آموزش سئو - آموزش انجام سئو سایت, تکنیک های سئو, دسته‌بندی نشده, وبلاگ

دامنه چیست؟ و نکات خرید دامنه + فیلم

دامنه چیست و نکات انتخاب دامنه

دامین یا دامنه در واقع نامی است که برای سایت در نظر می گیرید و از طریق ان سایت شما قابل دسترسی خواهد بود، دامنه به طور کلی شامل دو قسمت اصلی است: نام دامنه و پسوند دامنه. نام دامنه در واقع مانند نامی است که برای شرکت یا مغازه خود تعیین می کنید و معرف نوع فعالیت های و برند شما خواهد بود و سئوی دامنه یکی از مهم ترین کار های برای سئوی وبسایت می باشد به همین دلیل انتخاب نام دامنه خوب اهمییت بالایی دارد.پسوند دامنه پسوند های مجاز و معتبر در واقع به پسوند هایی گفته می شود که توسط کمیته تصویب پسوند ها(ICANN) تایید شده باشد. به این پسوند TLD (Top Level Domain) گفته می شود. پسوند های متداول شامل.com .gov .org .ir .net و… می باشد. هرکشوری دامنه سطح بالای خودش را دارد، برای مثال برای کشور ایران پسوند .ir ثبت شده است و شاید به زودی شاهد استفاده از پسوند ‘.ایران’ هم باشیم.

بصورت کلی هر دامنه دارای اجزا و قسمت های زیر می باشد:

اجزا مختلف دامنه

اجزا مختلف دامنه

در 15 مارس 1985 توسط شرکت رایانه ای سیمبولیکس در ماساچوست ثبت شده. در سال 1992 کمتر از 15000 دامنه .com ثبت شده بود، و در سه ماه اول سال 2015 بیش از 294 میلیون دامنه ثبت شده بود که بیشتر انها پسوند شامل com بودند و تقریبا ماهانه حدود 668 هزار دامنه com جدید ثبت می شود. در ایران هم بر اساس امار در پاییز سال 93 بیش از 566 هزار دامنه ir توسط کاربران به ثبت رسیده وسالانه 45 درصد به تعداد ان اضافه می شود.

بی توجهی به انتخاب نام دامنه می تواند به سایت و فعالیت های انلاین شما ضربه بزند. نام دامنه مانند لوگو و برند یک شرکت است که اگر به درستی انتخاب شود این نام در ذهن کاربران می ماند و سایت شما تبدیل به یک برند خواهد شد.

انتخاب نام دامنه ساده، کاربرپسند، مختصر و به یاد ماندنی بسیار مهم است و همچنین در رتبه بندی(ranking)  جستجوی گوگل یا سئو(SEO) تاثیرگذار خواهد بود.

 

داستان انتخاب دامنه برای یکی از دوستان ما:

ما برای یکی از مشتریانمون که دنبال اسم دامین بودیم و تاکید زیادی هم داشت که حتما فینگلیش باشد و انگلیسی نباشد خودش بالای 100 کلمه انتخاب رو پیدا کرده بود و برای ما ارسال کرده بود و حوزه فعالیت خودش هم در رابطه با فروش لباس و کیف و کفش بود. بعد از چند روز تماس گرفت و با غمگینی گفت که همه دامین های خوب گرفته شده و مجبوره از اسم دامین 3 حرفی استفاده بکنه من هم بعد از شنیدن این حرف خودم دنبال انتخاب نام دامین رفتم و دامین shik دات آی آر رو پیدا کردیم که آزاد بود و تا الان کسی خریداریش نکرده بود 4 حرفی هست و بسیار هم راحت در حافظه می مونه.

منظور از داستان بالا این بود که اسم دامین های خوب هیچ وقت تموم نمی شوند فقط باید کمی خلاقیت داشته باشید و بتونید بهترین رو انتخاب بکنید. دامین های 4 حرفی هنوز تموم نشدن و هر روز هم میبینیم که خیلی دامین های خوبی هستند که 4حرفی هستند و خریداری می شوند.

 

 

11 نکته کلیدی در خرید دامنه

  1.  سعی کنید در انتخاب نام دامنه حتما حتما اسم دامنه کاملا مرتبط با حوزه فعالیت سایت شما باشد. 
  2. نام دامنه رو سعی نکنید طولانی انتخاب بکنید کلا بیشتر از 12 عدد چیز خوبی نیست سعی کنید خلاصه ترین و زیباترین رو انتخاب بکنید.
  3. از نام دامین فینگلیش خودداری کنید چون گوگل متوجه نخواهد شد، اما برای سئوی سایتتون خیلی بهتره که از نام دامین انگلیسی استفاده بکنید.
  4. بهتره اگر یک دامین رو خریداری می کنید پسوند های رایج دیگر اون رو هم تهیه بکنید مثلا اگر دامین .com خریداری می کنید پسوند .ir اون رو هم خریداری بکنید تا در آینده هراسی از اینکه مبادا کسی از اسم برند شما سوء استفاده بکند، نخواهید داشت. فرض کنید الان کسید دامین digikala.ir رو بخره 🙂  چقدر می تونه سو استفاده از اسم دیجی کالا باشه.
  5. پسوند انتخابی اصلی مربتط با حوزه فعالیت شما باشد، اگر شرکت هستید از پسوند .co استفاده بکنید اگر یک رسانه یا سایتتون در رابطه با یک شبکه تلویزیونی هست از پسوند .tv استفاده بکنید.
  6. در نام دامنه ای که خریداری می کنید از خط تیره استفاده نکنید.
  7. از دامینی که قبلا ثبت شده و الان آزاده اما گوگل اون سایت قبلی رو از نتایج حذف کرده، مثلا بخاطر فیک پیج و یا وجود فایل مخرب و هک و… به هیچ عنوان استفاده نکنید ارزشش رو نداره.
  8. سعی کنید که از پسوند .com  برای سایت های عمومی استفاده بکنید چون بدلیل گستردگی تاثیر بیشتری برای سئوی سایت شما دارد و در ضمیر ناخوداگاه کاربران هنوزم که هنوزه پسوند دیفالت وبسایت های com می باشد.
  9. از اسم شرکت های دیگر استفاده نکنید، چون هر روزی که باشد با پیگیری قضایی این دامین رو از شما خواهند گرفت مثلا اگر شما دامین wordpress.ir رو خریداری بکنید بعد از پیگیری شرکت وردپرس این دامین رو می تونند از شما بگیرند.
  10. اگر قبلا دامینی خریداری کردید و شما مالک چند دامین هستید، و همه سایت هاتون غیرقانونی هستند و توسط گوگل جریمه شدند بهتره که با اسم خودتون دامین رو خریداری نکنید یا با اسم یک شخص دیگر و ایمیل یک شخص دیگر خریداریش بکنید.
  11. سعی کنید دامین خودتون رو برای حداقل 5 سال خریداری بکنید چون اولا باعث می شه که اگر مشکلی برای شما پیش اومد و چند وقتی نبودید و عمر دامین شما اگر تمام بشه کسی دیگه نمیتونه اون رو خریداری بکنه و اینکه یکی از فاکتور های گوگل برای امتیاز دهی به وبسایت ها بررسی کردن زمان انقضا دامین هست.

 

فیلم آموزشی:

 

author-avatar

درباره سینا لطفی

سینا هستم متخصص وردپرس و با سابقه چند ساله در طراحی قالب وردپرس و راه اندازی فروشگاه های اینترنتی. امیدوارم بتونم کمکی به شما همراهان کرده باشم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − دو =