با سلام خسته نباشید امروز با یکی دیگر از آموزش های وردپرس خدمت شما دوستان عزیز هستیم.خب همه شما می دانید که باید یک نسخه پشتیبان برای وبسایت خود داشته باشید تا وقتی مشکلی برای سایت شما پیش آمد بتوانید وبسایت خود را به حالت قبل برگردانید.اکثر افراد بعد از اینکه وبسایتشان هک شد نمیتوانند به ناحیه مدیریت خود دسترسی داشته باشند در این حالت معمولا برگرداندن آخرین نسخه بک آپ که انجام شده برای وبسایت پیشنهاد می شود.
برای گرفتن این نسخه از بکاپ ها میتوانید از افزونه های مورد نظر که در این زمینه برای وردپرس ارائه شده اند استفاده کنید و یا میتوانید به صورت دستی این کار مهم را انجام دهید.در این آموزش قصد داریم نحوه بکاپ گرفتن از پایگاه داده های وردپرس به صورتی دستی برای شما وردپرس کاران آموزش دهیم پس توصیه می شود که اگر به این آموزش نیاز دارید تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
چگونگی بکاپ گرفتن از پایگاه داده وردپرس در phpMyAdmin
phpMyAdmin یک نرم افزار اوپن سورس دیتابیس MySQL می باشد که تقریبا بر روی بیشتر هاست ها نصب شده است.برای این منظور وارد پنل هاست خود شوید و phpMyAdmin انتخاب فرمایید.در صفحه ای که با آن مواجه می شوید دیتابیس مربوط به وبسایت وردپرسی تان را انتخاب کنید(البته اگر پایگاه داده های دیگری هم در آنجا وجود داشته باشید) و بر روی Export کلیک کنید.
بعد از اینکه بر روی Export کلیک کردید صفحه ای که با آن مواجه می شوید که در آن میتوانید نوع پایگاه داده را که میخواهید دریافت کنید تعیین کنید.
این گزینه در حالت عادی Quick می باشد که در این حالت نسخه پشتیبان با تنظیمات خود phpMyAdmin انجام می شود.در صورتی که میخواهید تنظیمات بیشتری مثل انتخاب کردن جداول,کدینگ اطلاعات و بقیه موارد که بتوانید خود شما تغییر بدهید باید بر روی Custom کلیک کنید تا گزینه هایی که مربوط به سفارش سازی اند برای شما نمایان شوند.
در آخر هم باید بر روی دکمه GO کنید تا نسخه بکاپ دانلود شود.
تهیه نسخه پشتیبان وردپرس توسط cPanel
اگر کنترل پنل هاست شما cpanel است از کادر فایل ها بر روی Backup کلیک کنید سپس به پایین آمده تا به بخش Partial Backups برسید با استفاده از این بخش میتوانید بکاپ های قسمت های مختلف وبسایت را دانلود کنید و یا میتوانید نسخه مختلف را بازگردانی کنید.
صفجه که با آن روبرو هستید و در تصویر بالا هم مشاهده می کنید گزینه ای به نام Full Backup وجود دارد که از همه موارد وبسایت شما ( فایل ها,دیتابیس ها,رمز ها) نسخه پشتیبان تهیه می کند که این مورد برای منتقل کردن وبسایت به یک هاست دیگر و وجود داشتن نسخه کامل از وبسایت مناسب است.توجه داشته باشید از این نسخه بکاپ یعنی فول بکاپ را شما نمیتوانید بازگردانی کنید و باید شرکتی که میزبانی وب را به شما ارائه می دهد این کار را انجام دهد.
نتیجه:
شما هم مشاهده می کنید که این کار معمولا پیشنهاد نمی شود چرا که خودتان این کار را می کنید و زمان زیادی صرف این کار می شود از اگر حجم دیتابیس بزرگ باشد فایلی که دانلود خواهید کرد از حجم شما می کاهد و مشکلات دیگری که در این مورد وجود دارند.به همین دلایل است که پیشنهاد می شود از افزونه هایی که در این زمینه منتشر شده اند استفاده کنید.
ممنون که در این آموزش وردپرس با ما بودید امیدوارم این مطلب برای شما مفید واقع شده و همچنین به کارتان آمده باشد اگر سوال یا مشکلی در این زمینه دارد میتوانید از بخش نظرات جهت مطرح آن استفاده کنید ضمنا اگر قصد خرید قالب وردپرس را دارید به قسمت قالب وردپرس مراجعه فرمایید.