آموزش وردپرس

تاثیر سرعت لود شدن سایت بر رنکینگ و رتبه بندی نتایج جستجوی گوگل

تاثیر سرعت لود شدن سایت بر رنکینگ و رتبه بندی نتایج جستجوی گوگل

عوامل موثر در سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو همگی برای ارائه بهترین و مرتبط ترین نتیجه به مخاطب هستند. در این میان، تاثیر سرعت لود شدن سایت بر رنکینگ و رتبه بندی نتایج جستجوی گوگل از جمله فاکتور های تعیین کننده محسوب می شود که در این آموزش وردپرس به بیان آن خواهیم پرداخت.

تاثیر سرعت سایت بر سئو و بهینه سازی سایت

همانطور که می دانید گوگل از فاکتور های مختلفی برای رتبه دادن به سایت ها در نتایج جستجوی خود استفاده می کند. بعضی از این فاکتور ها در بهینه سازی سایت از لحاظ کیفیت و مرتبط بودن محتوا تاثیرگذار هستند ولی برخی دیگر به تجربه کاربری برمی‌گردند. سرعت لود شدن سایت یکی از آن عواملی است که علاوه بر بهبود تجربه کاربری، مستقیما به اعتبار و رتبه سایت در نتایج جستجوی گوگل برمی‌گردد.

گوگل از سال 2010 به صورت رسمی سرعت سایت را در پاسخ به نیاز مشتریان و کاربران سایت ها به عنوان یکی از فاکتورهای ارزیابی، رتبه بندی و رنکینگ سایت ها و موثر در سئو سایت اعلام کرده است و در اواخر سال ۲۰۱۲، سرعت سایت ها یا همان سرعت لود سایت ها به عنوان عامل جدید تاثیرگذار در رتبه بندی نتایج گوگل معرفی شد. اما با این وجود به عنوان فاکتور اصلی شناخته نمی شود و اهمیت آن به مراتب کمتر از فاکتورهای مهمی مانند تگ های HTML و لینک های ورودی خواهد بود.

بعد از تولید محتوای مفید، بالا بودن سرعت سایت مهمترین فاکتور از دید کاربران برای یک سایت معتبر خواهد بود زیرا گوگل قصد دارد با توجه به تغییراتی که در سئو در سال ۲۰۱۳ و آپدیت جدید الگوریتم پنگوئن انجام داد، توجه بیشتری به کاربران سایت و رضایت آنها داشته باشد.

تاثیر سرعت لود شدن سایت بر رنکینگ و رتبه بندی نتایج جستجوی گوگل

تاثیر سرعت لود شدن سایت بر رنکینگ و رتبه بندی نتایج جستجوی گوگل

تعریف گوگل از سرعت سایت

سرعت سایت را می توان در موارد زیر تعریف کرد:

  • مدت زمانی که طول می کشد یک صفحه از سایت شما برای بازدید کنندگان به طور کامل باز شود.
  • مدت زمانی که طول می کشد تا ربات های گوگل (که اصطلاحا اسپایدر Spider نامیده می شوند) صفحات سایت را Crawl کنند و یک صفحه را دانلود کنند.
  • مدت زمانی که طول می کشد سرور سایت به درخواست ارسال شده از طرف بازدید کننده (که می تواند یک ربات یا یک فرد بازدیدکننده باشد)، پاسخ اولیه را بدهد.

تاثیر سرعت لود سایت بر رضایت کاربران

افزایش سرعت بارگذری صفحات وب و سایت ها می تواند باعث دسترسی کاربران و مشتریان به صفحات بیشتر شده و در نتیجه کیفیت خدمات یا فروش محصولات را افزایش می دهد.

به طور کلی سرعت پایین سایت باعث نارضایتی کاربران و ترک سریع آنها از سایت شما خواهد شد. اگر پذیرفته باشیم که گوگل به عملکرد کاربران در سایت و نرخ خروج آنها از سایت (Bounce Rate) توجه دارد، به این نتیجه خواهیم رسید که سرعت سایت تاثیر بسزایی بر رتبه و رنکینگ سایت شما در نتایج گوگل خواهد داشت.

بنابراین می توان نتیجه گرفت که  افزایش سرعت سایت در کنار تولید محتوای مفید و اختصاصی بهترین راه برای جلب رضایت کاربران خواهد بود.

[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]

توجه: مناسب بودن سرعت سایت شما از آنجایی که تاثیر زیادی بر سرعت ایندکس صفحات توسط ربات های گوگل خواهد داشت، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

گوگل زمان مشخصی را برای بررسی و ایندکس صفحات هر سایت توسط ربات هایش اختصاص می دهد. سرعت مناسب سایت به معنی افزایش سرعت بررسی و ایندکس هر صفحه و در نتیجه بررسی تعداد صفحات بیشتر خواهد بود. اگر گوگل به صفحات داخلی سایت شما دسترسی نداشته باشد در طولانی مدت می تواند به رتبه سایت شما در نتایج گوگل آسیب جدی برساند.

[/quote]

سرویس های اندازه گیری سرعت سایت

گوگل با توجه به نظر سنجی داخلی که انجام داده است، اشاره می کند که سریعتر باز شدن سایت ها می تواند منجر به افزایش رضایت کاربران از نتایج حاصل از جستجو شود و همچنین به مدیران سایت ها پیشنهاد می کند از ابزارهای زیر برای بررسی و بهبود سرعت سایت خود استفاده کنند:

سرویس Page Speed

Page Speed ابزار و سرویسی از گوگل است که میزان سرعت سایت و درصد رعایت استانداردهای مربوط به طراحی سایت توسط یک سایت را با درصد و شاخصه های عددی، رنگ و توضیحات برای نسخه های موبایل و دسکتاپ به صورت جداگانه مشخص می کند.

سرویس YSlow

یکی از سرویس های بسیار مناسب و رایگان تحلیل و بررسی صفحات وب، سرویس YSlow است که توسط شرکت یاهو برای بهبود کیفیت، رعایت بهتر استانداردهای وب و استاندارهای شرکت یاهو در طراحی سایت ارائه شده است و به صورت افزونه به مرورگرهای مختلف اضافه می شود. همچنین این سرویس گزارشات عددی و نتایج تحلیلی مناسبی پس از بررسی فنی صفحه و سایت، ارائه می کند.

سرویس WebPageTest

 این سرویس نتایج تحلیلی با شاخصه سرعت مبتنی بر سرورهای موجود در موقعیت های جغرافیایی مختلف سفارشی، ارائه می دهد.

سرویس آنلاین GTMETRIX

سرویس آخر برای تست و بررسی دقیق سرعت سایت خود می توانید از سرویس آنلاین GTMETRIX استفاده کنید که اطلاعات بسیار کاربردی از سرعت و دیگر شاخصه های موثر در رتبه بندی و رنکینگ سایت در اختیار شما قرار می دهد.

هدف گوگل از افزودن پارامتر سرعت لود شدن دیگر فاکتور های موثر در رتبه بندی سایت ها، علاوه بر افزایش میزان رضایت کاربران از نتیجه های به دست آمده در جستجوی گوگل، افزایش رضایت کاربران در کار با اینترنت است.

علاوه بر گوگل، موتور جستجوی بینگ نیز در ابزار مدیریت وب بینگ خود شاخص PLT / Page Load Time یا همان سرعت بارگذاری(آپلود) صفحات وب سایت را به عنوان یکی از شاخصه های افزایش رضایت کاربر و در نتیجه بهبود رتبه بندی سایت، اعلام کرده است.

تاثیر سرعت لود شدن سایت بر رنکینگ و رتبه بندی نتایج جستجوی گوگل

تاثیر سرعت لود شدن سایت بر رنکینگ و رتبه بندی نتایج جستجوی گوگل

در پایان باید گفت که در مورد اعلان‌های عمومی گوگل و اطلاعاتی که در واقع قابل دسترس هستند، این موضوع مشخص شد که ما اطمینان داریم حداقل ارتباطی بین سرعت لود سایت و رنکینگ گوگل وجود دارد و این ارتباط به نتایج جستجو در دسکتاپ محدود نیست و به زودی در نتایج جستجو با موبایل نیز اعمال خواهد شد.

تیم وبمستر98 با سپاس از همراهی شما در این بخش از آموزش وردپرس امیدوار است این مقاله برای شما کاربران گرامی مفید باشد. اگر تا به حال برای افزایش سرعت سایت خود اقدامی نکرده ‌اید، اکنون زمان آن فرا رسیده است. وقتی که سرعت سایت خود را با تکنیک‌های ذکر شده در این آموزش وردپرس افزایش می‌دهید به یاد داشته باشید که فقط لازم نیست از دید کاربران بهبود و ارتقای آن موثر باشد، شما هم چنان باید به جزییات بیشتری مانند این که وب سرور چه زمانی را برای ارسال پاسخ‌ها صرف می‌کند، پاسخ دهید.

ممنون از همراهی شما با این بخش از آموزش وردپرس.  در صورت هر گونه سوال لطفا سوال خود را در قسمت نظرات مطرح بفرمایید. همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود از یک منبع معتبر را دارید می توانید به دسته بندی قالب وردپرس در سایت وبمستر98 مراجعه بکنید.

موفق و پاینده باشید…

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *