قالب وردپرس و انتخاب اون از دغدغه های مدیران سایت ها میباشد، انتخاب کردن بهترین قالب حالا چه رایگان باشد و چه بصورت پریمیوم و قالب پولی نیاز مند به داشتن یکسری معیار میباشد که مهم ترین آن ها را در زیر قرار داده ایم و بعد از مطالعه مقاله 7 ویژگی قالب وردپرس رایگان شما میتوانید بر اساس نیاز خود بهترین قالب را انتخاب بکنید
7 ویژگی قالب وردپرس رایگان
سرفصل های پست
دقت بکنید قالب پریمیوم و پولی را رایگان به شما ندهند
وجود سرویس پشتیبانی
بروزرسانی و آپدیت قالب
وجود امکانات مورد نیاز
سازگاری با افزونه های محبوب
پنل تنظیمات مناسب
بهینه بودن برای سئو
این موردی که به آن اشاره میکنیم در ایران بسیار شایع میباشد و میبینیم که اکثر سایت های فعال در حوزه قالب وردپرس در سایت خود قالب هایی که بصورت پریمیوم و پولی هستند را برای دانلود رایگان قرار میدهند. این مورد علاوه بر اینکه با شرایط کپی رایت محصولات دیجیتال که در این شرایط طراحی قالب میتواند از طریق ابزار گزارش کپی کنندگان به گوگل DMCA REPORT با این سایت ها برخورد کند ولی باز هم تعداد سایت هایی که در این حوزه و با این ماهیت و موضوع فعالیت میکنند بسیار زیباد میباشد.
[quote]خیلی از سایت ها قالب اورجینال را نال میکنند و در آن کدهایی را قرار میدهند و قالبی که پولی میباشد را برای دانلود رایگان قرار میدهند. مواظب باشید که در دام این سایت ها نی افتید[/quote]
در نسخه نال شده قالب ها، میتوانند کدهایی مخرب در سایت شما قرار دهند که رابطه مستقیم با سئوی سایت شما نیز دارد بخاطر همین دقت داشته باشید که وسوسه نشوید که این قالب چون پولی میباشد و برای دانلود رایگان قرار گرفته شده است را حتما باید دانلود بکنم چون پنیر مفتی فقط توی تله موشه.
علت اینکه تشخیص نسخه پریمیوم قالب و نسخه رایگان قالب به عنوان اولین آیتم در بین 7 ویژگی قالب وردپرس رایگان معرفی شد همین مورد میباشد، شما اگر یک سایت خالی داشته باشید که در آن هیچ امکاناتی وجود ندارد بسیار بهتر از این میباشد که از قالب های نال شده یا دستکاری شده استفاده بکنید.
چگونه تشخیص دهیم که قالب ما، نسخه رایگان میباشد یا نسخه پریمیوم ؟
این تشخیص بسیار ساده میباشد، کافی است که اسم قالب را به زبان انگلیسی در گوگل سرچ بکنید و مطمئنا در لینک های اول گوگل میتوانید سایت اصلی طراح را پیدا بکنید. اکنون در سایت اصلی طراح بگردید ببینید، در اینجا هم قالب برای دانلود رایگان قرار گرفته است یا نه، باید هزینه ای را برای دانلود قالب پرداخت کرد؟ اگر قالب رایگان باشد که خوب است در غیر اینصورت اگر برای دانلود قالب شما باید هزینه ای را پرداخت بکنید توصیه میکنیم که کلا دور این قالب را خط بزنید.
2. وجود سرویس پشتیبانی
متاسفانه قالب های رایگان در ایران شامل پشتیبانی نمیشوند و اگر هم شخص یا سایت ارائه کننده قالب ادعای پشتیبانی قالب را داشته باشد، بطور حتم یک پشتیبانی درست و حسابی نخواهد بود، به هر حال شما هر سایتی که داشته باشید با هر کانفیگ و شرایطی که باشد یک روز نیاز به پشتیبانی را خواهید داشت چون همه چیز در حال تغییر میباشد. شاید قالب شما با نسخه های جدید یکی از افزونه های سایتتون ناسازگاری داشته باشد یا شاید قالب شما با نسخه جدید وردپرس مشکل ناسازگاری داشته باشد یا یک باگ و مشکل امنیتی در قالب وردپرس سایت شما وجود داشته باشد که آن را تبدیل به یک مشکل بزرگ بکند و موجب شود که دیگر امکان استفاده از قالب مقدور نباشد
در این شرایط که حتما باید یک نفر متخصص مشکل قالب را برای شما رفع بکند، پشتیبانی معنا پیدا میکند، فرض کنید که شما سایتی دارید که هر روز مبلغ 1 میلیون تومان از آن درآمد دارید، اگر سایت شما 1 روز مشکل قطعی پیدا بکند شما کلی ضرر خواهید کرد.
3. بروزرسانی و آپدیت قالب
ارائه بروزرسانی از وظایف اصلی هر طراحی میباشد، که حتما باید اینکار را بصورت کامل انجام دهند ، ممکن است که وردپرس سایت شما بصورت خودکار به نسخه های جدیدتر آپدیت شود و فرض بکنید که قالب سایتتون با نسخه جدیدتر وردپرس مشکل ناسازگاری داشته باشددر این شرایط شما باید از طراح قالب نسخه جدید قالب را درخواست بکنید، نسخه ای که با آخرین نسخه های وردپرس سازگاری کامل داشته باشد. همچنین ممکن است که خود وردپرس در بروزرسانی ها و آپدیت هایی که انجام میدهد یکسری از قابلیت ها و توابع و… را از کد های خود حذف بکند در این صورت قالب وردپرس سایت شما بدرستی کار نخواهد کرد.
وجود بروزرسانی در قالب های پریمیوم یک وظیفه میباشد چون شما بایت این قالب هزینه ای رو پرداخت کرده اید و بصورت رایگان قالب رو بدست نیاورده اید ککه طراح آن هیچ تعهدی بر روی قالب نداشته باشد اما متاسفانه همانطور که در اول مقاله 7 ویژگی قالب وردپرس رایگان اشاره شد بدلیل اینکه این قالب رایگان هیچ سودی برای شخص ارائه کننده آن ندارد بخاطر همین معمولا خیلی از سایت ها از اینگونه خدمات سر باز میزنند و تقریبا حق دارند اما سایت های خوبی نیز هستند که بروزرسانی و آپدیت قالب را به محض دریافت برای کاربران قرار میدهند.
4. وجود امکانات مورد نیاز
معمولا قالب های رایگان امکانات و همه قابلیت های قالب های تجاری و پریمیوم رو ندارند بخاطر همین ، اینکه شما نتوانید همه چیز هایی که میخواهید یا همه المان هایی که در طراحی سایت نیاز میباشد را در بین قالب مشاهده بکنید این یک امر عادی میباشد. اما این دلیل نمیشود که حداقل امکانات مورد نیاز یا حداقل نیاز هایی که برای سایتی با همان حوزه فعالیت موضوع باید در قالب وجود داشته باشد را نتوان پیدا کرد.
سعی بکنید که حتما قبل از اینکه قالب را نصب بکنید از طریق سایت ایرانی که این قالب را قرار داده است و سایت اصلی طراح قالب همه توضیحات را مطالعه بکنید تا همه امکاناتی که همراه با قالب هستند و در دسترس شما قرار میگرند را بشناسید، ممکن است که سایت شما بصورت پیشفرض بدون استفاده از هیچ افزونه ای از قابلیت اسلایدر پشتیبانی بکند اما شما بدلیل اینکه همان اول کار توضیحات را کامل مطالعه نکرده اید هیچ وقت متوجه این مورد نشده باشید.
امکانات شامل انواع تایپوگرافی، انواع المان برای نمایش باکس ، ستون بندی، شورت کد ها، مگامنو، ریسپانسیو و طراحی انعطاف پذیر میباشد.
5. سازگاری با افزونه های محبوب
سازگاری قالب سایت با افزونه های محبوب یکی از الزماتی میباشد که شما حتما در حین تهیه قالب به آن دقت بکنید، خیلی از سایت ها در آموزش های خود اصلا به این مورد اشاره ای نمیکنند اما در مقاله 7 ویژگی قالب وردپرس رایگان ما این مورد رو کامل برای شما توضیح میدهیم.
فرض بکنید که برای سئوی سایت خود از افزونه Yoast یا با سرچ در گوگل بهترین افزونه سئو را پیدا میکنید و در سایت خود نصب میکنید اما متوجه میشوید که بعد از نصب و فعالسازی این افزونه دیگر سایت شما لود نمیشود، یا سایت شما ارور میدهد در این حالت شما چاره ای جز تعویض قالب سایتتون با یک قالب دیگر ندارید
در بین 7 ویژگی قالب وردپرس رایگان این آیتم قرار گرفته است تا مجبور نشوید که بخاطر یک انتخاب اشتباه کلا قالب سایتتون رو تغییر بدید به یک قالب دیگر
6. پنل تنظیمات مناسب
اگر سایت شما یک پنل تنظیمات یا پنل مدیریت مناسب نداشته باشد، شما مجبور هستید برای اعمال ساده ترین تغییرات هم کلی کدنویسی بکنید یا از اشخاص متفاوت کمک بگیرید، اما اگر یک پنل تنظیمات مناسب داشته باشید میتوانید براحتی هر تغییری که میخواهید رو خودتون براحتی فقط با چند کلیک در سایت اعمال بکنید اما اگر شما یک پنل تنظیمات مناسب نداشته باشید برای اعمال کردن هر تغییری حتی یک تغییر رنگ ساده مجبور هستید که برای سایتتون کدنویسی بکنید اگر خودتون دانش کدنویسی داشته باشید که خوب هست وگرنه اگر دانش و سواد کدنویسی نداشته باشید، نمیتوانید هیچ کاری بکنید و شرایط دشواری را خواهید داشت.
