همراهان همیشگی وبمستر98 موضوع امروز تکنیک های سئو، پرکاربردترین اصطلاحات سئو که باید بدانید! می باشد. پس تا پایان این پست آموزشی فوق العاده کاربردی همراه ما باشید. همان گونه که می دانید واژه سئو برگرفته از عبارت Search Engine Optimization یا بهینه سازی برای موتورهای جستجو می باشد. به طور کلی وب سایتهایی که بالاترین مکان و بیشترین تکرار در صفحه نتایج جستجو را دارند، بازدید کننده بیشتری از طریق موتورهای جستجو بدست میآوردند. سئو توانایی انواع جستجو را دارد، از جمله: جستجوی تصاویر، مکانی، جستجوی ویدئو، جستجوی علمی، جستجوی خبری و … اما اهمیت سئو این است که آمار و تحقیقات در این زمینه نشان میدهد که کاربران بیشتر به لینک های اول رجوع کرده و همان وب سایت را برای دستیابی به محتوای مورد نظر خود بهتر می دانند. به همین خاطر امروز قصد داریم با اصطلاحات مهم و پرکاربرد سئو آشنا شویم.
پرکاربردترین اصطلاحات سئو که باید بدانید!
سرفصل های پست
SEO به چگونگی کارکردن موتورهای جستجو و اینکه چه چیزی جستجو میشود، رسیدگی میکند و همینطور کلمات کلیدی تایپ شده و اینکه کدام یک از موتورهای جستجو توسط مخاطبان مورد توجه قرار میگیرد را مورد بررسی قرار میدهد.
SEM
یعنی بهینه سازی شبکه های اجتماعی برای بازاریابی (Search Engine Marketing) و این کلمه را بیشتر در سایت های ارائه دهنده خدمات بازاریابی مشاهده خواهید کرد.SEM به دو قسمت تقسیم شده است: . SEO & PPC سئو یعنی بهینه سازی برای موتور های جستجو و PPC یعنی پرداخت به ازای کلیک که جوری به تبلیغات اینترنتی مربوط میشود که سایت موفق ایرانی آن آنتورک است.
Keyword
واژه یا لغت کلیدی و مهمی است که تمایل داریم تا به وسیله ی آنها رتبه را در صفحه ی نتایج موتورهای جستجو افزایش دهیم.
Keyword Density
تعداد دفعات استفاده از یک کلمه را در نظر بگرید که در همان صفحه چه نسبتی با تعداد کل کلمات مطلب دارد.
Backlink
به لینک خروجی که یک سایت را به سایت دیگر وصل میکند بک لینک میگویند.
Keyword Stuffing
به این معنی که از کلمات مرتبط با فعالیت وب سایت یا هر کلمه ی دیگری که به دفعات زیاد تکرار شود تا توجه موتور جستجو بیشتر و زودتر به محتوا جلب شود. البته استفاه از این روش نوعی تقلب در بهینه سازی تلقی میشود و اصطلاحا به آن سئوی سیاه میگویند و راهکاری فریبکارانه برای اغوای موتور جستجو محسوب میشود. یا به عبارتی استفاده بیش از حد کیوردها در صفحه وبسایت که معمولا با تکنیک هایی نظیر مخفی کردن متن همراه است و جریمه گوگل را در پی دارد.
PageRank
عددی بین ۰ تا ۱۰ که قبلا گوگل از آن برای مشخص کردن میزان ارزش سایتها استفاده میکرد. عدد مربوط به صفحه هرچقدر نزدید به ۱۰ باشد بهتر است. این فاکتور درحال حاضر اهمیت خود را از دست داده و دیگر نشان دهنده کیفیت یک سایت نیست.
Invisible Text
آموزش وردپرسی را در نظر بگیرید که پس از آموزش، بخش خالی و وسیعی از همان صفحه ی محتوا را که در آن آموزش ها و متن های بی کیفیتی مخفی شده اند که توسط ما انسان ها طبیعتا دیده نمیشود چرا که رنگ متن آن همرنگ پس زمینه ی صفحه انتخاب شده است. اما این محتوا توسط موتور جستجو مورد توجه قرار میگیرد، این روش هم یکی از روش های قبلی است که در زیر دسته ی تقلب های بهینه سازی دسته بندی شده و راهکاری فریبکارانه است. این مورد نیز سئوی سیاه است.
Index
صفحات سایت شما که در موتوهای جستجو نمایش داده میشوند و در آنها ذخیره شده اند.
On-Page SEO
فاکتورهایی از سئو که از داخل سایت قابل کنترل هستند. مانند عنوان ها ، سربرگ ها ، کیوردها و…
Off-Page SEO
فاکتورهایی از سئو که مربوط به خارج از سایت هستند. مانند شبکه های اجتماعی ، بک لینک ها
ALT Tag
این برچسب مخصوص تصاویر است و متنی است که محتویات یک عکس را توضیح میدهد.
Deep Crawl
خزیدن عمیق که در ساختمان همه ی موتورهای جستجو موجود نیست. خزیدن عمیق در موتور جستجو باعث میشود تا صفحات وب سایت شما در پایگاه داده ی موتور ثبت شده و تغییرات اعمال شده در وب سایت نیز توسط موتور جستجو پیگری شوند.
Robots.txt
این فایل به ربات های جستجوگر میگوید که چه صفحاتی را نباید بررسی و ایندکس کنند.
NoFollow
تگ نوفالو (دنبال نکن )، در بعضی از لینک ها وجود دارد و به ربات جستجوگ گوگل میگوید که این لینک را دنبال نکن! این نوع لینک ها از نظر موتورهای جستجو ارزش کمتری دارند.
Meta Robot Tag
تفاوت این مورد با Robots.txt در این است که فایل بالا به صورت یک فایل متنی بوده اما این مورد، یک برچسب یا تگ HTML است و البته به شیوه ای دیگر میزان دسترسی موتورهای جستجو به یک وبسایت را مشخص میکند.
Long Tail Keyword
کیوردهایی نامتعارف یا غیر رایج که معمولا طول بیش از ۲ کلمه دارند. بهبود رتبه برای این کیورد ها بدلیل نبود رقابت بالا آسان تر است.
Cloaking
مانند Keyword Stuffing است و در آن محتوای ارائه شده به ربات موتور جستجو با آنچه که برای کاربر عادی نمایش داده میشود فرق دارد.
Link
لینک یا همان پیوند فارسی خودمان، یک راه ارتباط بین دو صفحه است که پیوند صفحه ی دیگر یا دریچه ی عبور به صفحه ی “b” را در صفحه ی “a” ممکن میکند.
Link Popuarity
میزان محبوبیت یک لینک یا پیوند است که مفهوم و معنی آن این است که چه میزان از سایت های غیر به این پیوند، راه ارتباطی ارائه داده اند و با اصطلاحی امروزی به این صفحه لینک داده اند.
Anchor Text
به عنوانی که برای لینک ها استفاده شده آنکر تکست میگویند. آنکر تکست ها تاثیر بسزایی در سئو دارند و سایت شما برای کیوردهایی SERP دریافت میکند که در عنوان بک لینک ها از آنها استفاده شده باشد.
SERP
جایگاه وبسایت شما در جستجوی یک کیورد خاص نشان دهنده SERP شماست.
Headline
سربرگ ها قسمت هایی از محتوا هستند که داخل تگ های H قرار میگیرند.
Learn Frequency
گرچه این ویژگی را همه ی موتورهای جستجو ندارند اما کاربرد آن به این صورت است که روند تغییر محتوا و بروز شدن مطالب وب سایت شما در موتور جستجو ثبت میشود و به این شیوه موتور جستجو نوع رفتار شما در رابطه با بروز کردن وبسایت را در نظر می گیرد و در نتیجه ایندکس مطالب وبسایت شما نیز توسط موتور جستجو نیز زمانبندی می شود.
Canonical URL
این تگ به موتور جستجو میگوید که از میان ۲ مطلب مشابه کدام یک را Index کند.
Meta Tag
تگ ها یا برچسب هایی هستند که اطلاعات لازم در مورد صفحه را در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهند.
Meta Description
تا به حال دقت کرده اید که در هنگام جستجو در بینگ و گوگل به نوشته ی سیاه رنگی که در زیر عنوان آبی رنگ نمایش داده میشود، این مورد همان توضیحات متای نوشته است.
Stemming
این ویژگی، که مختص برخی موتورهای جستجو است، صورت های مختلف یک کلمه را برای شما جستجو میکند. مثلا کلمه ی وردپرس را در نظر بگرید، این ویژگی در موتور جستجو باعث میشود پس از جستجوی کلمه ی اصلی به کلمات مرتبط با آن مانند افزونه ی وردپرس یا قالب وردپرس نیز بگردد.
Black Hat SEO
سئو کلاه سیاه تکنیک های سئویی را میگویند که خلاف قوانین گوگل است.
White Hat SEO
سئو کلاه سفید تکنیک هایی است که موافق و در جهت قوانین گوگل است.
Grey Hat SEO
مخلوطی از تکنیک های سئو سیاه و سفید.
Rank
رتبه، همان درجه ی بالا و پایین و متغییر یک صفحه از یک سایت در فهرست نتایج موتورهای جستجو است.
Spam indexing
ایندکس هرزگی های وب که باعث می شود کیفیت جستجو در وب افت داشته باشد. صفحات تکراری و همانند و استفاده از کلماتی تکراری آن هم به میزان زیاد میتواند از این مورد باشد.
Spider
عنکبوت یا اسپایدر به ربات هایی میگویند که صفحات وب را بررسی و اطلاعات آنها را جمع آوری میکنند. موتورهای جستجو برای جمع آوری اطلاعات سایت شما ، از Spider ها استفاده میکنند.
خب عزیزان امیدورام این اصطلاحات سئو برای شما کاربردی و مفید بوده باشد.
ممنون از همراهی شما با این بخش از آموزش وردپرس و سئو . در صورت هر گونه سوال لطفا سوال خود را در قسمت نظرات مطرح بفرمایید. همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود از یک منبع معتبر را دارید میتوانید به دسته بندی قالب وردپرس در سایت وبمستر98 مراجعه بکنید.
متشکرم از نظرتون
تیم وبمستر 98 همیشه در تلاش خواهد بود تا مطالب مفید و کاربردی در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
ممنونم خیلی عالی بود مطالب فوق العاده مفید و موثری بود