آموزش وردپرس

آشنایی با وردپرس شبکه یا WPMU شبکه همراه با آموزش نصب

آشنایی با وردپرس شبکه و آموزش نصب وردپرس شبکه یا WPMU شبکه

امروزه سایت های وبلاگدهی زیادی هستند که از وردپرس برای مدیریت شبکه ای از چند سایت در یک سایت استفاده می کنند و این امکان را به کاربران می دهند تا در قالب یک وبلاگ بتوانند از وردپرس برای مدیریت وبلاگ خود استفاده کنند. تیم آموزشی وبمستر 98 قصد دارد در این قسمت از آموزش وردپرس، به آشنایی با وردپرس شبکه و آموزش نصب وردپرس شبکه یا WPMU شبکه بپردازد.

شاید شما هم هنگام گشت و گذار در دنیای وب و اینترنت با سایت هایی روبرو شده باشید که تعداد زیادی ساب دامین و دمو آنلاین دارند و شاید این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا واقعا برای هر ساب دامین دیتابیس جداگانه و قالب وردپرس جداگانه نصب می شود یا خیر؟! در پاسخ به این سوال باید گفت که با وردپرس شبکه می توانید تعداد زیادی سایت بر روی یک دامنه و یک دیتابیس کلی داشته باشید که همگی از فایل‌ها، افزونه‌ها و قالب‌های مشترک استفاده می‌کنند ولی دارای شاخه‌های جداگانه برای آپلود فایل و جدول‌های جداگانه در پایگاه داده هستند.

آشنایی با وردپرس شبکه و آموزش نصب وردپرس شبکه یا WPMU شبکه

آشنایی با وردپرس شبکه و آموزش نصب وردپرس شبکه یا WPMU شبکه

برای آشنایی با وردپرس شبکه و نصب آن در ابتدا باید تعریفی از وردپرس شبکه داشته باشید و بدانید وردپرس شبکه یا WPMU شبکه چیست؟

وردپرس شبکه چیست؟

وردپرس شبکه به شما کمک می کند که در واقع قابلیتی را به قالب وردپرس خود اضافه می کنید تا بتوانید با آن شبیه به راه اندازی یک سیستم وبلاگدهی یک مجموعه سایت شخصی را روی یک دامنه راه اندازی و مدیریت کنید. به این ترتیب شما مجموعه سایت های خود را روی یک دامنه به صورت ساب دامین یا ساب فولدر (پوشه زیرین) مدیریت می کنید.

وردپرس شبکه (وردپرس چند سایته) یا به تعبیر دیگر وردپرس چند کاربره همان سیستم مدیریت محتوای وردپرس است که بدون نیاز به نصب مجدد وردپرس به شما امکان ایجاد بی نهایت سایت وردپرسی را بصورت وبلاگ می دهد. در این حالت وردپرس به صورت عادی نصب شده و تغییرات تنها با اضافه کردن یک کد به فایل Wp-Config.php از قالب وردپرس به وجود می آید. به وردپرس شبکه “WordPress MU” گفته می شود. این قابلیت از نسخه ۳.۰ به بعد وردپرس پدید آمده است.

امکانات وردپرس شبکه یا مالتی سایت

در گذشته وردپرس شبکه یا مالتی سایت در یک پکیج جداگانه wordpress MU ارائه می شد اما از نسخه 3 قالب وردپرس به بعد، وردپرس شبکه با وردپرس اصلی ترکیب شده است و تنها با پشت سر گذاشتن چند مرحله ساده می توانید امکانات وردپرس شبکه را به قالب وردپرس قبلی سایت خود اضافه کنید و از طریق پیشخوان، یک وردپرس جدید در ساب دامنه و یا ساب فولدر سایت خود نصب کنید. به این صورت سایت خود را به یک سیستم چند کاربر مجهز کرده اید.

از دیگر قابلیت های وردپرس شبکه، مدیریت تمام سایت های وردپرسی که به صورت شبکه فعال کرده اید با استفاده از رمز و نام کاربری وردپرس اصلی است. همچنین می توانید این امکان را در اختیار سایر کاربران خود قرار دهید تا با ثبت نام در سایت شما یک سایت دیگر با قالب وردپرس بسازند و مشابه یک وبلاگ آن را مدیریت کنند.

کاربردهای وردپرس شبکه

وردپرس شبکه کاربردهای بسیار فراوان و مفیدی برای ما خواهد داشت که کاربرد اصلی وردپرس شبکه، ایجاد تعداد زیاد وبلاگ و سایت برای کاربران یک سازمان، شرکت، مدارس یا یک خانواده بر روی یک دامنه ی خاص به گونه ای است که هر کاربر برای خود صفحه مخصوص به خود به عنوان سایت یا وبلاگ دارد و با مدیریت آن می تواند اقدام به تولید محتوا و اضافه کردن مطالب کند. از دیگر امکانات وردپرس چند سایتی عبارتند از:

  • قابل استفاده برای تهیه دموی آنلاین قالب
  • قابل استفاده برای ساخت یک سایت وبلاگ‌دهی رایگان همانند WordPress.com و یا ساخت فروشگاه آنلاین، پرسش و پاسخ و… در بخشی از ساب دامنه و یا ساب فولدر
  • قابل استفاده برای راه اندازی سایت شرکت هایی که شعب گوناگون در سطح کشور دارند و اختصاص دادن وبلاگ برای هر شعبه از آن شرکت ها
  • مناسب برای مدیریت آگهی ارسالی سایت های آگهی و نیازمندی بر اساس هر استان و یا عنوان شهرها
  • قابل استفاده برای ایجاد سایت های چند زبانه که با استفاده از این امکان در هنگام طراحی سایت با قالب وردپرس، بتوانید به ازای هر زبان یک سایت جدید در وردپرس شبکه ایجاد کنید و زبان دلخواه خود را به عنوان زبان آن تعریف کنید. به این ترتیب قادر خواهید بود هرکدام از وردپرس های نصب شده برای هر زبان را مدیریت کنید و به صورت کاملا اصولی در آن به ترجمه محتوای سایت بپردازید. افزونه‌های مختلفی نیز برای برقراری ارتباط بین این سایت‌ها و تغییر خودکار سایت بر اساس زبان انتخابی کاربر وجود دارند.
  • کاربرد نهایی وردپرس شبکه برای ارائه دهندگان خدمات هاست و طراحی سایت است. می‌توان برای طراحی سایت از یک نسخه ی وردپرس شبکه برای تعداد زیادی از مشتریان استفاده کرد. به این ترتیب هر مشتری قادر خواهد بود که با نام دلخواه دامنه‌ ی خود به سایت مرتبط در شبکه متصل شود. انجام این کار به‌روزرسانی و مدیریت تمامی سایت‌ها یا وبلاگ‌های طراحی شده را به صورت یکپارچه و سریع می کند. در این روش، مشتریان نمی توانند بر روی سایت افزونه یا قالب جدید نصب کنند و با محدودیت‌های دیگر نیز مواجه می‌شوند. به همین دلیل این گزینه همیشه و برای تمامی مشتریان قابل استفاده نیست.

همانطور که ملاحظه می کنید وردپرس شبکه امکانات بسیار زیادی در اختیار شما قرار می دهد که می توانید با استفاده از آن به اهدافی دست یابید که مرتبط با کسب و کار و سایت شماست. به این ترتیب دیگر نیازی به اقدام به ساخت دیتابیس، دانلود و آپلود وردپرس و در نهایت نصب وردپرس بر روی هاست به شکل سنتی و پیشفرض نخواهد بود، بلکه تنها کافی است به محیط پیشخوان مدیریت وردپرس شبکه وارد شده و با چند کلیک ساده آدرس ساب دامنه مورد نظر خود را انتخاب کنید و سپس یک وردپرس جدید را با افزونه ها و قالب های متفاوتی که می خواهید تا از آن ها استفاده کنید خیلی سریع به صورت یک ساب دامنه یا ساب فولدر و جدا از سایت اصلی روی آن نصب و فعال کنید.

آموزش نصب وردپرس شبکه

برای نصب وردپرس شبکه ابتدا باید یک وردپرس ساده برای سایت خود دانلود و نصب کنیم. اگر تازه وارد هستید پیشنهاد تیم آموزشی وبمستر 98 این است که آموزش نصب وردپرس را مطالعه کنید. سپس همان کارهایی که برای نصب قالب وردپرس در هاست سی پنل یا دایرکت ادمین انجام می شود را انجام می دهیم تا ابتدا وردپرس را برای نصب وردپرس شبکه آماده سازی کنیم.

اکنون در فایل منیجر هاست خود وارد پوشه ای شوید که وردپرس را روی آن نصب کرده اید. در اینجا فایل wp-config.php را ویرایش کنید و کد زیر را در آن پیدا کنید:

/* That's all, stop editing! Happy blogging. */

بعد از این کد ، کد زیر را وارد کنید:

define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );

سپس فایل را ذخیره کرده و وارد محیط پیشخوان قالب وردپرس خود شوید. از منوی ابزارک ها > راه اندازی شبکه را کلیک کنید و بعد از آن روی دکمه نصب کلیک کنید تا دو کد به شما ارائه شود. کد اول را به فایل wp-config.php در بالای خط /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */ اضافه کنید.

آشنایی با وردپرس شبکه و آموزش نصب وردپرس شبکه یا WPMU شبکه

آشنایی با وردپرس شبکه و آموزش نصب وردپرس شبکه یا WPMU شبکه

و کد دوم را به فایل .htaccess سایت خود اضافه کنید. کد های قبلی htaccess باید پاک شوند.

در نهایت روی ورود کلیک کنید تا وردپرس شبکه شما راه اندازی شود. از قسمت سایت ها نیز می توانید تمام سایت های وردپرسی خود را مدیریت کنید.

[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]

نکته: برای ایجاد هرگونه تغییر در امکانات وردپرس شبکه، افزونه های مختلفی وجود دارند، همچنین توجه به این نکته ضروری است که برخی افزونه های موجود برای وردپرس معمول، در وردپرس شبکه قابل استفاده نیستند.

[/quote]

همانطور که در این آموزش وردپرس متوجه شدید با استفاده از فعالسازی قابلیت وردپرس شبکه به سادگی قادر به راه اندازی انواع سیستم های وبلاگدهی خواهید بود و یا می توانید به کسانی که به طور کامل با مدیریت قالب وردپرس آشنایی ندارند، با کمترین درگیری در نکات فنی، امکان راه اندازی سایت در قالب یک وبلاگ روی دامنه خودتان بدهید. بنابراین در یک شبکه از سایت های وردپرس(وردپرس شبکه)، کاربران متعددی می توانند به تعداد نامحدود سایت یا وبلاگ داشته باشند و هر کاربر می تواند مدیر یا کاربری با سطح متفاوت دسترسی در هر یک از سایت‌های ایجاد شده در شبکه باشد.

ممنون از همراهی شما با این بخش از آموزش وردپرسدر صورت هر گونه سوال لطفا سوال خود را در قسمت نظرات مطرح بفرمایید. همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود از یک منبع معتبر را دارید می توانید به دسته بندی قالب وردپرس در سایت وبمستر98 مراجعه بکنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *