشود یکی در مرحله پیاده سازی برای بهبود عملکرد که از mobile database استفاده شده است و دیگری در قسمت SERP یا همان صفحه نتایج جستجو که از الگوریتم هایی مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده میشود نمونه استفاده گوگل از این الگوریتم ها Local Seo میباشد که در ادامه بصورت کامل توضیح داده شده است.

 

 

 

 

 

شکل 4-3 : رایانش ابری در اینترنت اشیاء

3-7 Cloud در اینترنت اشیاء

استفاده از شبکه ای از سرورها بر روی اینترنت برای ذخیره، مدیریت و پردازش داده ها را محاسبات ابری میگویند. از آنجا که نیاز به محاسبات پیچیده روز به روز بیشتر شده و برای انجام آنها نیاز به تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری خاصی هست و نگهداری حجم زیادی از داده ها نیز بر روی کامپیوترهای خانگی امکانپذیر نیست، محاسبات ابری کارایی خود را روز به روز بیشتر نشان میدهد، استفاده از سیستمهای cloud نه تنها در بسیاری ازمواقع به صرفه تر است بلکه حتی قابلیت هایی فراتر از یک سیستم محلی بسیار قوی برای شما ایجاد میکنند. یک نمونه ساده بحث ذخیره سازی و آرشیو است. فرض کنید شما در جایی کار میکنید که الزم است روزانه ده ها عکس و فیلم را ذخیره کنید و تمامی کاربران سیستم هم به آنها دسترسی داشته باشند. خب قطعا بهترین راه قرار دادن آنها در سرور است به جای اینکه آنها را بر روی تک تک کامپیوترها بریزید به خصوص که میزان مراجعه و دسترسی به آن فایلها برای هر فرد بسیار کم باشد. با قرار گرفتن همه آنها در یکجا و دسترسی دادن به کاربران داخل شبکه همه آنها میتوانند به راحتی و در هر زمان به آنها دسترسی داشته باشند و نیازی نیست کپی های متعددی بر روی همه سیستم ها موجود باشد،البته همانطور که میدانید سیستم های ابری مانند یک سرور FTP ساده تنها برای اشتراک فایل مورد استفاده قرار نمیگیرند و اساسا پیچیده ترهستند. با نگاهی به apple store و google play میتوان به اهمیت سیستم های ابری پی برد. نه تنها فایلهای اپلیکیشن ها به صورت توزیع شده بر روی سرورهای اپل و گوگل قرار دارند بلکه انواع پروتکل های امنیتی و احراز هویت و سیستم های پرداخت درون برنامه ای و … همگی بر روی یک بستر فراهم شده اند که در سراسر دنیا حتی با توجه به موقعیت جغرافیایی امکان فراهم کردن محتوای متفاوتی را ارائه میدهند. در واقع کار بر روی بسترهای محاسبات ابری با مباحث مربوط به اینترنت اشیا ارتباط بسیار تنگاتنگی دارند بهطوری که به معنای واقعی نمیتوان این دو مبحث را از هم جدا کرد.

مشخصات اینترنت اشیاء بر مبنای محاسبات ابری

اولین مشخصه یک سیستم اینترنت اشیای بر مبنای محاسبات ابری این است که هر زمان به آن نیاز دارید آماده به خدمت است. منابع سیستم های توزیع شده در واقع سرویس های تحت وبی هستند که توسط کاربران و یا شما بدون نیاز به کمک و یا اجازه از طرف دیگر افراد قابل دسترسی میباشند، البته نیازی به توضیح نیست که ارتباط با اینترنت نیاز اساسی و پایه ای این سرویسها است. مشخصه دیگر این سیستم ها دسترسی گسترده شبکه است، به این معنا که روشهای ارتباطی متفاوتی برای دسترسی به آنها موجود است. میتوان از طریق دستگاه هایی که در یک شبکه خاص قرار دارند و به هر نحوی به اینترنت متصل هستند به منابع محاسبات ابری دسترسی پیدا کرد یعنی کافی است تنها یک نود از یک شبکه دسترسی به منابع محاسبات ابری داشته باشد. در واقع اینترنت اشیا و نوع کار کرد آن به نوعی امکان دسترسی و استفاده از منابع محاسبات ابری را آسانتر کرده به گونه ای که میتوان گفت اینترنت اشیا ضریب نفوذ اینترنت در اطراف ما را تقویت کرده است. از مشخصات دیگر این سیستمها میتوان به اشتراک منابع pooling resource اشاره کرد، به این معنا که سرویسهای محاسبات ابری می توانند برای همه آنهایی که آدرس منبع را میدانند قابل دسترس باشند. در دنیای اینترنت اشیا انسان ها می توانند به هر ”شی“ یک IP اختصاص دهند و به این ترتیب دسترسی آن به سیستمهای محاسبات ابری را فراهم نمایند. چهارمین خاصیت این سیستمها را میتوان انعطاف پذیری سریع elasticity rapid نام برد به این معنا که شما به همان اندازه که منبع نیاز دارید دریافت میکنید و هر زمان که نیاز شما افزایش یافت به راحتی میتوانید منابع بیشتری در اختیار بگیرید. این خواص برای IOT اهمیت بسیار زیادی دارند چرا که با اضافه شدن اشیا به شبکه به راحتی میتوان منابع مورد نیاز آن را تامین کرد . در نهایت پنجمین خاصیت این سیستمها سرویسهای قابل اندازه گیری measured service است که اگر بخواهیم به زبان ساده تر آن را بیان کنیم میشود همان ”هر چقدر بیشترپول بدی بیشترآش میخوری!“ سیستمهای مبتنی بر محاسبات ابری میزان استفاده شده از فضا، توان محاسباتی ، پهنای باند مصرفی، تعداد کاربرهای فعال در داخل شبکه ابری شما را اندازه گیری کرده و به نسبت میزان استفاده شما از شما هزینه دریافت میکنند. استفاده از سیستم های مبتنی بر محاسبات ابری بسیاری از کارها را برای توسعه دهندگان تسهیل می نماید.

در آینده نزدیک، باروند تمایل به تکنولوژی اینترنت اشیاء تعداد دستگاه هایی که به یکدیگرمتصل می شوند، صدها برابر بیشتر از تعداد مردم خواهد بود. در سال 2012 میزان ترافیک داده هایی که فقط چندین خانوار ایجاد کردند برابر با کل ترافیکی بود که در سال 2008 در سراسر اینترنت ایجاد شد.

بهترین روش برای مدیریت و پردازش این حجم عظیم از داده ها پردازش ابری است. اینترنت اشیاء و پردازش ابری که اینگونه به یکدیگر ارتباط پیدا می کنند به عنوان ابر اشیاء نام گذاری می شوند ، با ابر اشیاء سرویس هایی که در ابر وجود دارند ارائه می شوند که یک دسترسی سراسری مکانی برای کاربران فراهم می آورد. همچنین سطوح کاربرد هم میتواند به راحتی دسترسی افزایش یابد.

 

با در نظر گرفتن موارد بالا در ادامه کاربرد IoT Cloud در هوش مصنوعی و پیاده سازی الگوریتم های موتور جستجوگر را بیان خواهیم کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل چهارم تعریف موتور جستجوگر و طراحی آن

 

 

 

 

 

 

 

موتور جستجو چیست ؟

موتور جستجو یا پیمایشگر به طور عمومی به برنامه ای گفته می شود که کلمات کلیدی را در یک سند یا بانک اطلاعاتی جستجو می کند. در اینترنت به برنامه ای گفته می شود که کلمات کلیدی موجود در فایل ها و سندهای وب جهانی ، گروه های خبری، منوهای گوفر و آرشیوهای FTP را جستجو می کند و به کاربران در جستجوی اطلاعات مورد نظر در میان انبوه اطلاعات موجود در شبکه کمک می کند. مانند سایتهایExcite,Google,Yahoo,MSN
در موتور جستجو شما یک واژه ی کلیدی را وارد کرده و برنامه ی جستجو در بانک اطلاعاتی خود به جستجو پرداخته و سایت های مرتبط با موضوع شما را نمایش خواهند داد. البته امروزه بیشتر موتورهای جستجو دارای اطلاعات طبقه بندی شده مانند دایرکتوری ها می باشند و همچنین اکثر دایرکتوری ها قابلیت جستجو مانند موتورهای جستجو را دارند.

انواع موتور های جستجو :

موتورهای جستجو به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند. موتورهای جستجوی پیمایشی و فهرست‌های تکمیل‌دستی. هر کدام از آن‌ها برای تکمیل فهرست خود از روش‌های متفاوتی استفاده می‌کنند البته لازم به ذکر است که گونه ای جدید از موتورهای جستجوگر تحت عنوان “ابر جستجوگر” (Meta Search Engines) نیز وجود دارد که در ادامه به توضیح هر یک از این موارد خواهیم پرداخت :

— موتورهای جستجوی پیمایشی:

موتورهای جستجوی پیمایشی (Crawler-Based Search Engines) مانند گوگل فهرست خود را بصورت خودکار تشکیل می‌دهند. آنها وب را پیمایش کرده، اطلاعاتی را ذخیره می‌کنند، سپس کاربران از میان این اطلاعات ذخیره شده، آنچه را که می‌خواهند جستجو می‌کنند. اگر شما در صفحه وب خود تغییراتی را اعمال نمایید، موتورهای جستجوی پیمایشی آنها را به طور خودکار می‌یابند و سپس این تغییرات در فهرست‌ها اعمال خواهد شد. عنوان، متن و دیگر عناصر صفحه، همگی در این فهرست قرار خواهند گرفت.

— فهرست تکمیل دستی:

فهرست‌های تکمیل‌دستی یا (Human-Powered Directories) مانند فهرست بازی (Open Directory) مانند Dmoz وابسته به کاربرانی است که آن را تکمیل می‌کنند. شما صفحه مورد نظر را به همراه توضیحی کوتاه در فهرست ثبت می‌کنید یا این کار توسط ویراستارهایی که برای آن فهرست در نظر گرفته شده، انجام می‌شود. عمل جستجو در این حالت تنها بر روی توضیحات ثبت شده صورت می‌گیرد و در صورت تغییر روی صفحه وب، روی فهرست تغییری به وجود نخواهد آورد. چیزهایی که برای بهبود یک فهرست‌بندی در یک موتور جستجو مفید هستند، تأثیری بر بهبود فهرست‌بندی یک دایرکتوری ندارند. تنها استثناء این است که یک سایت خوب با پایگاه داده‌ای با محتوای خوب شانس بیشتری به نسبت یک سایت با پایگاه داده ضعیف دارد. البته در مورد جستجوگرهای مشهور از جمله گوگل و یاهو، یک مولفه دیگر هم برای بهبود فهرستبندی وجود دارد که کمک مالی است، یعنی وب‌گاههایی که مایل به بهبود مکان وب‌گاه خود در فهرست بندی هستند، می‌توانند با پرداخت پول به این جستجوگرها به هدف خویش برسند.

— موتورهای جستجوی ترکیبی با نتایج مختلط:

به موتورهایی اطلاق می‌شود که هر دو حالت را در کنار هم نمایش می‌دهند. غالباً، یک موتور جستجوی ترکیبی در صورت نمایش نتیجه جستجو از هر یک از دسته‌های فوق، نتایج حاصل از دسته دیگر را هم مورد توجه قرار می‌دهد. مثلاً موتور جستجوی ام.اس.ان (MSN) بیشتر نتایج حاصل از فهرست‌های تکمیل‌دستی را نشان می‌دهد اما در کنار آن نیم نگاهی هم به نتایج حاصل از جستجوی پیمایشی دارد.

— ابر جستجوگرها:

این گونه جدید از موتورهای جستجوگر که قدمت چندانی نیز ندارند از ترکیب کردن نتایج حاصل از چندید موتورجستجوگر استفاده میکند.بدین معنی که این موتور عبارت مورد نظر شما را در چندین موتورجستجوگر ‍ِ جستجو میکند و نتایج آنها را با هم ترکیب کرده و یک نتیجه کلی به شما ارایه می‌دهد.به‌عنوان مثال موتورجستجوگر داگ پایل [1] از نتایج حاصل از موتورهای Google – Yahoo – MSN و ASK استفاده کرده و نتیجه حاصل را به شما می‌دهد

4-1 نکات طراحی موتور جستجو در اینترنت اشیاء

+ اهمیت موتور های جستجو

+اجزای موتور جستجو

+انواع الگوریتم های رتبه بندی

+موتور های جستجوی متن باز

+موتور جستجو در Iot

  • مشکلات پیاده سازی موجود در IoT و وب فارسی با محدودیت های شبکه ای و فیلترینگ و تحریم های جهانی و…
  • پیاده سازی خزنده یا کراولر در بین اشیاء
  • شناسایی اشیاء فریب آمیز
  • طراحی سیستم خبره فازی برای رتبه بندی درصد مناسب بودن اشیاء برای نمایش در نتایج جستجو
  • الگوریتم های رتبه بندی در موتور جستجوی Iot

 

4-2 معیار های طراحی موتور جستجو گر

بیش از 80 درصد از ترافیک اینترنت از طریق موتور های جستجو تامین میشود با این حال بی بهره بودن اینترنت اشیاء از این ویژگی نشان دهنده نیاز به ارتقاء در اینترنت اشیاء دارد.

همچنین با توجه به زباد شدن اطلاعات و تعداد اشیاء متصل شده به اینترنت و با در نظر گرفتن Cloud در Iot کاملا نیاز به یک موتور جستجو خود را نمایان میکند..

از وظایف اصلی راهبران فناوری، تعبیه ساده تر نیاز ها میباشد، همانطور که تلفن های ثابت تعبیه شدند به گوشی های موبایل ما نیز باید همه تلاش خود را برای تعبیه سازی اینترنت اشیاء انجام دهیم. اما تعبیه سازی فقط راحتی در سیرکولاسیون و دسترسی پذیری نیست، باید از نظر فرهنگ، زبان و سوابق قبلی تعبیه سازی انجام شود و این موارد نیز در الگوریتم های سئو نیز باید در نظر گرفته شود.

شکل 1-4 : معیارهای نمایش دستگاه ها در نتایج جستجو

عامل موفقیت هر موتور جستجو وجود قوانین و اصول مناسب در نمایش بهترین نتایج با در نظر گرفتن نکات بالا میباشد. با توجه به این توضیحات تاکنون موتور جستجو های فراوانی برای جستجو در Iot تا کنون طراحی شده اند اما هیچکدام تا کنون موفق نشده اند و بصورت رسمی نیز شناخته نشده اند. حتی موتور های جستجوگر فارسی نیز طراحی شده اند. اما با در نظر گرفتن اینکه اگر موتور جستجو نتواند بهترین نتیجه را به کاربران ارائه بکند، کاربران دیگر از آن استفاده نمیکنند. یکی از علت های پیروزی گوگل بر یاهو نیز همین مورد بوده است.

بهترین SERP یا همان Search Engine Result Page آن است که توسط یکی از دوستان شما پیشنهاد شود، اکنون اگر با استفاده از هوش مصنوعی استفاده کرد و داده ها و تاریخچه جتسجو را آنالیز کرد میتوان نتیجه ای مطلوب تر را داشت.

4-3 آمار استفاده از موتور های جستجو در کشور های مختلف

 

 

شکل 2-4 : موتور جستجوگرهای موفق در کشورهای مختلف

برای توضیحات دقیق تر در زیر در کشور های مختلف محبوب ترین موتور های جستجوگر لیست شده اند که علت موفقیت برخی از آن ها مثلا Baidu در چین تعبیه سازی و رعایت شرایط بالا بهتر از گوگل میباشد همچنین تحریم ها نیز بر روی موتور های جستجوگر موثر بوده اند مثلا در کشور کره جنوبی از موتور جتسجوگر Naver استفاده میشود اما حتی با سرچ کلمه کلیدی : info:Naver.com در گوگل متوجه خواهید شد که گوگل هیچ اطلاعاتی از این سایت را ثبت نکرده است

با استناد به آمار سایت Alexa که بصورت قطع و 100 درصد صحیح نمیباشد اما تقریبا آمار هایی درست را میدهد و در بین سایت های رقیب بهترین سایت میباشد که نزدیک ترین نتیجه را ارائه میکند، سایت naver.com که در گوگل هیچ اطلاعات ثبت شده ای ندارد، حتی بسختی میتوان در بین سایت های دیگر هم توضیحات آن را پیدا کرد اما دارای آمار بازدید بسیار بالایی میباشد که جزو سایت های اول دنیا میباشد. نمونه گزارش الکسا:

رتبه دوم در کره جنوبی و 124 در کل دنیا، با توجه به نمودار مشخص میباشد که رتبه این سایت در یک دوره خاص از زمان کمتر از 60 دنیا بوده است و اخیرا نیز افت رتبه داشته است..

در استفاده از alexa باید یک نکته را در نظر داشت، باتوجه به اینکه اطلاعات و داده های این سایت توسط افزونه alexa toolbar گرفته میشود بخاطر همین اگر تعداد مخاطبان و کاربرانی که از این افزونه در مرورگر استفاده میکنند بیشتر باشد نتیجه نیز بهتر خواهد بود همچنین این شرکت با برخی از شرکت های ارائه مرورگر اینترنت نیز قرار داد دارد و اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک میگزارند.

 

 

4-4 اجزای موتور جستجو

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شکل 3-4 : پروسه نمایش نتایج برای کلاینت

در شکل بالا از کاراکتر انسان استفاده شده است اما در اینترنت اشیاء میتواد انسان حیوان یا هر شی دیگری باشد.

5-4 هوش مصنوعی در پیاده سازی موتور جستجوگر IoT

با توجه به نیاز هایی که در بالا تعریف شد، اعم از فضای ابری ما نیاز به پیاده سازی الگوریتم هایی برای بهینه سازی داریم. برای اینکار الگوریتم های بهینه سازی متنوعی وجود دارند اما بعد از تجزیه و تحلیل انواع دستگاه ها (هوش ازدحامی یا هوش گروهی  (Swarm Intelligence) ) و الگوریتم کلونی زنبور عسل ها را مطرح کرده ایم. در بین موتور های جستجو همانند گوگل که از هوش مصنوعی بهره میبرند از الگوریتم های دقیق تر و بسیار پیچیده تری استفاده شده است اما مدیران این شرکت ها برای جلوگیری از سئوی کلاه سیاه معمولا نحوه عملکرد الگوریتم های خود را منتشر نمیکنند و کسی از آن ها اطلاعی ندارد.

6-4 هوش جمعی یا Swarm Intelligence

فرض کنید شما و گروهی از دوستانتان به دنبال گنج می‌گردید. هر یک از اعضای گروه یک فلزیاب و یک بی‌سیم دارد که می‌تواند مکان و وضعیت کار خود را به همسایگان نزدیک خود اطلاع بدهد. بنابراین شما می‌دانید آیا همسایگانتان از شما به گنج نزدیکترند یا نه؟ پس اگر همسایه‌ای به گنج نزدیکتر بود شما می‌توانید به طرف او حرکت کنید. با چنین کاری شانس شما برای رسیدن به گنج بیشتر می‌شود و همچنین گنج زودتر از زمانی که شما تنها باشید، پیدا می‌شود.

این یک مثال ساده از رفتار جمعی یا Swarm behavior است که افراد برای رسیدن به یک هدف نهایی همکاری می‌کنند. این روش مؤثرتر از زمانی است که افراد جداگانه عمل کنند. Swarm را می‌توان به صورت مجموعه‌ای سازمان یافته از موجوداتی تعریف کرد که با یکدیگر همکاری می‌کنند. در کاربردهای محاسباتی Swarm intelligence از موجوداتی مانند مورچه‌ها، زنبورها، موریانه‌ها، دسته‌های ماهیان و دسته‌ی پرندگان الگو برداری می‌شود. در این نوع اجتماعات هر یک از موجودات ساختار نستباً ساده‌ای دارند ولی رفتار جمعی آنها بی‌نهایت پیچیده است. برای مثال در کولونی مورچه‌ها هر یک از مورچه‌ها یک کار ساده‌ی مخصوص را انجام می‌دهد ولی به طور جمعی عمل و رفتار مورچه‌ها، ساختن بهینه‌ی لایه، محافظت ازملکه و نوزادان، تمیز کردن لانه، یافتن بهترین منابع غذایی و بهینه‌سازی استراتژی حمله را تضمین می‌کند. رفتار کلی، یک Swarm به صورت غیر خطی از آمیزش رفتارهای تک‌تک اجتماع بدست می‌آید. یا به عبارتی یک رابطه‌ی بسیار پیچیده بین رفتار جمعی و رفتار فردی یک اجتماع وجود دارد. رفتار جمعی فقط وابسته به رفتار فردی افراد اجتماع نیست بلکه به چگونگی تعامل میان افراد نیز وابسته است. تعامل بین افراد، تجربه‌ی افراد درباره‌ی محیط را افزایش می‌دهد و موجب پیشرفت اجتماع می‌شود. ساختار اجتماعی Swarm بین افراد مجموعه کانالهای ارتباطی ایجاد می‌کند که طی آن افراد می‌توانند به تبادل تجربه‌های شخصی بپردازند، مدل‌سازی محاسباتی Swarmها کاربردهای موفق و بسیاری را در پی داشته است مانند:

 

Function optimization, Finding optimal roots, scheduling, structural optimization, Image and data analysis

 

کاربردهای زیادی از مطالعه‌ی Swarmهای مختلف وجود دارد. از این دسته می‌توان به کولونی مورچه‌ها Ant Colony و دسته‌ی پرندگان Bird Flocks اشاره نمود.

شکل 4-4 : پروسه انجام هوش جمعی در موتور جستجو

7-4 الگوریتم کلونی زنبور عسل در موتور های جستجوگر

الگوریتم کلونی زنبور عسل مانند سایر الگوریتم های هوش ازدحامی مرتبط بر رفتار تصادفی المان های آن است و برای حل مسائل بهینه سازی کاربرد دارد. بسیاری از الگوریتم های هوش ازدحامی با الهام گرفتن از طبیعت ایجاد شده اند مانند الگوریتم کلونی مورچگان، الگوریتم پرندگان، الگوریتم فاخته و الگوریتم کلونی زنبور عسل یا Artificial bee colony algorithm که به صورت مخفف BCO نامیده میشود (Bee Colony Optimization) .

برخی کاربردهای الگوریتم بهینه سازی زنبور عسل در علوم مهندسی به صورت زیر است:

 

  • آموزش شبکه عصبی برای الگو شناسی
  • زمان بندی کارها برای ماشین‌های تولیدی
  • دسته‌بندی اطلاعات
  • بهینه‌سازی طراحی اجزای مکانیکی
  • بهینه‌سازی چند گانه
  • میزان کردن کنترل کننده‌های منطق فازی برای ربات‌های ورزشکار

بسیاری از مسائل به روش های معمول ریاضی قابل حل نیستند و یا حل کردن آنها زمان بسیار زیادی را می طلبد. در این نوع از مسائل ما به دنبال پیدا کردن یک نقطه بهینه در مسئله هستیم که اصطلاحا به آن نقطه، نقطه بهینه می گوییم. نقطه بهینه زمانی بدست می آید که ما کمترین خطا در مسئله را داشته باشیم. الگوریتم هایی تصادفی مانند الگوریتم ژنتیک و الگوریتم های تکاملی برای حل مسائل بهینه سازی استفاده می شوند.

 

یکی دیگر از روش های حل مسائل بهینه سازی الگوریتم های هوش ازدحامی است که الگوریتم زنبور عسل از جمله این الگوریتم ها است. الگوریتم زنبور (Bee Algorithm) یک الگوریتم گروهی مبتنی بر جستجو است که در سال ۲۰۰۵ میلادی ابداع شده است.این الگوریتم شبیه‌ سازی رفتار جستجوی غذای گروه‌های زنبور عسل است. در نسخه ابتدایی این الگوریتم، الگوریتم نوعی از جستجوی محلی انجام می‌دهد که با جستجوی تصادفی کتره­­ا ترکیب شده و می‌تواند برای بهینه سازی ترکیبی یا بهینه‌ سازی تابعی استفاده شود.

 

این الگوریتم نیز مانند سایر الگوریتم های هوش ازدحامی از دو روش اکتشاف و استخراج استفاده می کند. زنبورهای کارگر وظیفه استخراج و زنبورهای ناظر وظیفه اکتشاف را به عهده دارند. زنبورهای کارگر در اطراف یک منطقه (گل های پیدا شده یا منطقه ای که شامل جواب مسئله است) به دنبال جواب بهینه می گردند و زنبورهای ناظر با رفتار تصادفی به دنبال پیدا کردن مناطق جدید هستند (گل های جدید)

 

8-4 ویژگی های خزنده خوب در موتور جستجوگر اینترنت اشیاء

  • ایندکس نکردن دستگاه های تکراری
  • امکان اجرا در Thread های موازی بسیار
  • گیر نیفتادن در چاله دستگاه ها
    • از نظر سرعت
    • دستگاه های بدرد نخور و اسپم
  • بروزرسانی دستگاه ها برای بررسی وضعیت آنها
  • جستجوی محلی
  • نمایش بهترین نتیجه بر اساس درخواست کننده

 

 

 

 

 

 

فصل پنجم سئو یا Search Engine Optimization

 

 

 

 

 

شکل 1-5 : یافتن بهترین نتایج در جستجوگر

5-1 تاریخچه سئو

سئو برگرفته از عبارت Search Engine Optimization است که کلمات معادلی چون SEO یا بهینه سازی موتور جستجو دارد که همگی آنها به یک معنی می باشند و می توان آن را بصورت زیر تعریف نمود:

سئو (بهينه‌سازي موتور جستجو) به معناي فريب و يا دستکاري موتور‌هاي جستجو با روش‌هاي غير اخلاقي نيست. آن‌ها براي کمک کردن به بهبود رويت و ارتباط وب سايت‌ها در نتايج جستجوي طبيعي با هدف رسيدن به رتبه‌بندي بالا، ايجاد شده‌اند.

سئو را مي‌توان مجموعه‌اي از روش‌ها براي تغيير استراتژيک وب سايت‌ها دانست. اين فرآيند به بيان مهمترين عوامل مرتبط صفحه و افزايش اهميت آن در صفحه نتايج جستجو، مي‌پردازد.

سئو فرآيند ساده‌اي نيست که به راحتي پياده‌سازي شود زيرا نيازمند دانش زياد، علم پيش زمينه‌اي و صبر است. موتور‌هاي جستجو با تغيير مداوم الگوريتم‌هاي رتبه‌بندي خود غير قابل پيش‌بيني هستند؛ بنابراين وظيفه مهندسين سئو بروز نگه داشتن اطلاعات خود در اين زمينه است.

با توجه به رشد و بروزرسانی مداوم گوگل و استاندارد های مناسبی که دارد در توضیحات زیر قوانین سئو و بهینه سازی گوگل را در نظر گرفته ایم که قابلیت پیاده سازی در موتور جستجوگر اینترنت اشیاء را نیز دارد.

الگوريتم رتبه‌بندي گوگل داراي بيش از 200 معيار جهت رتبه‌بندي يک سايت است. از اين رو مهندسين سئو مي‌بايست مهم‌ترين اين معيار‌ها را جهت پياده‌سازي موفق سئو بدانند.

با رشد مداوم اينترنت موتورهاي جستجوي جديد‌تري ظاهر مي‌شدند که از الگوريتم‌هاي رتبه‌بندي پيچيده‌تري استفاده مي‌کردند. اين الگوريتم‌ها با معيار تراکم کلمه کليدي ( تعداد دفعاتي که يک کلمه کليدي يا يک عبارت در يک صفحه استفاده شده تقسيم بر تعداد کل کلمات صفحه) و برچسب‌هاي شبيه key-words براي فهم محتويات وب سايت‌ها استفاده مي‌کردند. به دنبال اين رشد سئوبراي بيشتر ديده شدن سايت‌ها فعاليت خود را شروع کرد. با توسعه رتبه‌بندي صفحات توسط موتور‌هاي جستجو، مهندسين سئو به دنبال پيدا کردن راه‌هايي جهت تاثيرپذيري در رتبه بندي اين موتورها چه با استفاده از روش‌هاياخلاقي و چه غير اخلاقي روي آوردند.

يک مقاله که توسط نيويورک تايمز در نوامبر سال 1996 چاپ شد راجع به توسعه‌دهندگان وب صحبت کرد که براي قرار گرفتن در بالاي صفحه نتايج جستجو از روش‌هاي غير اخلاقي سئو استفاده مي‌کردند. اين مقاله توضيح مي‌دهد که چگونه توسعه‌دهندگان وب به راحتي يک سايت را به همراه کلمات کليدي ويژه که معمولا در پشت گرافيک سايت پنهان شده است، بارگذاري مي‌کنند که در نتيجه موتورهاي جستجو اين کلمات کليدي را شمارش کرده و رتبه بندي سايت را افزايش مي‌دهند.

همان طور که گفته شد بدست آوردن رتبه‌بندي بالا براي کلمات کليدي خاص در اوايل کار خيلي راحتي نسبت به امروز بوده است. با بکار گيري روش‌هاي غير اخلاقي در آن زمان قرار گرفتن در بالاي ليست نتايج جستجو تضمين شده بود. امروزه الگوريتم‌هاي موتورهاي جستجو پيچيده‌تر شده‌اند و خيلي سخت است که مهندسين بهينه‌سازي بتوانند موتورهاي جستجو را دستکاري کنند، البته اين بازي موش و گربه بين مهندسين سئو و موتورهاي جستجو امروزه نيز وجود دارد و ادامه پيدا خواهد کرد.

2-5 اهداف سئو چیست ؟

هدف سئو کمک به وب سايت‌ها در بدست آوردن محل بالا در نتايج جستجوي طبيعي و افزايش ارتباط بين صفحات و کلمات کليدي وارد شده توسط کاربران است. نمايش دادن بيشترين صفحات مرتبط با پرس‌و‌جوي جستجوي وارد شده داراي مزاياي زيادي هم براي کاربر و هم براي موتور جستجو است که در آن کاربر بيشترين نتايج مرتبط جستجو شده را پيدا مي‌کند و موتور جستجو قابل اعتماد مي‌شود چرا که الگوريتم آن بيشترين صفحات مرتبط را نشان مي‌دهد.

بعد از اينکه سئوبراي بهبود رتبه‌بندي سايت‌ها در نتايج جستجوي طبيعي کار خود را شروع کرد، اين فرآيند نيازمند دانش و زمان براي پياده‌سازي روش‌هاي خود شد. زمان، بزرگ‌ترين سرمايه‌گذاري اوليه براي بهينه شدن سايت و يا يک صفحه است.

بسته به اينکه چگونه کلمات کليدي رقابتي در بهينه سازي مورد استفاده قرار مي‌گيرند، سئو هفته‌ها يا ماه‌ها طول مي‌کشد تا به نتيجه برسد. اگر چه ممکن است نتايج بهينه‌سازي جستجو به سرعت ديده نشود ولي در دراز مدت مزاياي سئو باعث افزايش رتبه‌بندي سايت و افزايش بازديدکنندگان است. براي وب سايت‌ها خيلي مهم است که در صفحه اول نتايج جستجو گوگل به خصوص جزو سه تا نتيجه طبيعي اول که 58.4 درصد کليک‌ها را شامل مي‌شود، قرار گيرند.

اين جاي تعجب نيست که وب سايت‌ها با محصولات و خدماتي که بفروش مي‌رسانند بر سر رسيدن به رتبه يک نتايج جستجو رقابت کنند. به عنوان مثال کلمه کليدي رقابتي “بيمه خودکار” 1.5 ميليون جستجوي گوگل را در ماه به خود اختصاص مي‌دهد، اين بدين معني است که 3 جايگاه اول 58.4 درصد بازديدکنندگان و خود جايگاه اول 36.4 درصد بازديدکنندگان را به خود اختصاص مي‌دهد. اين مسئله براي خيلي از سايت‌ها سودمند است که در بالاي نتايج جستجو قرار گيرند به خصوص آنهايي که با افزايش ترافيک سايت به تعداد مشتريانشان اضافه مي‌شود.
يک مطالعه ديگر نشان مي‌دهد جستجو کنندگان خيلي دوست دارند روي پيوندهاي طبيعي نتايج جستجو کليک کنند؛ اين مطالعه مشخص مي‌کند 72.3 درصد کاربران گوگل روي پيوندهاي طبيعي نتايج جستجو کليک مي‌کنند و تنها 27.3 درصد کاربران روي پيوندهاي ليستهاي پرداخت شده کليک مي‌کنند. اين يکي ديگر از دلايلي است که شرکت‌ها تاثير سئو را دانسته و حاضر هستند براي آن زمان و هزينه صرف کنند.

بطور کلی اهداف سئو را می توان بصورت زیر خلاصه نمود:

  • در بازدید دستگاه یا اشیاء متصل به اینترنت تاثیر بسزایی دارد.
  • باعث ایجاد برند می شود.
  • باعث افزایش ترافیک دستگاه یا شی متصل به اینترنت خواهد شد.
  • باعث شده دستگاه در صفحه نتایج موتور جستجو از رتبه بهتری برخوردار شد.
  • باعث افزایش فروش محصولات خواهد شد.
  • بهترین ابزار برای تبلیغات است.

شکل 2-5 : نرخ بازدید از نتایج جستجوها بر اساس رتبه

3-5 انواع سئو

سئو درون صفحه چیست ؟ On Page SEO

سئو درون صفحه به کنترل مستقيم کدها و يا محتويات وب سايت شما اعم از متن، تصوير، پيوند و … مرتبط مي‌شود؛ به طور کلي هر چيزي که در سايت خود بارگذاري مي‌کنيد مربوط به SEO On Page مي‌شود. اين روش پايه تمام تلاش‌هاي بهينه‌سازي است زيرا جايي است که شما بيشترين کنترل را روي آن داريد. هر گونه تغييري را که شما در محتويات سايت خود ايجاد مي‌نماييد در نتايج جستجو تاثير گذار خواهد بود بنابراين خيلي مهم است که روش SEO On Page بدرستي قبل از روش SEO Off Page انجام شود.

سئو بیرون صفحه چیست ؟ Off Page SEO

بر خلاف روش SEO On Page که توسعه وب سايت با کنترل مستقيم بالايي انجام مي‌شد، روش بهينه سازی بیرون صفحه شامل تمام ارتقاهايي است که در خارج از وب سايت شما انجام مي‌شود؛ اين شامل تمام چيزهايي است که مي‌تواند در بدست آوردن رتبه‌بندي بالاي سايت شما کمک کند. SEO Off Page در درجه اول در بدست آوردن پيوند دهندگان (پيوندهايي که از سايت‌هاي ديگر به سايت شما اشاره مي‌کنند) متمرکز مي‌شود سپس با استفاده از روش‌هايي که در خارج از وب سايت انجام مي‌شود به بهينه‌سازي موتور جستجو مي‌پردازد.

SEO Off Page يک فرآيند نامحدود است که توسط مهندسين سئو در جهت بدست آوردن پيوند دهندگان، اداره مي‌شود.

سئو کلاه – سفيد چیست ؟ White Hat

در اصطلاحات فني اين حوزه، سئو کلاه – سفيد به مجموعه تکنيک‌ها، روش‌ها و استراتژي‌هاي که از قوانين و راهنمايي‌هاي موتورهاي جستجو تبعيت مي‌کنند، اشاره دارد. که اين به معني فريب يا دستکاري موتور‌هاي جستجو و يا کاربران به هيچ وجه نيست. اين همچنين به سئو اخلاقي نيز ياد مي‌شود زيرا دليل آن اين است که يا اجراي بلند مدت داشته و يا از دستورالعمل‌ها و سياست‌هاي صحيح جهت بدست آوردن رتبه‌هاي بالا در نتايج موتور‌هاي جستجو استفاده مي‌کند.

سئو کلاه – سیاه چیست ؟ Black Hat

به عبارتي ديگر اصطلاح سئو کلاه – سياه اشاره به مجموعه‌اي از دستورات دارد که به منظور فريب، بازي و دستکاري الگوريتم‌هاي موتورهاي جستجو با هدف بدست آوردن رتبه‌بندي بالا، بکار مي‌رود. اين مهم است که بدانيد اين‌ روش‌ها غير اخلاقي بوده و توسط هيچ موتور جستجويي تاييد نمي‌شود و بکارگيري اين روش‌ها خطر خارج شدن از فهرست پايگاه داده را براي هميشه در بر دارد.

انجام تاکتيک‌هاي سئو کلاه – سياه ممکن است که باعث افزايش رشد ناگهاني در نتايج جستجو شود ولي مي‌تواند منجر به پرداخت جريمه و يا حذف کامل از فهرست پايگاه داده موتور جستجو شود.

4-5 تکنیک های بهبود رتبه دستگاه در نتایج جستجو ها

  • بهبود ساختار دستگاه و دیوایس
  • استراتژی کلمات کلیدی در رجیستر کردن دستگاه در دایرکتوری موتور جستجوگر
  • استراتژی URL
  • بهینه سازی سورس
  • پردازش کردن متن
  • بهینه سازی لینک های ورودی
  • استراتژی IP یا دامین

آنالیز تکنیک های بهینه سازی موتور جستجو

این پژوهش استراتژی بهینه سازی شرکت های گوگل و مایکروسافت را بررسی و توضیح داده است و موردی که جهت مطالعه و آنالیز قرار داده است، استراتژی های مربوط به شرکت مایکروسافت است. مهمترین معیارها برای بهینه سازی موتور جستجو از نظر محقق عبارتند از:

  • اضافه کردن Allow یا DisAllow به نقشه دستگاه
  • اضافه کردن URL به نقشه دستگاه
  • اضافه کردن نقشه سایت به txt
  • استفاده از ابزارهای آنالیز جهت crawl

بهینه سازی موتور جستجو جهت افزایش بهبود رویت وب سایت

در این تحقیق محققین عواملی که در افزایش رتبه سایت تاثیر دارند را به 3 سه بخش تقسیم بندی می کنند:

  • شرکت های دارنده موتور جستجو: جستجوکنندگان در صفحات موتورهای جستجو یک پرس و جو را اجرا می کنند سپس نتیجه آن در صفحه نتایج موتور جستجو نمایش داده می شود.
  • وب مسترها و شرکت های بهینه سازی موتور جستجو: شرکت هایی که با استفاده از یکسری ابزار و مهارت ها تلاش می کنند رتبه وب سایت ها را در صفحه نتایج موتور جستجو افزایش دهند
  • جستجو کنندگان در موتورهای جستجو: افرادی هستند که در موتورهای جستجو بدنبال یافتن اطلاعات مورد نظرشان هستند.

محققین معتقد هستند افرادی که فعالیت بهینه سازی را انجام می دهند می بایست از آخرین تغییرات الگوریتم ها ی موتورهای جستجو مطلع باشند و عواملی که باعث می شود ترافیک سایت افزایش پیدا نماید را بخوبی بشناسند و همچنین از کلماتی که کاربران نهایی بدنبال آن می گردند نیز آگاهی داشته باشند و بعبارتی دیگر می بایست اطلاعات خود را در سه دسته بندی بالا همیشه بروز نگه دارند.

بهینه سازی موتور جستجو: مفاهیم آنالیز فنی

در این تحقیق بر اساس یکسری مقالات، مطالعات و راهنمایی ها برخی از مفاهیم بهینه سازی موتور جستجو آورده شده است. محقیق معتقد هستند بهینه سازی موتور جستجو فرآیندی است که هیچ وقت تمام نمی شود و تکنیک های زیادی برای بهتر کردن رتبه سایت وجود دارد ولی پیاده سازی همه آنها مشکل است. :

تکنیک های بهبود رتبه دستگاه در نتایج جستجو ها

  • افزایش زمان uptime
  • دسترسی پذیری
  • موقعیت جغرافیایی
  • کلمات کلیدی هنگام رجستر کردن سایت
  • استفاده از Meta Tag
  • استفاده صحیح از عنوان
  • بهینه سازی محتوا

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فصل ششم الگوریتم های سئو برای داشتن بهترین نتایج

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شکل 3-5 : محلی سازی نتایج جستجوها

1-6 سئوی محلی یا Local Seo

در اینترنت اشیاء معمولا اکثر نتایجی که دنبال آن هستیم در نزدیکی خود ما قرار دارند فرض بکنید شما میخواهید نزدیک ترین ایستگاه کرایه دوچرخه را که دوچرخه های آن خالی هستند را در یک موتور جستجوگر سرچ بکنید و نتایج آن را ببینید. برای اینکار باید در بین همه ایستگاه های کرایه دورچرخه ، نزدیک ترین به موقعیت مکانی شما یافت شود و بررسی شود که در این نزدیک ترین ها آیا دورچه هایی برای کرایه وجود دارد یا خیر.

این مورد قبلا توسط گوگل نیز راه اندازی شده است و گوگل آن را با اسم الگوریتم کبوتر منتشر کرده بود.

شکل 4-5 : نمونه الگوریتم نمایش نزدیکترین نتایج

6-2 الگوریتم کبوتر

این الگوریتم توسط گوگل ارائه شده است و برای جستجو کردن در یک محدوده خاص میباشد و بسیار کاربردی و مورد نیاز نیز میباشد. در اینترنت اشیاء هم معمولا کاربران یا کلاینت دنبال دریافت سرویس از نزدیکی خود هستند بخاطر همین کسی که در موتور جستجوگر دنبال دوچرخه کرایه ای میباشد، اگر در نتایج جستجو ها برای آن شخص اطلاعاتی درباره دوچرخه های کرایه ای موجود در کشوری دیگر نمایش داده شود پس موتور جستجوی ما نتوانسته دقیقا نیاز کاربر را رفع بکند.

مثال: فرض کنید در منطقه ونک در شهر تهران قرار دارد، اگر بخواهید بصورت آنلاین غذا سفارش بدهید با توجه به اینکه لیست سایت های فروش آنلاین غذا را ندارید بخاطر همین مجبور به جستجو کردن در گوگل خواهید بود، و عبارت “خرید غذا” یا “رستوران آنلاین” راسرچ میکنید و گوگل هم یکسری سایت را به عنوان نتایج برای شما نمایش میدهد اما اگر شما در نتایج لیست رستوران هایی نمایش داده شود که در شهر های تبریز، اصفهان و مشهد هستند پس به این نتیجه میرسیم که گوگل نتوانسته نیاز کاربر را رفع بکند.

برای رفع این مشکل گوگل یک الگوریتم مخصوص دارد که بر اساس موقعیت مکانی کاربر و نوع کلمه و عبارتی که جستجو کرده است مناسب ترین سایت ها را برای کاربر نمایش مید

نتیجه گیری

در نهایت پس از انجام مراحل بالا و تجزیه و تحلیل نکات گفته شده در مورد ساخت موتور جستجوگر در اینترنت اشیاء و نحوه سئو و بهینه سازی دستگاه ها برای این موتور جستجوگر باید به نتایج زیر رسیده باشیم:

  1. توضیح کامل درباره اینترنت اشیاء را مطالعه نموده ایم
  2. شناخت کامل درباره موتور های جستجو را پیدا کرده ایم
  3. تاثیر اینترنت اشیاء را در زندگی خود احساس کرده ایم
  4. احساس نیاز جامعه و محیط به راه اندازی موتور جستجوگر در ایترنت اشیاء
  5. خزنده ها و نحوه ایندکس کردن سایت ها در موتور های جستجوگر
  6. پیش نیاز های راه اندازی یک موتور جستجوگر در اینترنت اشیاء را شناخته ایم.
  7. Block Chain و تاثیر آن بر روی اینترنت اشیاء
  8. الگو گرفتن از Block Chain در رجستر کردن دستگاه ها در اینترنت اشیاء
  9. موارد کاربرد بلاک‌چینِ اینترنت اشیا
  10. توضیح کلی درباره پایگاه داده های سیار
  11. کاربرد پایگاه داده های سیار در محلی سازی نتایج موتور های جستجو
  12. چرا پایگاه داده های سیار
  13. نیازمندیهای پایگاه داده های سیار
  14. معماری سیستم mobile database
  15. مراحل محلی سازی موتور جستجوی IoT
  16. ابر ها در اینترنت اشیاء
  17. مشخصات اینترنت اشیاء بر مبنای محاسبات ابری
  18. انواع موتورهای جستجو
  19. بررسی یک موتور جستجوی پیمایشی
  20. نکات مهم در ساخت موتور جستجو
  21. عامل موفقیت موتورهای جستجو
  22. آمار استفاده از موتور های جستجو در کشور های مختلف
  23. هوش مصنوعی در پیاده سازی موتور جستجوگر IoT
  24. ویژگی های خزنده خوب
  25. سئو یا بهینه سازی سایت چیست
  26. سئوی محلی یا لوکال سئو

آینده اینترنت اشیاء

موتور های جستجوگر رقابت سختی را خواهند داشت و گوگل هم اکنون هزینه و سرمایه گزاری زیادی را برای در دست گرفتن حوزه اینترنت اشیاء انجام داده است و با توجه به تعداد بسیار زیاد دستگاه ها و اشیاء در بین کاربران هم برای دریافت ورودی های بیشتر از طریق موتور های جستجو رقابت بسیار سختی وجود خواهد داشت.

شرکت ها تلاش می کنند تا خدمات خود را به صورت مبتنی بر صدا در اینترنت اشیا به مشتریان ارائه دهند.

بر اساس لیست Fortune 500 پیچیدگی، گستردگی و کیفیت خدمات مبتنی بر صدا در سال 2018 رشد کرده و با توجه به خدمات موجود، حدودا دو برابر خواهد شد. خدمات مالی و سایر صنایعی که برای هر کاری بیش از یک کار ساده خواستار مجوز هستند عقب خواهند ماند.

توسعه‌ی راهکارهای لبه در اینترنت اشیا افزایش خواهد یافت.

امروزه فرآیندهای کسب و کار اینترنت اشیاء عمدتا در مراکز داده‌ی محلی یا در ابر اتفاق می افتند. در سال 2018، شاهد حرکتی قابل توجه میان شرکت‌های توسعه‌دهنده‌ی این فرآیندها خواهیم بود، که به تحلیل داده به صورت محلی و در نزدیکی دستگاه‌های متصلی که این فرآیندها را به وجود می آورند نیاز خواهند داشت. دستگاه‌های لبه‌ی اینترنت اشیاء می توانند بر اساس داده‌ای که تولید می‌کنند، به صورت محلی عمل کرده و همچنین از مزایای ابر برای داشتن امنیت، مقیاس‌پذیری، پیکربندی، گسترش و مدیریت به خوبی بهره‌مند شوند.

سازندگان پلتفرم‌های صنعتی اینترنت اشیاء از کسب و کار IaaS خارج خواهند شد.

در طول ۱۲ ماه گذشته، تمام پلتفرم‌های صنعتی بزرگ اینترنت اشیاء برای ایجاد برخی از قابلیت‌های مختص صنعت یا اینترنت اشیاء از طریق تأمین‌کننده‌های خدمات ابری شامل آمازون، IBM و مایکروسافت اقدام کرده‌اند. همچنانکه این تأمین‌کننده‌ها برد جغرافیایی خود را گسترش می‌دهند، با قوانین دقیق نظارتی انطباق بیشتری می‌یابند و قابلیت‌های خود را در حوزه‌ی اینترنت اشیاء تقویت می‌کنند این روند نیز شتاب خواهد گرفت.

دستورالعمل های جدید اروپایی به سمت تجاری سازی داده های اینترنت اشیاء متمایل خواهند بود.

به گفته ی 45 درصد از تحلیلگران داده ها در شرکت های آمریکایی، آنها تا کنون داده های خود را تجاری سازی کرده اند؛ در حالیکه در اروپا، فقط 35 درصد از این شرکت ها در فرانسه و 38 درصد از آنها در آلمان این کار را انجام داده اند. با تشخیص این عقب ماندگی، کمیسیون اروپایی دستورالعمل هایی برای تشویق استفاده از تکنولوژی پیشرفته و رونق اقتصاد داده منتشر خواهد کرد.

بازاریاب ها از فرصت های موجود در اینترنت اشیاء آگاه می شوند، در حالیکه تکنولوژی های پوشیدنی در موقعیت خود باقی می مانند.

پذیرش فزاینده و فراگیر عامل های هوشمند مانند آمازون الکسا یا دستیار گوگل در بیشتر دستگاه ها، راه های جدیدی برای تعامل با مشتری به بازاریاب ها نشان خواهد داد. با ایجاد یک تجربه خوب از یک نام تجاری، بازاریاب ها استراتژی خود را برای داشتن رابط های جدید با استفاده از اسپیکرهای خانه هوشمند یا ساعت های هوشمند توسعه خواهند داد. با وجود فروش فزاینده بیش از 12 میلیون ساعت هوشمند، تنها در آمریکا تا پایان سال 2018، Forrester انتظار دارد میزان استفاده از تکنولوژی های پوشیدنی در موقعیت خود باقی بماند.

 

 

فهرست منابع

[1] http://nlp.stanford.edu/IR-book/html/htmledition/the-web-graph-1.html

[2] http://www-personal.ksu.edu/~eddery/Google.pdf

[3] J. A. Aslam, and M. Montague, “Models forMetasearch”. In Proceedings of the 24th Annual

International ACM SIGIR Conference on Research and Development in Information Retrieval, ACM Press, New Orleans, USA,

September 2001, 2001, pp. 276-284.

[4] B. T. Bartell, “Optimizing Ranking Functions: A Connectionist Approach to Adaptive Information Retrieval”,PhD Theis,

University of California, San Diego, USA, 1994.

[5] McBryan, O.A. ―GENVL and WWWW: Tools for Taming the Web‖,In Proceedings of the First International World Wide Web

Conference, pp. 79-90,1994.

[6] Gulli, A., Signorini , A., ―The Indexable web is more than 11.5 billion pages‖, In Proceedings of the 14th international

conference on World Wide Web, pp. 902-903, ACM Press, 2005.

[7] http://www.internetnews.com/stats/article.php/1363881

[8] http://www.pewinternet.org/pdfs/PIP_Searchengine_users.pdf

[9] Baeza-Yates, R., & Ribeiro-Neto, B. (1999). Modern Information Retrieval. ACM Press/ Addison-Wesley.

[10] Salton, G., & Buckley, C. (1988). Term weighting approaches in automatic text retrieval. Information Processing and

Management, 24(5), 513–523.

[11] Robertson, S. E., Walker, S., HancockBeaulieu, M. M., Gatford, M., & Payne, A. (1995). Okapi at TREC-4. In NIST Special Publication. The Fourth Text Retrieval Conference (TREC-4) (pp. 73—96).

[12] Page, L., Brin, S., Motwani, R., & Winograd, T. (1998). The pagerank citation ranking: Bringing order to the web. Technical report, Computer Science Department, Stanford University.

[13] Kleinberg, J. M. (1999). Authoritative sources in a hyperlinked environment. Journal of the ACM,46(5),604– 632.

[14] Zareh Bidoki, A. M., & Yazdani, N. , DistanceRank: An intelligent ranking algorithm for web pages, Information Processing and Management (2007), doi:10.1016/j.ipm.2007.06.004.

[15] Najork, M., Zaragoza, H., & Taylor, M. J. (2007). Hits on the web: how does it compare? In Proceedings of SIGIR’07 (pp. 471-478).

[16] Yager, R.R. (1988). On ordered weighted averaging aggregation operators in multi-criteria decision making. IEEE Transactions on Systems, Man and Cybernetics,18(1).

[17] Filev D. and Yager R. R., ―On the issue of obtaining OWA operator weights‖, Journal of Fuzzy Sets and Systems, Vol. 94, No. 2, pp. 157-169, 1998.

[18] Cho, J., Roy, S., & E. Adams, R. (2005). Page Quality: In Search of an Unbiased Web Ranking. In Proceedings of ACM International Conference on Management of Data (SIGMOD).

[19] Filev, D., and Yager, R. R., 1994. Learning OWA operator weights from data. Proceedings. of the third IEEE Conference on Fuzzy Systems, Vol.1, pp. 468-473.

[20] LETOR, http://research.microsoft.com/users/tyliu/LETOR/default.aspx

 

4 دیدگاه در “پایان نامه طراحی موتور جستجوگر در اینترنت اشیاء و سئو آن -استاد منصور یوسفی نیا

  1. محمد گفت:

    ظاهرا در مورد استادتون انصاف رو رعایت نکردید من پاور پوینت رو دیدم تاریخش سال 96 هست یعنی شما از سال 95 روی موضوع کار میکردید
    من کمتر سراغ دارم در دانشگاهی در آن تاریخ با اینترنت اشیا آشنایی داشته باشند تا چه برسه به سئو در اینترنت اشیا.
    احتمالا استادتان از سالها پیش با موضوع آشنائی داشته که موضوع رو پیشنهاد داده یا پذیرفته چون در هر صورت شما اذعان کردید ایشان گفته که کار عالی هست و کار شما نیست ، پس میشه نتیجه گرفت ایشان متخصص این کار هستند به نظر من باید از ایشان کمال تشکر میکردید که شمارو با موضوعی که الان تازه داره صنعتش (اینترنت اشیا)پول ساز میشه اشنا کرده ، خیلی کم استاد در دانشگاه میتونید پیدا کنید که با تازه های صنعت آشنائی داشته باشه .
    انشالله هر کجا هست خدا ایشان را حفظ کند.
    آرزوی توفیق بیشتر هم برای شما

    1. سلام و عرض ادب محمد جان
      سپاس از زمانی که گزاشتید و مطالعه خوبتون
      ضمن سپاس پیشاپیش بابت دقت بالای شما
      بنده همیشه شاگرد ایشان هستم و ایشان شخصیت بسیار بزرگواری هستند و از سعادت های زندگی بنده، شاگردی ایشان بوده است، استاد یوسفی نیا از نظر اخلاقی و تخصصی بسیار حرفه ای می باشند
      این پاراگراف متن رو من به جهت تائید کیفیتی و تخصصی بودن این مقاله، بنده ذکر کرده ام تا اگر شخص دیگر تصمیم به استفاده از ان را داشت رزومه و تاریخچه ای از این پایان نامه داشته باشد.

  2. رضا حمدی گفت:

    سلام هیوا جان
    رضا هستم که تلفنی چند روز پیش درباره پایان نامم ازت مشاوره گرفتم
    مرسی داداش یه چیز خیلی خوب نوشتم
    برات میفرستم ضمیمه همین پست بکن که تکمیل بشه

    1. سلام خوشحالم که تونستم کمکی کرده باشم
      موفق باشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *