همانگونه که میدانیم، وردپرس یک سیستم برای مدیریت محتوا در سایت ها و وبلاگ ها می باشد که در گذشته یک سیستم رایگان برای وبلاگ نویسی بود که در این زمینه به وبلاگ نویسان کمک موثری می نمود و بعد از آن به صورت یک cms یا نرم افزار اپن سورس به منظور مدیریت سایت معرفی شد. در زمان طراحی سایت، موضوع عملکرد آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. سرعت بارگذاری سایت یا ظاهر زیبا و مناسب آن از موضوعاتی است که در مورد عملکرد سایت در نظر گرفته می شود. بعضی افراد این موضوع را مربوط به قالب سایت می دانند. برای کاربرانی که با قالب وردپرس تصمیم به طراحی سایت گرفته اند، ممکن است با مسائلی مربوط به عملکرد سایت برخورد کنند که معمولا می تواند با چند مشکل رایج در ارتباط باشد؛ در ادامه این بخش از آموزش وردپرس قصد داریم نکات مهم اجرایی برای طراحی وبسایت با وردپرس را در اختیار اینگونه افراد قرار دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
نکات مهم اجرایی برای طراحی وبسایت با وردپرس
سرفصل های پست
انتخاب سرور یا سرویس میزبانی مناسب و قوی
انتخاب یک سرور مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. شما در زمانی که می خواهید به گرفتن مقدار ترافیک موردنیاز برای سایت خود اقدام نمایید، حتما باید سرعت سرور را در نظر بگیرید. حتی اگر با رعایت موارد موردنیاز سایت شما از نظر افزایش سرعت و سرعت بازگذاری در بهترین حالت باشد، باز هم در صورتی که شما از یک سرور نامناسب استفاده نمایید، با مشکلات جدی و فراوانی روبه رو خواهید شد. بنابراین همواره میزبان خود را در نظر بگیرید، چراکه در صورت داشتن انتخاب نامناسب، ارزش سایت شما از بین خواهد رفت و سایر موارد دیگر مهم نخواهد بود.
انتخاب قالب وردپرس مناسب و جامع برای سایت
ممکن است که در زمان راه اندازی یک سایت جدید، با عجله و شتاب زده کارهایمان را پیش ببریم و قالبی را انتخاب و نصب نماییم. اما باید گفت که اینجا سرعت زیاد معیار خوبی نیست. گاهی با دریافت یک قالب نامعتبر در آینده شاهد مشکلات عجیبی در سایت خود خواهیم بود و در بعضی مواقع بی خبر کدهای هک را وارد سایت خود نموده ایم. انتخاب قالب باتوجه به هدفی که شما برای وبسایت و کسب و کار اینترنتی خود در نظر گرفته اید، اصول و قواعد خاصی دارد که متاسفانه بسیاری از کاربران آن را جدی نمی گیرند.
انتخاب قالب وردپرس مناسب تاثیر بسزایی در روند پیشرفت سایت شما خواهد داشت. بنابراین برای انتخاب آن باید تحقیق نمایید و چندفاکتور حیاتی و ویژه قالب را بررسی کنید و در نهایت درمورد ظاهر آن نیز تصمیم بگیرید. کارایی، انعطاف پذیری و دارا بودن رابط کاربری مناسب از ویژگی هایی است که در این باره باید در نظر بگیرید.
انتخاب افزونه های موردنیاز و کاربردی برای سایت
همانگونه که گفتیم وردپرس یک سیستم قدرتمند برای طراحی سایت می باشد که به کمک افزونه هایی که دارد، می تواند کامل شود و مورد استفاده قرار گیرد. این افزونه ها بسیار متنوع هستند و هرکدام امکان جدیدی را به سایت اضافه می کنند، اما هر سایت به همه ی این افزونه ها نیاز نخواهد داشت و بسته به نیازهای هر سایت باید افزونه های مورد نیاز را نصب نمود؛ اما برخی افراد تمایل دارند که تمام افزونه های محبوب وردپرس را حتی در صورت عدم کاربرد، برای سایت وردپرسی خود نصب نمایند که می توان گفت این کار غیر حرفه ای و غیر اصولی می باشد.
کاربران وردپرس می بایست ابتدا هدف خود را تعیین نمایند و پس از ایجاد وبسایت و بررسی قابلیت هایی که به آن نیاز دارند، به مخزن افزونه های بیشمار وردپرس مراجعه کرده و افزونه کاربردی و ضروری خود را بیابند. گاهی حتی پیش می آید که شما به افزونه ای در سایت خود نیاز دارید که جزء افزونه های محبوب در وردپرس نمی باشد. بنابراین انتخاب مناسب افزونه ها بسته به نیاز سایت، گامی مهم در پیشرفت سایت وردپرسی می شود.
حذف افزونه های استفاده نشده در وردپرس
برخی کاربران به منظور تست یا برای مقایسه افزونه های مشابه یکدیگر و انتخاب مناسب آن باتوجه به عملکرد آن، تعداد زیادی افزونه برروی سایت خود نصب می نمایند و در آینده فراموش خواهند کرد که آن را حذف یا غیرفعال کنند، که جلوگیری از افزایش سرعت وردپرس، افزایش سرعت بارگذاری سایت و خدشه دار شدن امنیت آن از عواقب وجود افزونه های استفاده شده می باشد. بنابراین همواره بسته به نیاز و هدف سایت خود تنها می بایست افزونه های کاربردی و ضروری را نصب کنید و افزونه های غیرقابل استفاده را حذف و غیرفعال نمایید.
آپدیت و بروزرسانی قالب وردپرس
یکی دیگر از نکات مهم اجرایی برای طراحی وبسایت با وردپرس بروزرسانی ورژن قدیمی به جدید آن است. این کار باعث افزایش سرعت و همچنین افزایش امنیت سایت وردپرسی خواهد شد. به این دلیل که در نسخه های به روز شده وردپرس، باگ های مختلفی گرفته می شود و مشکلات فراوانی برطرف خواهد شد. بنابراین آپدیت آن ضروری می باشد.
بهینه سازی پایگاه داده MYSQL در وردپرس
حتما تاکنون با کلمه بهینه سازی در زندگی خود برخورد کرده اید! ساده ترین معنایی که می توان برای بهینه سازی تعریف کرد، از بین بردن اطلاعات اضافی به منظور کارایی سریع و بهتر می باشد. به عنوان مثال منظور از سئو و بهینه سازی سایت این است که اطلاعات اضافی را حذف نماییم و به جای آن فاکتورهای پراهمیت برای موتورهای جستجو را بیفزاییم. همچنین بهینه سازی پایگاه داده در وردپرس نیز موجب افزایش چشمگیر سرعت سایت شما خواهد شد. به این دلیل که در پایگاه داده اطلاعاتی وجود دارد که تنها حجمی اضافه را اشغال نموده اند و موجب کاهش سرعت سایت شده اند. افزونه YOAST، یک افزونه حرفه ای و قدرتمند برای بهینه سازی وردپرس می باشد که به راحتی می توانید آن را نصب و فعال نمایید.
بهینه سازی تصاویر برای افزایش سرعت سایت وردپرس
همانگونه که گفته شد، اولین نکته ای که کاربر در زمان ورود به سایت شما به آن توجه می کند، سرعت بارگذاری صفحات است. بنابراین سئو و بهینه سازی المان های مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است و یکی از مواردی که بیشتر باید به آن توجه کرد، بهینه سازی تصاویر وردپرس می باشد که جزء الزامات می باشد. گوگل و همچنین بسیاری از کارشناسان وب، بهینه سازی تصاویر را کمک موثری برای بهبود عملکرد سایت می دانند و حتی گوگل سرعت وبسایت را در بخشی از الگوریتم رتبه بندی خود در نظر گرفته است. بهینه سازی تصاویر نه تنها به ایندکس گذاری محتوای سایت شما نزد موتورهای جستجو می کند، بلکه موجب کاهش سرعت بارگذاری سایت شما خواهد شد.
از اینکه در این بخش از آموزش وردپرس نیز ما همراه ما بودید، متشکریم. امیدواریم به کمک نکات مهم اجرایی برای طراحی وبسایت با وردپرس که در این بخش به آن اشاره شد، بتوانید یک سایت وردپرسی قدرتمند و مناسب داشته باشید. درصورتی که سوال یا ابهامی در مورد این بخش دارید در بخش نظرات اعلام بفرمایید، تیم وبمستر 98 در اسرع وقت پاسخ شما را خواهند داد. همچنین اگر به قالب وردپرس نیاز دارید، می توانید به دسته بندی قالب وردپرس مراجعه فرمایید.