من تمام صدا ها را می شنوم ولی وضوح کلمات برای من کم است آیا من کم شنوایی دارم؟ آیا به سمعک نیاز دارم؟ وقتی صحبت از کم شنوایی می شود بیشتر افراد تصور شدیدترین نوع کم شنوایی در ذهنشان نقش می بندد. کم شنوایی درجات مختلفی دارد از ملایم تا عمیق و نکته جالب توجه اینست که کم شنوایی متوسط بیشترین شیوع را دارد .علامت این نوع کم شنوایی اشکال در فهم درست کلمات به ویژه در موقعیت هایی است که سر و صدای زمینه وجود دارد.
سمعک دکتر شهیدی پور
سرفصل های پست
در این نوع کم شنوایی بعضی از اصوات یا کلمات مبهم به نظر می رسند به صورتی که انگار دیگران زیر زبانی صحبت می کنند یکی دیگر از علایم این نوع کم شنوایی اینست که شخص در هنگام مشاهده تلویزیون یا رادیو صدا را بیشتر از حد معمول بلند می کند ولی باز هم بعضی از کلمات مبهم هستند. گاهی صحبت با تلفن برای شخص مشکل است به خصوص اگر فرد پشت تلفن غریبه یا دارای لهجه خاصی باشد. و موزیک به صورت دستخورده و نا صاف توسط شما درک می شود و این قضیه لذت گوش دادن به موسیقی را برای شخص کاهش می دهد.
سایر علایمی که در فرد ممکن است دیده شود:
- درخواست از دیگران برای تکرار گفته ها
- احساس اینکه دیگران به طور واضح صحبت نمی کنند
- مشکل دردریافت صدای زنان و کودکان
- مشکل در درک گفتار زمانیکه فردی از دور صحبت می کند.
در مجموع در موقعیت هایی که سر و صدای زمینه وجود دارد مثل رستوران ، مهمانی و گردهمایی های خانوادگی،شنیدن برای افراد مبتلا به کم شنوایی ملایم و متوسط سخت تر است.
اگر شما در فهم کلمه،اصوات یا محاورات مشکل دارید احتمالا به کم شنوایی مبتلا هستید . در این موارد حتما به متخصص شنوایی مراجعه نمایید .
آیا من کم شنوایی دارم؟
آیا در صورت وجود کم شنوایی درمانی برای آن وجود دارد؟
کم شنوایی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد . اولین قدم در درمان کم شنوایی تشخیص صحیح علت ایجاد شدن آن است. برای تشخیص صحیح به متخصص شنوایی شناسی مراجعه کنید .
انواع معمول کم شنوایی:
کم شنوایی حسی –عصبی: این نوع کم شنوایی بر اثر آسیب به حلزون و یا عصب گوش ایجاد می شود . کم شنوایی های این گروه غیر قابل بازگشت هستند . پیر گوشی، کم شنوایی ناشی از سر و صدا ، کم شنوایی ناشی از داروها و کم شنوایی ناشی از بیماریهایی مانند دیابت و کم کاری تیرویید معمولا در این دسته قرار دارند. درمان این نوع از کم شنوایی ها معمولا استفاده از سمعک است.
کم شنوایی ناشی انتقالی:
این نوع کم شنوایی بر اثر ایجاد یک مانع و یا کاهش قدرت در انتقال صدا به گوش داخلی رخ می دهد. این مانع می تواند عفونت گوش باشد. پارگی پرده گوش ، سفت شدگی استخوانچه های گوش میانی و یا شل شدن استخوانچه های گوش میانی نیز باعث کاهش قدرت انتقال صدا به گوش داخلی می شوند. این نوع کم شنوایی با دارو و یا جراحی قابل حل شدن است.
کم شنوایی ترکیبی:
در این نوع کم شنوایی هردونوع علت ذکر شده همزمان دیده می شود.
یکی از راههای درمان کم شنوایی استفاده از سمعک است.
سمعک به زبان ساده یک وسیله الکترونیکی مینیاتوری است که صدا را تقویت کرده و به گوش فرد منتقل می کند. سمعک های امروزی بسیار فراتر از این توصیف ساده عمل می کنند. سمعک های امروزی به کامپیوترهای کوچیکی تبدیل شده اند که عملکردهای کاملا اتوماتیک دارند و پردازش های بسیار پیچیده ای را در کسری از ثانیه انجام می دهند و عملکرد طبیعی گوش را بسیار دقیق تر از گذشته بازسازی می کنند.سمعک های امروزی مجهز به مدارات کاهنده صدای نامطلوب محیطی،میکروفنهای چند جهتی با الگوی تطابقی برای افزایش درک صدای گوینده. سیستم های مهار سوت کشیدن سمعک و سیستم های وایرلس برای ارتباط سمعک با تلفن همراه و تلویزیون می باشند.
سمعک را از کجا باید تهیه کرد؟
تجویز سمعک و سایر وسایل کمک شنوایی تنها و تنها توسط متخصص شنوایی شناسی می بایست انجام شود. تهیه سمعک از مراکزی که دارای متخصص شنوایی شناسی نیست کار بسیار خطرناکی است و علاوه بر هدر رفتن بودجه می تواند آسیب های جدی به شنوایی وارد کند.
چندین پارامتر در انتخاب سمعک اهمیت دارد ،شدت و میزان کم شنوایی،علت کم شنوایی،سبک زندگی فرد ،سن و نیاز های ارتباطی، ترجیج های ظاهری، بودجه فرد… و بسیاری از پارامترهای تخصصی دیگر .برای انتخاب بهترین سمعک به دنبال یافتن بهترین شنوایی شناس باشید . متخصص شنوایی شناسی تنها فردی است که با آشنایی کامل با انواع کم شنوایی ها و انواع سمعک ها و کاربردهای انها می تواند شما را به درستی راهنمایی کند.
سلام وقت بخیر
سایت خیلی خوبی دارید به جرات یکی از بهترین ها در زمینه ی شغلی فعالیتتون هستید سپاس