با توجه به اینکه معمولا قالب های رایگان امکانات کمتری نسبت به قالب های پولی دارند این امری عادی میباشد که پنل تنظیماتی که شما دارید دارای امکاناتی محدود باشد و قابل مقایسه با قالب های پریمیوم نباشد اما به هر حال باید حتما شما در پنل تنظیمات قالب بتوانید براحتی رنگ بندی، چیدمان، سایدبار، لوگو و کپی رایت و… را تغییر دهید.
7. بهینه بودن برای سئو
فرقی نمیکند از کدام قالب استفاده میکنید، یا محصولات و مطالبی که در سایت شما قرار میگیرد نسبت به رقبا به چه صورتی میباشد، در هر حالت اگر سایت شما بازدیدکننده ای نداشته باشد همه زحماتی که شما بر روی سایت خود کشیده اید بی نتیجه خواهد بود چون این زحمات برای کسی نبوده است و شما در اصل خدمات دارید اما خدمات دهی نمیکنید.
سایت بدون بازدیدکننده هیچ سود و فایده ای ندارد و باید در نظر داشت که هیچ کسی آدرس سایت شما را بلد نیستد و ورودی های سایت شما از طریق نتایج جستجو های گوگل هستند و همه شما را از طریق جستجو در موتور های جستجوگر پیدا میکنند بخاطر همین اگر نتوانید سئوی سایت خود را بهینه بکنید دچار مشکلات زیادی خواهید شد. سئو بودن به مباحث زیادی بستگی دارد مانند اینکه شما از کدام قالب استفاده میکنید؟ آیا قالب وردپرس سایت شما دارای متا تگ های سئو میباشد؟ آیا قالب شما دارای تگ H1 میباشد؟ آیا سرعت لود شدن سایت شما مناسب است؟
نسبت کد به محتوا در قالب شما به چه صورتی میباشد؟ و هزاران سوال دیگر که برای هر مدیر سایتی ممکن است که جای سوال داشته باشد اما بدلیل اینکه با اصول کدنویسی و سئو آشنایی ندارند ممکن است که هیچ وقت نتوانند به نتیجه ای مناسب برسند
باید در نظر بگیرید که بحث سئو فقط کدنویسی نیست و رابط کاربری و تجربه کاربری سایت شما را نیز در نظر میگیرد، که این 2 نیز تا حد بسیار زیادی با قالب سایت شما بستگی دارد. هر چند شما سعی بکنید که از افزونه های بهینه سازی سایت استفاده بکنید اما در حالی که قالب سایت شما خود دچارمشکل سئو باشد استفاده از این افزونه ها بی نتیجه خواهد بود.
برای اطمینان از این مورد میتوانید نمونه سایت هایی که با این قالب پیاده سازی شده اند را بررسی بکنید برای اینکار از شخص طراح قالب پیگیر باشید.
7 ویژگی قالب وردپرس رایگان – نکات استفاده از قالب رایگان وردپرس
با توجه به اینکه معمولا قالب های رایگان محدودیت هایی دارند توصیه میکنیم که بخاطر چند دلار هزینه بیشتر یا چند هزار تومان این ریسک را نکنید و از قالب های رایگان استفاده نکنید بدلیل اینکه شما هیچ هزینه ای را پرداخت نکرده اید شخص ارائه کننده قالب هیچ تعهدی بر روی خدمات دهی به شما ندارد.توصیه میکنیم که حتما از یک قالب وردپرس اورجینال در سایت خودتون استفاده بکنید تا بتوانید علاوه بر اینکه این خدمات را دریافت میکنید، اگر زمانی برای سایت شما مشکلی پیش آمد امکان پیگیری را داشته باشید.
همچنین در نظر داشته باشید که در وردپرس اینقدر تعداد قالب های رایگان زیاد هست که اگر دیدید یک قالب این ویژگی ها را ندارد خیلی راحت این قالب رو نادیده بگیرید و برید سراغ قالب دیگری که این 7 ویژگی قالب وردپرس رایگان را داشته باشد.
اگر گزینه و قابلیت دیگه ای وجود دارد که در مقاله معرفی نشده است حتما در قسمت نظرات بنویسید تا اضافه شود با تشکر از همراهی شما. هر سوالی داشتید در قسمت نظرات مطرح بکنید تا راهنمایی شوید.