HTTPS (مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure) نسخه ایمن شده HTTP (مخفف Hypertext Transfer Protocol) است که به معنا پروتوکل امن انتقال ابرمتن است. شما وقتی با مرورگر ادرس یک سایت را وارد می کنید به یکسری قوانین و پروتوکل نیاز است که محتوا را از سرور یه مرورگر شما بیاورد، این کار را به صورت پیشفرض HTTP می دهد و برای سایت هایی که فقط جنبه ی اطلاع رسانی دارند نیازی نیست که از HTTPS استفاده کنند چون هیچ داده ی حساسی بین دو نقطه منتقل نمیشود اما شما اگر سایتی دارید یا می خواهید وارد سایتی بشوید یا از یک سایتی خرید بکنید حتما به امن بودن یعنی داشتن HTTPS در ابتدای لینک توجه کنید. HTTPS فضای امنی را برای انتقال اطلاعات فراهم می کند و داده های ارسالی و دریافتی را کد گذاری می کند تا کسینتواند اطلاعات را شنود کند.
لازم نیست همه ی سایت ها از HTTPS استفاده کنند مثلا سایت های خبری که تنها هدف انها اطلاع رسانی است یا سایت های شرکتی که می خواهند به معرفی خدماتش بپردازد چون هیچ داده ی حساسی بین کاربر و سرور منتقل نمی شود. اما در سایت هایی که کاربران در ان می توانند ثبت نام کنند و لازم است اطلاعات کاربری خود مانند ایمیل، رمز عبور یا اطلاعات بانکی را وراد کنند حتما احتیاج به نصب پروتوکل HTTPS دارید یا اگر می خواستید وارد سایتی بشوید که از شما اطلاعاتی می خواهد حتما به امن بودن و استفاده ان سایت از HTTPS توجه کنید.
حتما برای شما هم پیش امده است که وارد سایتی شده ای اما بجای این که محتوای سایت را ببینید با یک صفحه ی اخطار مواجه شده اید و به شما بگوید که این صفحه یا سایت امن نیست، معمولا یکی از دلایل اصلی این اتفاق این است که سایت ممکن است از کاربران بخواهد نام کاربری یا ایمیل خود را وارد کنید یا بخشی برای ثبت نام یا ورود به سایت وجود داشته باشد. این امر باعث می شود کاربران و بازدید کنندگان زیادی را از دست بدهید. شما به راحتی با نصب HTTPS می توانید از این اتفاق جلو گیری کنید.
SSL
سرفصل های پست
SSL به گواهی گفته می شود که شما برای استفاده از HTTPS خریداری می کنید یا دریافت می کنید.
شما برای تغییر لینک های خود از HTTP به HTTPS یک گواهی SSL و ای پی اختصاصی را خریداری کنید، می توانید این گواهی و ای پی را از شرکت های ارایه دهنده ی هاست خود خریداری و دریافت کنید در صورت عدم ارایه این خدمات می توانید انرا از سایت های دیگر نیز خریداری نماید.
راهنمای نصب SSL
برای نصب و فعال سازی SSL بر روی هاست خود از ارائه خدمات هاستینگ و پشتیبان ان بخواهید که نصب را برای شما انجام دهد
راهنمای نصب SSL بر روی WordPress
برای فعال سازی ssl بر روی وردپرس لازم است لینک های خود را اپدیت کنید. اپدیت لینک ها را می توانید از تنظیمات–>عمومی انجام دهید در این قسمت باید ادرس سایت خود را با https وارد کنید.
اگر میخواهید صفحات قدیمی خود را نیز بروز رسانی کنید از باید یکسری کد به فایل های وردپرس خود اضافه کنید
کد های زیر را باید در فایل htaccess اضافه کنید. این کد صفحات HTTP سایت شما را به HTTPS ری دایرکت میکند.
<IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteCond %{SERVER_PORT} 80 RewriteRule ^(.*)$ https://www.yoursite.com/$1 [R,L] </IfModule>
بجای www.yoursite,com ادرس سایت خود را وارد کنید.
در صورتی که از سرور های انجین ایکس(که به نظرم کسی از انها استفاده نمی کند) باید کد زیر را اضافه کنید
server { listen 80; server_name yoursite.com www.yoursite.com; return 301 https://yoursite.com$request_uri; }
برای اضافه کردن SSl و HTTPS به صفحه ی ورود و پنل مدیریتی وردپرس باید کد های زیر را به فایل wp-config اضافه کنید.
define('FORCE_SSL_ADMIN', true);
خوب تمام شد. شما میتوانید برای راحت تر شدن کار از افزونه هایی که در مخزن وردپرس وجود دارد کمک بگیرید، ولی این کار توصیه نمی شود و بهتر است مراحل بصورت دستی انجام شود.