آموزش وردپرس, مقالات وردپرس

رفع مشکل “خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده” در وردپرس

رفع مشکل error establishing a database connection در وردپرس

مشکل خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده یکی از خطاهای رایجی است که در وردپرس رخ می دهد و به معنی خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده می باشد. همه افرادی که از این سیستم مدیریت محتوایی استفاده می کنند، به احتمال زیاد با این ارور موجه شده اند. بروز این خطا کاربران مبتدی وردپرس را آشفته می سازد. ارور اتصال به دیتابیس ممکن است در هنگام نصب وردپرس، قالب ها و یا افزونه ها ظاهر شود. برخی کاربران در برخورد با این خطا فکر می کنند که برای همیشه سایتشان از کار افتاده است. کسانی که از هاست های رایگان و حتی ارزان برای سایت خود استفاده می کنند، مشاهده خطای برقراری ارتباط با پایگاه داده امری تکراری و طبیعی خواهد بود. اما راه حل این مشکل چیست؟ در این بخش از آموزش وردپرس قصد داریم به رفع مشکل خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس بپردازیم؛ پس تا انتها با وبمستر 98 همراه باشید.

توضیح کلی درباره این مشکل :

[quote]این مشکل فقط زمانی رخ میدهد که وردپرس شما نتواند با پایگاه داده یا دیتابیس سایت ارتباطی داشته شود، معمولا زمانی که شما میتواهید یک بسته نصب سریع را نصب بکنید یا قصد نصب کردن وردپرس خام را دارید و اسم فایل wp-config-sample.php در هاست خود را تغییر داده اید اما اطلاعات دیتابیسی که ساخته اید را هنوز در این فایل وارد نکرده اید، یا ممکن است که شما مشخصات دیتابیسی که ساخته اید را اشتباه در فایل wp-config.php وارد کرده باشید، مثلا اسم دیتابیس شما یا پسورد دیتابیس شما مشکل داشته باشد در این زمان و شرایط است که این مشکل برای شما رخ میدهد. برای اینکه بدانید دقیقا مشکل از کجاست اولین کاری هم که باید انجام بدهید بررسی کردن فایل wp-config.php میباشد و اینکه آیا واقعا امکان اتصال به دیتابیس هست؟[/quote]

در اکثر اوقات این مشکل ارتباطی به قالب وردپرس سایت شما ندارد بخاطر بابت قالب سایت و افزونه های نصب شده خیالتان راحت.

علت رخ دادن خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده چیست؟

خطای خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در زمان عدم توانایی وردپرس در دسترسی به اطلاعات پایگاه داده یا دیتابیس رخ می دهد. ممکن است علت بروز این خطا مربوط به اشتباه بودن اطلاعات پایگاه داده مانند یوزرنیم، پسورد و یا نام دیتابیس در فایل wp-config.php باشد. این خطا همچنین ممکن است به دلیل عدم پاسخگویی سرور دیتابیس رخ دهد و یا دیتابیس خراب شده و یا با اختلال روبه رو باشد و شما را به این صفحه ی نه چندان زیبا، منتقل کند.

تجربه نشان داده است که در سایت های ایرانی علت بروز این خطا معمولا از طرف سرور و خرابی آن می باشد. برای رفع مشکل خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه با هم بررسی می کنیم.

رفع مشکل خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده در وردپرس

بررسی عملکرد پوشه wp-admin وردپرس

اگر با خطای “One or more database tables are unavailable / The database may need to be repaired” در این قسمت روبه رو شدید، نشان دهنده این است که دیتابیس نیاز به تعمیر دارد. برای رفع آن فایل wp-config.php وردپرس خود را در ویرایشگر متنی باز کرده و کدی که در ادامه آورده شده است را قبل از خط ” That’s all, stop editing! Happy blogging” بیفزایید. این نکته را در نظر بگیرید که قبل از هرگونه تغییر از فایل خود بک آپ تهیه کنید.

define('WP_ALLOW_REPAIR', true);

پس از ذخیره کردن فایل آدرس www.your site/wp-admin/maint/repair.php را در مرورگر خود وارد نمایید. (در قسمت your site نام سایت خود را وارد نمایید تا وردپرس اجازه تعمیر پایگاه داده را به شما بدهد). سپس به صفحه زیر که مربوط به تعمیرات پایگاه داده است، وارد می شوید.

رفع مشکل error establishing a database connection در وردپرس

اگر با وجود تعمیر پایگاه داده، باز مشکل شما برطرف نشد و باز با خطای error establishing a database connection روبه رو شدید، باید به سراغ راه حل بعدی بروید. این نکته را در نظر بگیرید که تحت هر شرایطی، کدهایی که در فایل wp-config.php قالب وردپرس خود اضافه نمودید را حذف کنید، چون از ورود کاربران به سایت جلوگیری می کند.

چک کردن فایل wp-config در وردپرس

فایل wp-config یکی از مهمترین فایل ها طی فرآیند نصب وردپرس می باشد. چراکه همه اطلاعات دیتابیس مانند نام کاربری، رمز عبور، نام دیتابیس و هاست دیتابیس در این فایل قرار دارد. اولین موردی که باید بررسی کنید این است که همه اطلاعات شما در فایل wp-config صحیح است یا خیر. بنابراین در قدم اول باید اطلاعات زیر را در نظر بگیرید و بررسی نمایید و از درست بودن اطلاعات اطمینان حاصل کنید. به عنوان مثال اگر در نام و نام کاربری دیتابیس تغییری ایجاد کردید، حتما اعمال شدن تغییرات در این فایل را نیز در نظر بگیرید.

define('DB_NAME', 'database-name');
define('DB_USER', 'database-username');
define('DB_PASSWORD', 'database-password');
define('DB_HOST', 'localhost');

در گزینه DB_Host به صورت پیش فرض localhost قرار دارد، اما این احتمال وجود دارد که برخی از هاستینگ ها نام دیگری برای آن تعریف کرده باشند؛ می توانید در این مورد از آن ها سوال نمایید. بعضی نیز معتقدند که برای رفع مشکل به جای نام پایگاه داده از آدرس پایگاه داده استفاده نمایند. به صورت زیر:

define('DB_HOST', '127.0.0.1:8889');

بررسی میزبانی وب یا هاستینگ

در برخی مواقع به دلیل ترافیک انبوه، هاست شما نمی تواند پاسخگو باشد و موجب بروز خطای error establishing a database connection می شود. در این موارد به دلیل عدم توانایی هاستینگ شما برای مدیریت وبسایت، بروز این خطا عادی است. در این زمان برای بررسی مشکل باید با هاستینگ خود تماس بگیرید.

تغییر دادن صفحه خطای اتصال به پایگاه داده

خطای اتصال به پایگاه داده یا error establishing a database connection در هر زمانی از شبانه روز ممکن است اتفاق بیفتد و تا زمانی که شما متوجه آن شوید و آن را رفع کنید، ممکن است زمان زیادی بگذرد و بازدیدکنندگانی به سایت شما سر بزنند و متوجه این موضوع شوند که ظاهر خوبی نخواهد داشت. پس باید تدبیری کنیم که در مواقع بروز این خطا، وبسایت به طور اتوماتیک به صفحه ی دیگری منتقل شود و آن صفحه را نمایش دهد.

برای انجام این کار، یک فایل جدید با نام db-error.php در درون فولدر wp-content در هاست یا سرور خود ایجاد نمایید. در این فایل می توانید از هر کد یا تصویر دلخواهی استفاده کنید. به عنوان مثال می توانید از یک کد HTML که از قبل آن را طراحی کرده اید، بهره ببرید. البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که به اطلاعات پایگاه داده و وردپرس آن دسترسی نخواهید داشت.

در ادامه قطعه کدی به عنوان نمونه آورده شده است، شما می توانید اطلاعات موردنیاز خود را در آن جایگزین نمایید.

<?php
$link = mysql_connect('localhost', 'root', 'password');
if (!$link) {
die('Could not connect: ' . mysql_error());
}
echo 'Connected successfully';
mysql_close($link);
?>

از اینکه در این بخش از آموزش وردپرس نیز همراه ما بودید، از شما متشکریم. امید است که به کمک این مطلب بتوانید به راحتی و در مدت زمان اندکی به رفع مشکل error establishing a database connection یا همان ” خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده ” در وردپرس بپردازید. در صورتی که سوال یا ابهامی درمورد این پست دارید، می توانید در قسمت نظرات بیان کنید، تیم وبمستر 98 در اسرع وقت پاسخ شما را خواهند داد. همچنین اگر به قالب وردپرس نیاز دارید، می توانید به دسته بندی قالب وردپرس مراجعه نمایید.

author-avatar

درباره هیوا اعزامی

کارشناس نرم افزار و دانشجوی MBA دانشگاه تهران،فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ و بصورت تخصصی سئو در کنار طراحی سایت و برنامه نویسی به زبان PHP ، مدیر سایت وبمستر98،مدرس سئو مجموعه هایی همچون ساپکو(ایران خودرو) ،مدرس دوره کارشناس سئو (دانشگاه امام هادی)، مدیر سئو وبسایت های: موسسه حرف آخر، فروشگاه معماری نوین آرچ،فروشگاه ارشدکار، مجموعه هتل های متین،مجموعه کاروانسرای پارس،مدیر سئو مجموعه washingcarpet.com به زبان انگلیسی و ...

نوشته های مشابه

5 دیدگاه در “رفع مشکل “خطا در برقراری ارتباط با پایگاه داده” در وردپرس

  1. arezoo گفت:

    salam . man siteam ro roye xamp roye local host roye external hard rah andazı kardam va khob kar mıkard yadam raft back up begiram va bdesh wndows avaz kardam dobare xamp nasb kardam va file hararo copy paste kardam alan vagti vared mishm mige or pres nasb kon bd to safhe errormiare
    WordPress veritabanı hatası: [Table ‘wp_users’ already exists]
    CREATE TABLE wp_users ( ID bigint(20) unsigned NOT NULL auto_increment, user_login varchar(60) NOT NULL default ”, user_pass varchar(255) NOT NULL default ”, user_nicename varchar(50) NOT NULL default ”, user_email varchar(100) NOT NULL default ”, user_url varchar(100) NOT NULL default ”, user_registered datetime NOT NULL default ‘0000-00-00 00:00:00’, user_activation_key varchar(255) NOT NULL default ”, user_status int(11) NOT NULL default ‘0’, display_name varchar(250) NOT NULL default ”, PRIMARY KEY (ID), KEY user_login_key (user_login), KEY user_nicename (user_nicename), KEY user_email (user_email) ) DEFAULT CHARACTER SET utf8mb4 COLLATE utf8mb4_unicode_ci

    1. سلام
      اگر از نرم افزار خودتون مطمئن هستید مشکلی ندارد در غیر اینصورت اطلاعات ووردی شما اشتباه هست

  2. منتها گفت:

    مرررررررررررررررسی واقعااااااا
    عاااااالی

  3. pjma گفت:

    سلام من این خطا رو دارم باید چیکار بکنم

    MySQL Service detected with wrong path
    [Change XAMPP MySQL and Control Panel settings or
    0 [Uninstall/disable the other service manually first
    Found Path: “C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Server 5.0\bin\mysqld-nt” –defaults-file=”C:\Program Files (x86)\MySQL\MySQL Server 5.0\my.ini” MySQL
    Expected Path: c:\xamppps\mysql\bin\mysqld.exe –defaults-file=c:\xamppps\mysql\bin\my.ini mysql

    وقتی تو لوکال هاست میرم اصلا مای اس کیو ال استارت نمیشه و این پیام بالای رو میزاره

    1. سلام
      مشکل از نرم افزار xampp شما هست
      ممکن است بدلیل فعال بودن فیلتر شکن و یا نصب ناقص و… دچار مشکل شده باشد
      یکبار حذف و دوباره نصبش بکنید یا کانفیگش رو بررسی بکنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *