وجود افزونه ها یکی از ویژگی هایی است که باعث شده است وردپرس بسیار محبوب شود. افزونه ها به منظور توسعه امکانات در وردپرس نصب و مورد استفاده قرار می گیرد و به کمک آن ها می توان ویژگی های جدیدی را به قالب وردپرس خود بیفزایید. بخش افزونه ها در پیشخوان وردپرس به منظور نصب، فعال سازی و غیرفعال کردن افزونه ها قرار داده شده است که از طریق آن می توان افزونه ها را مدیریت کرد.
گاهی برایتان پیش می آید که به منظور تست، افزونه هایی را در قالب وردپرس سایت خود نصب می نمایید و پس از آن درصورت عدم استفاده، آن ها را غیرفعال می کنید. اما در اینجا ممکن است سوالی برای شما پیش آید که آیا وجود این افزونه ها مشکلی برای سایت وردپرسی شما ایجاد نخواهد کرد!؟ آیا این افزونه ها تاثیری برروی سرعت و امنیت سایت شما نخواهد داشت!؟ در این بخش از آموزش وردپرس قصد داریم درمورد افزونه های غیرفعال در وردپرس و تاثیر آن بر سایت، نکاتی را به شما همراهان همیشگی وبسمتر 98 ارائه دهیم. پس در ادامه همراه ما باشید.
افزونه های غیرفعال در وردپرس و تاثیر آن بر سایت
افزونه ها در وردپرس به چه معناست؟
همانگونه که در بالا گفتیم، به کمک افزونه ها در وردپرس می توانید امکانات جدیدی به قالب وردپرس خود بیفزایید و آنها را گسترش دهید. هرکس که با زبان PHP آشنا باشد، می تواند افزونه ای مطابق با میل خود نوشته و در وردپرس نصب نماید. زمانی که شما یک افزونه در سایت وردپرسی خود نصب می نمایید، وردپرس فایل افزونه را را به سرور میزبانی وب شما ارسال می کند و پس از آن می توانید در بخش افزونه ها آنها را مدیریت و فعال و یا غیرفعال نمایید. برای استفاده از افزونه ها می بایست آن را ابتدا نصب و فعال کنید.
همچنین در صورتی که به افزونه ای نیاز ندارید، می توانید آن را غیرفعال نمایید. اگر هم به افزونه ای نیاز نداشتید، می توانید به طور کامل آن را حذف کنید. در بخش پیشخوان وردپرس تمامی افزونه ها، چه افزونه های فعال و چه غیرفعال را می توانید مشاهده نمایید.
همانگونه که در تصویر بالا مشاهده می نمایید، افزونه های فعال با رنگ آبی و افزونه های غیرفعال به صورت برجسته مشخص شده اند که در زیر افزونه های غیرفعال لینک حذف کردن یا Delete نیز وجود دارد.
تاثیر افزونه های غیرفعال بر سرعت سایت
در این بخش می خواهیم بررسی کنیم که آیا افزونه های غیرفعال تاثیری برروی سرعت سایت خواهد داشت یا خیر! در این مورد باید بگوییم که وجود افزونه های غیرفعال هیچ تاثیری برروی سایت وردپرسی شما نخواهد داشت. حتی اگر ده ها افزونه غیرفعال در سایت شما وجود داشته باشد، تاثیری بر کندی یا سرعت سایت نخواهد داشت. به اینصورت که هرگاه کاربری صفحه ای را از سایت وردپرس درخواست می نماید، وردپرس شروع به بارگیری می کند. در این فرآیند وردپرس تنها افزونه های فعال را بارگیری می کند و افزونه های غیرفعال به طور کامل نادیده گرفته می شوند و بارگذاری نخواهند شد. به همین دلیل افزونه های غیرفعال بر عملکرد سایت تاثیری نخواهند داشت.
تنها جایی که وردپرس به دنبال افزونه های غیرفعال در سایت شما می گردد در صفحه افزونه های خود می باشد و در آن بخش نیز تنها فایل هدر پلاگین های غیرفعال را مشاهده می کند و خود افزونه را بارگذاری نمی کند. بنابراین می توان نتیجه گرفت که دلیل کندی سایت وردپرسی، مربوط به وجود افزونه های غیرفعال نیست.
آیا باید افزونه های غیرفعال را از قالب وردپرس حذف نمود؟
همانگونه که گفته شد وردپرس علاوه بر امکان حذف یک افزونه، امکان غیرفعال کردن آن را نیز در اختیار کاربران قرار داده است. غیرفعال کردن افزونه زمانی کاربرد دارد که شما به طور موقتی به افزونه ای نیاز نخواهید داشت و در حالت فعلی می خواهید آن را غیرفعال و سپس مجددا آن را فعال و از آن استفاده نمایید. بنابراین اگر شما نگران آن هستید که پس از حذف افزونه تنظیمات آن را از دست می دهید، می بایست آن را به صورت غیرفعال نگه دارید، چون حذف افزونه باعث حذف شدن تنظیمات آن نیز می شود. اما در صورتی که هیچ دلیلی برای حذف افزونه های غیرفعال ندارید، پس باید آن را حذف کنید، چون می توانند در برخی موارد برای شما مشکل ساز شوند. به این دلیل که وردپرس برای افزونه های غیرفعال نیز بروزرسانی های مربوط به آن را نمایش می دهد که این مورد می تواند باعث دردسر و اذیت شما شود. حالا در نظر بگیرید که شما تعداد زیادی افزونه های غیرفعال در سایت خود داشته باشید و آن ها به طور مرتب آپدیت و بروزرسانی شوند که این موضوع زیاد موردپسند نمی باشد. همانگونه که گفتیم افزونه های غیرفعال تقریبا بی ضرر هستند، اما در نظر گرفتن این نکته ضروری است که آن ها هنوز فایل اجرایی هستند و در صورتی که برای هک کردن سایت شما اقدامی صورت پذیرد. این افزونه های غیرفعال نیز می توانند آلوده شوند یا به منظور نصب نرم افزارهای مخرب در سایت شما استفاده شود. بنابراین شما باید برای امنیت سایت وردپرسی خود، در صورتی که نیاز به افزونه های غیرفعال ندارید، آنها را حذف نمایید.
از اینکه در این بخش از آموزش وردپرس نیز همراه ما بودید، کمال تشکر را داریم. امید است که به کمک این مقاله با افزونه های غیرفعال در وردپرس و تاثیر آن بر سایت آشنا شده باشید و این بخش توانسته باشد سوالات شما را در مورد افزونه های غیرفعال و حذف آن ها پاسخ داده باشد. در صورتی که سوال یا ابهامی در مورد این پست دارید در بخش نظرات اعلام بفرمایید، همکاران ما در وبمستر 98 در اسرع وقت پاسخ شما را خواهند داد. همچنین اگر به قالب وردپرس نیاز دارید، می توانید به دسته بندی قالب وردپرس مراجعه فرمایید.