در وردپرس بیش از 35000 قالب و افزونه وجود دارد و هر کدام کدنویسی مخصوص به خودشان را دارند. یکی از مشکلاتی که معمولا بخاطر نصب کردن قالب مشکل دار پیش می آید این میباشد که پیشخوان سایت ما دیگر لود نمیشود و ما دسترسی به پیشخوان سایت خود را نداریم، حتی برای اینکه قالبی که مشکل داشت را حذف بکنیم، در روش آموزش رفع مشکل افزونه ناسازگار در وردپرس نکاتی گفته شد و امروز برای شما آموزش رفع مشکل قالب ناسازگار در وردپرس رو آماده کرده ایم. قالب شما هر مشکلی ناسازگاری داشته باشد و موجب مختلف شدن سایتتان شود را شما میتوانید برحتی از طریق آموزشی که امروز به شما داده میشود رفع بکنید.
منظور از قالب ناسازگار چیست؟
در وردپرس هزاران قالب و افزونه وجود دارد و هزاران طراح و توسعه دهنده با سلیقه و الگوریتم های خود بر روی این قالب و افزونه های کار کرده اند بخاطر همین یکی از مشکلات شایع در بین کاربران وجود مشکل افزونه ناسازگار با قالب وردپرس یا وجود داشتن قالب ناسازگار با برخی از افزونه های سایت یا با خود وردپرس نصب شده.
در کل مشکلات قالب ناسازگار در وردپرس چند حالت دارد که در زیر هر 2 حالت توضیح داده شده است:
[divide icon=’circle’ width=’medium’]
مشکل قالب ناسازگار با وردپرس نصب شده :
وردپرس هر بار که آپدیت میشود یکسری از معایب آن رفع میشود و امکاناتی جدیدتر به آن اضافه میشود در طی همین آپدیت ها یکسری از توابعی که در وردپرس بکار برده میشوند نیز از بین میروند یا نحوه استفاده از ان ها عوض میشود یا کلا دیگر از وردپرس حذف میشوند بخاطر همین ممکن هست که شما در قالب وردپرس سایتتون از یکسری توابع استفاده کرده باشید، مثلا برای ایمپورت کردن دمو ها در قالب ها یا مثلا برای نمایش اخبار بصورت پشت سر هم یا نمایش ساعت و… که بعد از مدتی که وردپرس دچار آپدیت هایی شده دیگر این توابع شما مشکل پیدا بکنند و بدلیل اینکه اصلا وجود ندارند و در قالب وردپرس سایت شما این توابع فراخوانی شده اند شما دچار مشکل قالب ناسازگار در وردپرس میشوید.
[divide icon=’circle’ width=’medium’]
مشکل قالب ناسازگار با افزونه های فعال در سایت
قالبی که شما در سایتتون استفاده میکنید دارای یک فایل به نام functions.php در پوشه قالب وردپرس شما قرار دارد که وظیفه این فایل اجرا کردن توابع و هوک هایی میباشد که در آن فراخوانی شده اند.همانطور که از اسم این فایل مشخص هست برای توابع مورد استفاده قرار میگیرد.
فرض بکنید طراح قالب سایت شما در این فایل یک تابع به نام time تعریف کرده باشد که برای نمایش زمان کنونی میباشد اما شما یک افزونه ای هم در سایتتون نصب کرده باشید که در این افزونه هم یک تابع به نام time وجود دارد که وظیفه این تابع چیز دیگری میباشد بخاطر همین چون هر دو با یک نام هستند مشکل ناسازگاری پیش می آید و سایت شماصحیح لود نمیشود یا اصلا لود نمیشود و ارور میدهد. نوع و شدت ضربه به کدنویسی این افزونه بستگی دارد.
توضیحات دقیق تر درباره مشکل افزونه ناسازگار در را میتوانید مطالعه بکنید.
[divide icon=’square’]
چه کنیم تا مشکل قالب ناسازگار برای ما پیش نیاید
همانطور که گفته شد در وردپرس بیش از 35,000 قالب و افزونه مختلف وجود دارد بخاطر همین مطمئنا باشید که قالب های مشابه یا افزونه های مشابه که همان کارد و ظاهر را داشته باشد را با کمی تحقیق و جستجو میتوانید پیدا بکنید اما برای اینکه انتخابی که در بین این همه قالب و افزونه انجام میدید به ناسازگاری منجر نشود باید چند مورد را رعایت بکنید:
- قبل از نصب کردن قالب از طراح قالب در مورد سازگاری قالب و افزونه های سازگار بپرسید
- اگر از شخصی قالب رو تهیه میکنید، قبل ازخرید حتما ازشون درباره ناسازگاری های قالب بپرسید
- اگر قالب را از مخزن وردپرس تهیه میکنید یا از سایت هایی مثل تم فارست تهیه میکنید، حتما اطلاعاتی که درباره افزونه ها و نسخه وردپرس سازگار نوشته میشود را بپرسید
- قبل از اینکه قالب رو روی سایت خودتون نصب بکنید،روی یک سایت دیگر بصورت تستی نصبش رو انجام بدید و چک بکنید ببینید مشکلی برای شما پیش می آید یا خیر
با رعایت این 4 نکته ساده میتوانید براحتی قالبی که انتخاب میکنید رو مطمئن باشید که مشکل ناسازگاری با سایت شما رو نخواهد داشت.
رفع مشکل قالب ناسازگار در وردپرس
قالب ناسازگار مشکلی هست که گاهی موجب میشود که کلا سایت شما بالا نیاید و چند خط کد نمایش داده شود ، و یا اینکه بدرستی قالب کار نکند و همه بخش ها و قسمت های آن فعال نباشد در این صورت بعد از اینکه سایت ما دچار مشکل شد چه کنیم؟
[quote bgcolor=’#16a085′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’] نکته مهم: قبل و بعد از نصب کردن هر قالب وردپرس یا فعال کردن هر افزونه ای از سایتتون بکاپ بگیرید تا در صورتی که مشکلی برای سایت شما پیش آمد بتوانید براحتی از طریق ریستور کردن بکاپ مشکل را رفع بکنید. آموزش گرفتن بکاپ از وردپرس [/quote]
برای اینکه مشکل قالب ناسازگار را رفع بکنید باید قالب سایتتون رو تغییر بدید اما در شرایطی که به پیشخوان وردپرس دسترسی ندارید باید از طریق دیتابیس یا از طریق هاستتون قالب وردپرس رو تغییر بدید که در این آموزش هر دو روش آموزش داده شده است.
آموزش تغییر قالب وردپرس از طریق هاست:
وقتی که شما یک قالب به نام Jannah را فعال میکنید،وردپرس در قسمت themes هر پوشه ای که با اسم jannah وجود داشته باشد را به عنوان قالب فعال در سایت تشخیص میدهد و لود میکند، بخاطر همین در پیشخوان وردپرس شما هر قالبی رو که فعال کرده باشید،اسم اون قالب رو اگر تغییر بدید دیگر به عنوان قالب فعال شناخته نمیشود.
برای تغییر قالب وردپرس از طریق هاست باید وارد هاست خودتون بشید و با استفاده از File Manger هاستتون به مسیر wp-content/themes بروید. هم اکنون میتوانید لیست همه قالب های موجود در سایتتون رو مشاهده بکنید، فرض کنید که قالبی که الان در سایت شما فعال هست، قالب جنه میباشد که اسم پوشه آن jannah میباشد را باید در لیست قالب های خودتان مشاهده بکنید.
برای اینکه قالب سایتتون رو غیرفعال بکنید میتوانید اسم پوشه قالب که در مثال ما jannah هست رو تغییر بدید به یک اسم دیگر مثلا jannah1 که به آخر اون عدد 1 رو اضافه کردیم. یا اسمش رو بکنید jannah-old و یکی دیگر از قالب های پیشفرض وردپرس همانند قالب 2017 که بصورت پیش فرض همراه با وردپرس به کاربران داده میشود و بر روی همه سایت ها فعال میباشد را تغییر بدید به jannah در این صورت قالب جنه شما غیرفعال میشود و به جای اون قالب 2017 فعال میشود.
این عملیات در 2 مرحله زیر انجام میشود:
آموزش تغییر قالب وردپرس از طریق پایگاه داده Phpmyadmin
این روش تغییر قالب وردپرس کمی دشوار میباشد بخاطر همین اگر زیاد حرفه ای نیستید توضیه میکنیم که از همان روشی که در بالا گفته شده است استفاده بکنید و اگر مشکلی دارید از ما بپرسید تا شما را راهنمایی بکنیم . بدلیلاینکه با پایگا داده کار میکنید و بخاطر اشتباه شما ممکن هست که همه مطالب و نوشته های سایتتون بپره یا دچار مشکل بشید بخاطر همین اگر حرفه ای نیستید این روش رو توصیه نمیکنیم.
برای تغییر قالب وردپرس از طریق پایگاه داده باید وارد هاست خودتون بشید و در کنترل پنل هاستتون وارد Phpmyadmin بشید. سپس دیتابی مورد نظر خودتون رو انتخاب بکنید و در قسمت SQL کد زیر را بنویسید.
UPDATE wp_options SET option_value = 'webmaster98' WHERE option_name = 'template'; UPDATE wp_options SET option_value = 'webmaster98' WHERE option_name = 'stylesheet'; UPDATE wp_options SET option_value = 'webmaster98' WHERE option_name = 'current_theme';
در مثال بالا به جای webmaster98 اسم قالبی که میخواهید فعال شود را وارد بکنید، مثلا اگر الان در سایت شما قالب 2017 نصب شده است که مشکل دار هست و موجب شده سایتتون بالا نیاد و شما قالب jannah رو هم قبلا نصب کردید و میخواهید که الان قالب 2017 رو غیرفعال بکنید و به جاش قالب jannah رو فعال بکنید در مثال بالا به جای webmaster98 بنویسید: jannah
در این حالت شما توانستید براحتی قالب وردپرس سایت خودتون رو تغییر بدید و مشکل قالب ناسازگار در وردپرس هم دقیقا بعد از اینکه اون قالب مشکل دار غیرفعال شود رفع میشود.
اگر از قالب های رایگان استفاده نمیکنید اگر این مشکل برای شما پیش آمد میتوانید از طریق پشتیبان قالبتون هم مشکل رو رفع بکنید یا در قسمت نظرات همین مطلب اگر مشکل مشا رفع نشد، مطرح بکنید تا راهنمایی شوید. همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس یا قالب اپن کارت و قالب پرستاشاپ رو دارید میتونید به دسته بندی مورد نظر مراجعه بکنید و قالب موردنظرتون رو تهیه بکنید.
همچنین بخوانید: