آموزش سئو - آموزش انجام سئو سایت

تاثیر ساختار سایت بر سئو : سطحی و عمقی

تاثیرگذاری ساختار سایت بر سئو

 

هر وب سایت ساختاری مخصوص به خود دارد، ساختار سایت : ” به چیدمان و طبقه بندی محتوا در وب سایت و قالب وردپرس، ساختار سایت می گوید. ”

در همین زمینه، سوالات فراوانی مطرح می شود، از جمله اینکه، سئو و ساختار وب سایت چه رابطه ی با هم دارند؟ آیا این صحیح است که چیدمان محتوای درون وب سایت می تواند بر الگوریتم موتورهای جستجوگر تاثیر بگذارد؟ می تواند ارجحیتی بین رقبا قرار دهد؟ اگر بخواهیم با شما صادق باشیم، باید بگوییم که جواب این سوالات مثبت است.

هرچند ساختار سایت ممکن است یکی از المان های رتبه بندی نباشد، اما تاثیر بالایی بر روی المان های کیفی دارد، که بر رتبه بندی سایت هم موثر هستند.

برای رسیدن به پاسخی مناسب، این مقاله از آموزش وردپرس وبمستر98 را همراهی کنید.

آنچه باید درباره ساختار سایت  در قالب وردپرس دانست؟

با فرض اینکه کاربر برای اولین بار به سایت شما مراجعه می کند، با چند مساله روبرو می شود، چگونه اطلاعات مورد نیاز را بیابد، چگونه سوالات خود را در بخش های مختلف وب سایت جستجو کند؟ آیا تمام اطلاعات مورد نیاز برای کاربران، در دسترس است و کاربر می تواند به سرعت آن ها را بیابد، یا باید برای هر اطلاعاتی سایت را جستجو کند.

همانطور که تا به حال در مقالات دیگر سایت وبمستر98 مطالعه کردید، گزینه های زیادی برای رتبه بندی سایت وجود دارد، که معمولاً سئوکاران بیشتر به آن ها توجه دارند، از جمله لینک سازی ها و کلید واژه ها. هرچند ساختار سایت یکی از این گزینه ها نمی باشد، اما الگوریتم های رتبه بندی از نحوه ساختار سایت برای درک بهتر ارتباط بین محتوا و نظم آن ها، بهره می برند. با عمیق تر شدن در مبحث رتبه بندی سایت، به این موضوع می رسیم که چیدمان صحیح المان های مختلف، بر نحوه یافتن مطلب از طریق کاربران موثر است و همینطور باعث بهتر شدن قابلیت کراول شدن سایت شده که از چشم کراولرهای موتور جستجو دور نخواهند ماند.

دو نوع ساختار سایت وجود دارد : مسطح و عمقی

[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]

دو نوع ساختار سایت که معمولاً همکاران ما در وبمستر98 در قالب وردپرس از آن ها بهره می برند، ساختار سایت مسطح FLAT و ساختار سایت عمقی DEEP می باشند.

[/quote]

در ساختار سایت عمیق، کاربران باید مسیر طولانی را از طریق لینک ها طی کرده تا به محتوایی با جزییات عمیق دست یابند. اما در ساختار مسطح، تعداد کلیک کمتری برای رسیدن به مطلب مد نظر برای کاربران وجود دارد.

متخصصان حوزه ی سئو دنیا،  نکات فراوانی را مطرح کرده اند، که ما به آن ها در مقالات آموزش وردپرس قبلی به آن ها پرداخته ایم، برای مثال، برای سایتی که کمتر از ده هزار مطلب گوناگون دارند، یا در واقع ده هزار صفحه دارد، این قابلیت باید برای کاربر ایجاد شود که با کمتر از 4 کلیک از صفحه خانه به مقاله و یا صفحه مورد نظر خود دست بیابد.
در ساختار سایت عمقی، کاربران برای یافتن محتوای مورد نظر، باید زمان زیادی را صرف کنند،  در همین حین، موتورهای جستجوگر و کراولرها نیز باید برای یافتن ارتباط بین محتواها، و عناوین، زمان صرف کنند، و این نکته مثبتی برای سایت نخواهد بود. به همین دلیل، به کاربران، سایت های مسطح، بیشتر پیشنهاد می شود، تا بدین ترتیب هم کاربران سریعتر به مطلب خود دست یابند، و هم مطالب سایت توسط موتورهای جستجوگر راحت تر ایندکس گذاری کنند.
ولی نکته اصلی در این زمینه: توجه داشته باشید، رضایت کاربران از سایت شما، در بازدید آنها موثر است. و جلب رضایت کاربران، با کم کردن تعداد لینک ها و بالا بردن سرعت برای رسیدن به صفحه مورد درخواست آنها، آسانتر خواهد بود.

ارتباط معنای محتوا با ساختار سایت

برای اینکه بخواهید در یک سایت ساختاری مناسب درست کنید، علاوه بر اینکه باید مسطح بودن ساختار آن اهمیت داشته باشد باید به با معنی بودن آن نیز توجه کرد تا به کراولر ها کمک کند که ارتباط میان مطالب موجود در سایت را بیابند. موتورهای جستجوگر روزانه حجم وسیعی از داده ها را مورد بررسی قرار می دهند و باید بتوانند معنا و مفهوم و موضوع این محتواها و داده ها را دریابند. به جای آنکه شما کاری کنید که آنها مجبور باشند با توجه به شواهد و قراین موضوع صفحات شما را حدس بزنند، باید کاری کنید که بتوانند موضوع صفحات شما را به خوبی درک نمایند و این کار با ایجاد ساختار سایت با معنی امکان پذیر می باشد.

برای داشتن یک ساختار مناسب در سایت، تنها نباید به مسطح بودن آن توجه کرد، بلکه، باید معنا داشته باشد تا میان مطالب ارتباط معنایی وجود داشته باشد، تا به کراولر ها کمک کند. از آنجا که روزانه محتواها و داده های بسیاری وارد اینترنت می شود،  موتورهای جستجوگر، باید قابلیت مشخص کردن این محتواها را داشته باشند. محتوای شما باید بگونه ای باشد که جستجوگر مجبور به حدس و گمان درباره مطالب شما نباشد، و به خوبی آن ها را درک کند.

روز به روز موتورهای جستجوگر پیشرفته تر شده و به بررسی های معنایی اهمیت بیشتری می دهند، پس ما بعنوان طراح سایت باید توجه داشته باشیم، که ایجاد یک ساختار سایت با غرابت معنایی بیشتر، به کراول شدن آن کمک کنیم. برای اینکار باید یک ارتباط معنایی منطقی بین محتوای سایت در صفحات مختلف سایت ایجاد کنیم. برای اینکار می توانیم مطالب موجود را گروه و دسته بندی کرده، و هر مطلب را در گروهی که از لحاظ محتوا و معنا بیشتر بهم نزدیک هستند، قرار دهیم.

نقشه سایت و نحوه راهبری یا گردش در سایت  (Navigation)

ساختار سایت به دو بخش عمده تقسیم می شوند : نقشه سایت و راهبری سایت Navigation

راهبری سایت Navigation

در هنگام طراحی راهبری سایت،  باید هم به کاربران و هم به موتورهای جستجوگر، توجه داشته باشید. به همین ترتیب، همانگونه که گفته شد، ساختار سایت مسطح، برای کاربران و موتورهای جستجوگر، مناسب تر خواهد بود.

اینکه کاربر راحت تر و به آسانی در سایت گردش کنند، بسیار بر روی سایت سئو موثر خواهد بود. واضح است که گردش سایت نباید برای کاربران سردرگم کننده و گیج کننده باشد. برای همین بهتر است که زمان کافی را برای فکر کردن درباره نظم محتوای خود داشته باشید و گروه بندی های محتواها را به گونه ای انجام بدهید که کاربران راهبری آسان تری در سایت داشته باشند، و بدین ترتیب رضایت آن ها را بیشتر به سایت خود جلب کنید.

نقشه سایت

در گذشته بیشتر سایت ها نقشه سایت را به صورت HTML قرار می داده اند، اما اخیراً نقشه سایت های XML نیز بکار برده شده اند. نقشه سایت XML در واقع لیست URL های موجود سایت شما را فراهم کرده، و به شما این اجازه را می دهند که نقشه سایت خود را در موتورهای جستجوگر اصلی ثبت کنید. از این طریق شما می توانید به موتورهای جستجوگر، صفحه هایی که مد نظرتان هست را کراول کنید. باید توجه داشته باشید که مشخص کردن URL در نقشه سایت XML، تضمینی برای ایندکس گذاری سایت و صفحات آن نمی باشد. اما این کار، باعث می شود که موتورهای جستجوگر، آسان تر لینک مطالب شما را یافته و کراول کنند.

همچنین داشتن دو نقشه سایت از نوع HTML و  XML همزمان در سایت، می تواند بسیار مفید باشد، زیرا HTML برای کاربران طراحی شده و XML برای موتور جستجو، و بدین ترتیب شما را به هر دو منظور می  رساند.
یکی از مدیران اصلی بخش اسپم ها در گوگل، مت کاتز، اینگونه درباره ی نقشه سایت اظهار نظر کرده است: ” بعد از ایجاد نقشه سایت HTML، ایجاد نوع XML آن بسیار ساده است، پس هردوی آن ها را ایجاد کرده و سهل انگاری نکنید.”

بازهم خاطر نشان می شویم، سئو فراتر از لینک سازی و کلید واژه است، و گزینه ها و راه های بسیاری هستند که می توانند به بهتر دیده شدن سایت شما کمک کنند. پس ایجاد یک ساختار سایت فکر شده، هرچقدر هم زمان ببرد، بسیار در آینده سایت شما موثر خواهد بود. برای اینکار شما باید به شناسایی کاربران هدف خود پرداخته و متوجه شوید که آن ها چگونه در سایت شما تصمیم گیری کرده و به دنبال چه مطالبی هستند، سپس سایت خود را به گونه ای که مورد پسند آن ها باشند طراحی کنید. در همین حین نباید موتورهای جستجوگر را فراموش کنید، و ساختار را بگونه ای طراحی کنید که برای یافتن مطالب شما، دچار مشکل نشوند و بتوانند آن ها را راحتتر کراول کنند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *