آموزش وردپرس, مقالات وردپرس

علت کاهش ترافیک ارگانیک سایت و روش های افزایش آن

علت کاهش ترافیک ارگانیک سایت و روش های افزایش آن

معمولا هدف از ساخت یک وبسایت و حضور در فضای اینترنتی، هدایت ترافیکی از بازدیدکنندگان هدف به سمت سایت خود می باشد. ممکن است برای دستیابی به این ترافیک هزینه کزده باشیم و یا خود بازدیدکنندگان به طور طبیعی به سایت ما هدایت شده باشند؛ در ترافیک دوم که ترافیک ارگانیک نامیده می شود، موتورهای جست و جو به دلیل محتوای قدرتمند و سئوی خوب سایت، سایت شمارا براساس وظیفه خود به بازدیدکنندگان معرفی می کنند؛ اما باید بدانید این نوع ترافیک به معنی بدون هزینه بودن آن نیست، چون شما قبل از آن برای تهیه محتوای ارزشمند سایت خود، هزینه کرده اید. ممکن است این ترافیک پس از مدتی کم شود، در ادامه این مطلب از آموزش وردپرس به علت کاهش ترافیک ارگانیک سایت و روش های افزایش آن خواهیم پرداخت.

زمانی که شما سایت خود را برای موتورهای جست و جو بهینه می کنید، در واقع یک روند رو به جلو به منظور افزایش ترافیک ارگانیک سایت خود انجام می دهید که در حالت ایده ال باعث افزایش این ترافیک به صورت روز افزون خواهد شد که این روند به صورت دائمی ادامه خواهد یافت. در نتیجه در نتایج جست و جو در موتورهای جستجوگر رتبه سایت شما افزایش خواهد یافت. این امر باعث بیشتر دیده شدن سایت شما خواهد شد و تعداد کسانی که از سایت شما دیدن می کنند و بر روی آن کلیک می نمایند، بیشتر خواهد شد که این افزایش باعث بالاتر رفتن رتبه وبسایت شما در نتایج جست و جو خواهد شد؛ همچنین تعداد کلیکی که بر روی سایت شما در صفحه جست و جوها بر روی سایت شما انجام میشود نیز افزایش خواهد یافت.

گاهی نیز ممکن است با وجود اینکه شما وب سایت خود را برای موتورهای جستجو بهینه کردید، میزان ترافیک آن افزایش نیابد یا پس از دوره ای افزایش، سرعت رشد ترافیک ثابت شود و یا حتی پس از دوره ای تاثیرات آزار دهنده دیگری ازجمله کاهش ترافیک ارگانیک سایت را به همراه داشته باشد. این روند طبیعی و مورد قبول می باشد، به این دلیل که در فرآیند سئو سایت، چندین فاکتور وجود خواهد داشت، و این اتفاق زیاد دور از انتظار نخواهد بود. البته این اتفاق ممکن است به صورت موقت باشد و علت رخ دادن آن می تواند مربوط به عامل های مختلفی باشد. کاهش ترافیک ارگانیک یکی از مشکلات بزرگی است که برای یک وب سایت ایجاد خواهد شد؛ اما در صورتی که این میزان این کاهش کم باشد (که ممکن است به دلیل علاقه مخاطبین ایجاد شده باشد) و دوباره به حالت اولیه بازگردد، نگران کننده نیست؛ اما اگر این موضوع بیشتر از چندروز ادامه یابد و ذوند کاهشی ترافیک، رو به افزایش باشد، باید درمورد برطرف کردن آن راه حلی اندیشید و سایت خود را از این روند کاهشی، نجات دهیم.

وبمستر 98 در ادامه این مطلب از آموزش وردپرس علت کاهش ترافیک ارگانیک سایت و روش های افزایش آن را به طور کامل برای شما بیان می کند.

علت کاهش ترافیک ارگانیک سایت و روش های افزایش آن

پنالتی شدن وب سایت توسط گوگل

در صورت مشاهده افت شدید ترافیک در سایت خود، ایتدا باید پنالتی شدن آن را توسط گوگل بررسی نمایید. پنالتی شدن به منظور جریمه شدن وب سایت شما توسط گوگل می باشد. پنالتی شدن یک اتفاق نادر است، اما در صورت کاهش شدید و به سرعت ترافیک ارگانیک وب سایت، گوگل برای صاحبان وب سایت از طریق کنسول جست و جوی گوگل و در بخش Manual Actions ، پیامی مبنی بر جریمه شدن وب سایت آنها، ارسال خواهد کرد. باید گفت درصورت پنالتی شدن توسط گوگل، شما در مدت کوتاهی، ترافیک زیادی از سایت خود را از دست خواهید داد و  کاهش اندکی ترافیک، معمولا نشان دهنده جریمه شدن وب سایت شما نیست و باید علت بروز مشکل را در جای دیگری بیابید. اما اگر علائم بالا را مشاهده کردید، یعنی شما جریمه شده اید و باید در اسرع وقت اقدام به رفع آن کنید. از علل پنالتی شدن وب سایت توسط گوگل می توان به محتوای کپی شده و تکراری، لینک های برگشتی نامناسب و یا دیگر تکنیک های کلاه سیاه بهینه سازی اشاره نمود که باید به سرعت با جایگزینی محتوای مناسب، اصلاح و یا حذف لینک های نادرست و … مشکل را برطرف نمود. پس از آن می توان منتظر ماند تا گوگل خود به صورت اتوماتیک تغییرات را متوجه شود یا اینکه خودمان به آن اطلاع دهیم تا دوباره وب سایتمان را کراول و ایندکس نماید.

نقاطی از وب سایت که دچار افت ترافیک شدند را به دقت مشخص کنید

در صورتی که علائم پنالتی و جریمه شدن از سمت گوگل را در سایت خود مشاهده نکردید، در مرحله بعدی باید محل دقیق افت ترافیک را در سایت خود مشخص نمایید. البته امکان دارد که این مشکل برای کل وبسایت شما اتفاق افتاده باشد، اما معمولا برای برخی از صفحات این کاهش ترافیک بیشتر محسوس می باشد و در همه ی قسمت های وب سایت به یک اندازه نمی باشد. بنابراین در ابتدا باید محلی که در آن افت ترافیک رخ داده است را شناسایی نمایید.

پس از شناسایی محل دقیق و صفحه خاصی که در آن ترافیک کاهش یافته است، می بایست دوباره آن صفحه را از نظر سئو بررسی نمایید. این بررسی می تواند شامل تغییر محتوا و یا کلمات کلیدی و یا به طور کلی تغییر در ترفندهای سئوی قبلی باشد،و در صورتی که ترفندهای قبلی نتیجه ای به همراه نداشتند، باید از تکنیک جدیدی به منظور سئو کردن سایت، استفاده نمود. حال اگر به این نتیجه رسیدید که افت ترافیک مربوط به کلید واژه خاصی بوده است، باید حجم کلی جستجوی آن کلیدواژه را در صفحات وب درنظر بگیرید؛ اگر به صورت کلی جستجوی این کلمه در وب کاهش یافته باشد، این مشکل مربوط به شما نیست، اما درصورت ثابت بودن میزان جستجوی این کلمه، اشکال از بهینه سازی و سئوی سایت شما می باشد و باید تغییراتی در سئوی سایت خود اعمال نمایید.

شناخت و بررسی رقیبان خود

علت کاهش ترافیک ارگانیک سایت و روش های افزایش آن

در این مرحله می بایست رقبای خود را بشناسید و تغییرات آنها را در چندماه گذشته آنالیز نمایید؛ رقابت در بازار و بین رقبا را می توان یکی از علل اصلی افت ترافیک ارگانیک سایت دانست. این کاهش ترافیک به دلیل حضور رقبا می تواند تحت تاثیر دو عامل باشد؛ مورد اول اینکه شما درمورد وب سایت خود کوتاهی نمودید و از تغییر رقابت ها در بازار صنف خود بی اطلاع هستید و این فرصت را به رقبا داده اید که از شما پیشی بگیرند که در این حالت باید محتوا و لینک های سایت خود را تغییر بدهید. این مورد بیشتر برای تجارت هایی مبنی بر دنیای دیجیتال و تکنولوژی رخ خواهد داد؛ به عنوان مثال شما صاحب یک فروشگاه آنلاین موبایل هستید و سری جدیدی از گوشی های ios وارد بازار شده است، اما شما در وب سایت خود هیچ مطلب و یا صفحه جدیدی به آنها اختصاص ندادید. بنابراین باید به طور مرتب وب سایت های رقبای خود را بررسی نمایید تا اگر مطلب تازه ای در آن قرار دادند، شما نیز در مورد آن موضوع کار کنید.

در مورد دوم ممکن است رقبا در همان حالت بی اطلاعی شما، تلاش بیشتری انجام دهند و رتبه سایت خود را به نسبت شما افزایش دهند. این امکان وجود خواهد داشت که آنها هزینه بیشتری را برای سئوی سایت خود پرداخت کرده باشند، که در این مورد باید برای رسیدن به آنها شما نیز به همان میزان هزینه کنید و یا به طور کلی مخاطبین و اخبار جدیدی را برگزینید. همچنین شما باید به طور دائم کلمات کلیدی سایت خود را در نتایج جستجوی گوگل بررسی و در صورت افت، درمورد آنها اقدام نمایید.

درمجموع شما باید همواره رقبای جدید خود را در نظر بگیرید و مراقب رقبای قدیمی خود نیز باشید که با سرعتی بیشتر از شما حرکت نکنند. در صورت پیشی گرفتن رقبا، باید تزفندهای سئوی آنها را بررسی و نقاط ضعف خود را بیابید و در جهت تقویت آنها بکوشید.

لینک های وبسایت خود را بررسی نمایید

علت کاهش ترافیک ارگانیک سایت و روش های افزایش آن

همانطور که میدانید کمیت و کیفیت لینک های برگشتی یک سایت، تاثیر بسزایی برروی نتایج جستجوی ارگانیک و ترافیک سایت دارد و یک تغییر ناگهانی و ناخواسته در آنها می تواند برروی رتبه بندی سایت تاثیر بگذارد. در اصل رتبه سایت شما تابع چندعامل ازجمله تکنیک های سئو به کاربرده شده و کمیت و کیفیت لینک های دریافتی وب سایت شما می باشد. بنابراین اگر سایتی که شما از آن لینک گرفته اید دچار افت کیفیت شود یا تعدادی از لینک های سایت خود را بدون اطلاع از دست بدهید، عواقب بدی را برای سایت شما به همراه خواهد داشت و موجب افت ترافیک ارگانیک سایت شما و کاهش رتبه آن در گوگل خواهد شد.

برای اینکه بتوانید تشخیص دهید که آیا افت ترافیک ارگانیک سایت موبوط به لینک ها بوده است، ابزارهای مختلفی نظیر Moz’s Open Site Explorer و ranksignals.com موجود می باشد که می توانید از آنها بهره ببرید. به کمک این ابزار می توانید وضعیت لینک های سایت خود را در ماه گذشته یا ماه های قبل آنالیز کنید و پایداری لینک هایی که سایت شما در ماه پیش گرفته است را بررسی نمایید. همچنین می توانید تشخیص دهید که لینک برگشتی اسپمی به وب سایت شما اضافه نشده باشد و یا اینکه بدون اطلاع شما، وب سایتتان به سایت مشکوک دیگری لینک نداده باشد. در صورتی که هریک از این موارد اتفاق افتاده باشد، اعتبار شما برای موتورهای جستجو از بین خواهد رفت و باعث کاهش رتبه سایتتان خواهد شد. برای برطرف نمودن این مشکل باید لینک هایی که نسبت به آنها مشکوک هستید را حذف نمایید و به جای آن لینک های باکیفیت جدیدی اضافه نمایید.

محتوای درون سایت را بررسی نمایید

در صورتی که دو عامل بالا یعنی لینک های برگشتی و پنالتی شدن وب سایت، علت افت ترافیک ارگانیک سایت نباشد، باید عامل دیگری، یعنی محتوا را بررسی نمود. کاهش ترافیک ممکن است مربوط به حذف کردن محتوایی باکیفیت بالا و ارزشمند از سایت باشد که کاهش ترافیک ارگانیک در این حالت طبیعی است؛ البته حذف تنها دلیل این افت  نمی باشد، گاهی شما بودجه ای که برای تولید محتوای جدید در نظر گرفته بودید را کاهش  دادید و یا ممکن است مطلب جدید گذاشته باشید اما از کیفیت و یا جذابیت پایینی برخوردار باشد و باعث شود که کسی آن را نخواند و به اشتراک نگذارد.

راه حل این مشکل نیاز به زمان زیادی دارد و روند آن به اینصورت است که محتوای بی کیفیت را از مسیر خارج کنید و به جای آن از محتوای ارزشمند استفاده نمایید تا سایت شما از محتوای کاملی برخوردار شود.

البته کاهش ترافیک ارگانیک سایت به هر علتی که رخ دهد، برگشت آن به حالت عادی نیاز به زمان زیادی خواهد داشت و هیچ راهکار سریعی برای آن وجود نخواهد داشت.

راه حل پیشگیری از کاهش ترافیک ارگانیک سایت، بررسی دقیق و مرتب هنگام محتواگذاری و ایجاد لینک می باشد. همچنین باید به طور مرتب وضعیت لینک ها، میزان بازدید صفحات مختلف، تغییرات سایت های رقبا و پیشرفت آنها، دیدگاه ها و کامنت ها و ایندکس گذاری های گوگل را با کمک ابزار مختلف آنالیز کنید.

رابط کاربری و تجربه کاربری سایت نیز تاثیر بسیار زیادی بر روی بازدیدکنندگان سایت دارد و در صورتی که شما بازدیدکننده های زیادی داشته باشید، اگر این موارد را رعایت نکرده باشید نرخ فرار سایت شما بسیار زیاد خواهد بود که این مورد رابطه مستقیم با قالب وردپرس سایت شما دارد و اگر شما قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود را دارید حتما این نکته را در نظر داشته باشید.

[quote bgcolor=’#d6a131′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’ arrow=’yes’]

وب سایت شما معمولا محل اصلی کسب و کارتان محسوب می شود، بنابراین همواره به آن توجه کنید و موارد مورد نیاز را در آن رعایت کنید. امید است که بتوانید از طریق این پست رتبه سایت خود را افزایش دهید؛ تیم وبمستر 98 همراه در تلاش است که بهترین راهکارها را در اختیار شما قرار دهد. [/quote]

از اینکه در این بخش از آموزش وردپرس نیز همراه ما بودید، کمال تشکر را داریم. اگر در رابطه با این پست سوال یا مشکلی دارید می توانید در قسمت نظرات بیان کنید تا در اسرع وقت پاسخ خود را دریابید. همچنین درصورت نیاز به قالب وردپرس به دسته بندی قالب وردپرس مراجعه نمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =