مایکروسافت مطالعاتی را اخیرا شروع کرده که نشان میدهد میزان توقع کاربران برای بارگذاری سایت از 12 ثانیه در سال 2000 به 8 ثانیه در سال 2013 تنزل داشته است .این خود دلیل بسیار محکمی برای کم بودن دامنه صبر افراد است.
و جالب این جاست تحقیقات حاکی از آن است که 40 درصد مخاطبین سایت ها اگر بارگذاری سایت بیشتر از 3 ثانیه طول بکشد آن سایت را ترک می کنند.
پیشفرض ما این است که وردپرس سبک و سرعت بالایی دارد اما تغییراتی که گاها اعمال میشود عملیات را پیچیده کرده و سرعت عملکرد آن را پایین میاورد. اگر شما به دنبال افزایش سرعت سایت وردپرسی خود هستید نکات زیر را بخاطر بسپارید.
۱- بهینه سازی دیتابیس
کاربرد اصلی وردپرس که همان سیستم محتوای متکی بر پایگاه داده است یکی از مواردی است که میتواند در کاهش سرعت سایت موثر واقع شود.برای بهینه سازی پایگاه داده وردپرسی ما رعایت نکات زیر را به شما پیشنهاد میکنیم :
رونوشت های پست های سایت:
چیزی که باعث پرشدن فضای دیتابیس و کاهش سرعت میشود تهیه پست رونوشت توسط وردپرس است. هر رو نوشتی که انجام میگیرد یک وردوی جدید در پایگاه داده ها بحساب می آید که با سرعت هر چه تمام تر بر تعداد آنها افزوده میشود. شما میتوانید برای آنها محدودیت تعیین کرده و یا رونوشت پست ها را غیر فعال کنید. اگر که میخواهید برای رونوشت ها محدودیت اعمال کنید کد زیر را به فایلwp-config.php اضافه کنید:
define('AUTOSAVE_INTERVAL', 300); // seconds define('WP_POST_REVISIONS', 5);
کد بالا تعیین کننده این است که وردپرس فقط 5 نسخه رونوشت پست را ذخیره کند که تهیه هر نسخه از آن در فاصله زمانی 5 دقیقه خواهد بود.
بستگی به انتخاب شما دارد اگر نمی خواهید کدی را به فایل wp-config.php اضافه کنید میتوانید افزونه هایی مثل Revision Control و یا WP-Sweep برای کنترل رونوشت های وردپرس در سیستم خود بکار بگیرید.
دیدگاه های وبسایت
بخش دیدگاهها نمیتواند بد باشد البته تا زمانی که بحالت اسپم ظاهر نشوند. وجود اسپم یعنی اشغال فضای پایگاه داده ها که این خود اصلا خوب نیست.وردپرس سری از افزونه های ضد اسپم را داراست که میتوانید از آنها استفاده کرده و در صورت برخورد به دیدگاه اسپم آنرا حذف نمایید.
افزونه های وبسایت
بعضی از افزونه ها هم وجود دارند که اطلاعات و گزارش هایی را در پایگاه داده ها ذخیره میکنند که در ابتدای کار شما آنها را کاربردی میدانید ولی بعدا متوجه خواهید شد که آنها مقدار قابل توجهی فضا را اشغال کرده اند. مانند افزونه کوتاه کننده لینک که برای نشان دادن داده های آماری از آنها استفاده میکنیم که 160 مگابایت از فضای پیاده داده را به خود اختصاص داده است. این به تنهایی یک افزونه غیرضروری بوده و براحتی میتوان آنرا حذف کرده و یا افزونه ایی دیگر را جایگزین کرد.
آمارگیرهای وبسایت
آندسته از آمارگیرهایی که بروی سایت نصب شده اند اطلاعات و گزارش هارا در پایگاه داده ها ذخیره میکنند که باز هم به نوبه خود حجم بالایی را به خود اختصاص داده و یکی از عواملی میشوند که سرعت سایت را بصورت قابل توجهی پایین می آورند. راه حلی که برای این دسته از افزونه ها پیشنهاد میشود نصب افزونه WP-Optimize میباشد. پایگاه داده هایتان را از اطلاعات اضافی و بلا استفاده پاکسازی نمایید.
۲- بهینه سازی تصاویر در سایت
تصاویر سنگین مورد استفاده در سایت نیز یکی از عوامل دیگری است که موجب پایین آمدن سرعت سایت میشود پس دقت داشته باشید که حجم تصاویر بعنوان فاکتوری مهم موردتوجه قرارگیرد. برای بهینه سازی تصاویر مورد استفاده در سایت ما دو روش را به شما پیشنهاد میکنیم :
1- جهت بهینه سازی تصاویر شما میتوانید آنها را کوپک کرده و سایز مورد نظر را بروی سایت آپلود کنید .البته که این روش بدون کم کردن کیفیت تصاویر به شما پیشنهاد میشود.
2- تاخیر در نمایش تصاویر : در این روش تصاویر تا زمانی که کاربر بروی آن یا محل قرارگیری آن اسکرول نکرده اسا لود نمیشود.این روش حتی میتواند موجب بهبود مشکلات لود صفحه شود.
۳- فعال سازی کش برای وبسایت
بطور معمول در صفحات وب وردپرسی با فعال نمودن کش سرعت سایت تا 2 برابر بیشتر میشود.کارکرد این سیستم به گونه ایی است که یک نسخه از سایت را در کش مرورگر کاربر نگه داری کرده و موقعی که شخص بخواهد صفحه را دوباره ببیند نسخه ایی که ذخیره شده است را بر روی مرورگر خود دریافت خواهد کرد.البته از شما خواسته میشود که در هنگام بروز رسانی نسخه جدید کش را نیز بروز رسانی کنید تا اطمینان یابید بازدیدکنندگان چیزی را از دست ندهند.
برای فعال سازی کش در وردپرس می توانید از افزونه WP Super Cache و یا WP Total Cache استفاده کنید.کش کردن میتواند در افرایش سرعت وب سایت نیز تاثیر بسزایی داشته باشد .مثلا وقتی که کش را برای کل سایت فعال کرده اید سرعت بارگزاری سایت از 2/4 ثانیه به 900 ثانیه تغییر پیدا خواهد کرد.
با فال کردن کش شما خواهید توانست از Expires header ها برای افزایش سرعت وب سایتتان بهره بگیرید. Expires header ها به شما این امکان را خواهند داد که بدانید آیا مرورگر برای دریافت فایل مانند فایل تصاویر به کش خود مراجعه کرده است یا نه .
۴- فعال کردن فشرده ساز (GZIP) در سایت
ابزار مورد علاقه شما برای فشرده سازی فایلهایتان با فرمت ZIP در کامپیوتر تان چیست ؟۷-Zip یا WinRar ؟ کدام یک ؟در فشرده سازی فایل ها حتما به این مورد برخورد کرده اید گه اگر فایلی 200 مگا بایت حجم داشته باشد ناگهان حجم آن به 40 مگا بایت تنزل کرده است. ما کاری به پگونگی این عمل کاری نداریم .اما جالب این است که بدانید عملیات فشرده سازی فایل ها در افزایش سرعت وب سایت دخیل است. با فعال سازی GZIP فایل هایی تحت وب با فرمت ZIP فشرده میشوند وسپس به سمت کاربر ارسال میگردند .به عبارتی کاربر همان کار مرور سایت را تکرار خواهد کرد و تغییری در محتوی صفحه بوجود نخواهد آمد اما این بار صفحات سایت در لود کردن مطالب سرعت بالایی خواهند داشت.
۵- استفاده کردن از CDN(شبکه تحویل محتوا) در سایت
CDN ها میتوانند 60 % سرعت سایت را افزایش دهند .باوجود اینکه فاکتورهای فراوانی در تحویل محتوا تاثیرگذار هستند اما وب سایتی که مثلا در هندوستان میزبانی میشود برای مخاطبان هندی قطعا با ارتباط اینترنتی سرعت بالا نمایش داده خواهد شد نسبت به ارتباط اینترنتی که در امریکا نمایش داده میشود و این نتیجه استفاده از CDN هاست.سوریس های CDN معمولا در کل جهان دارای سرورهایی هستند و زمانی که افراد بخواهند به وب سایتی مراجعه کنند این سرویس ها با بررسی فاصله جغرافیایی فرد مورد نظر نزدیک ترین سرور را برای ارسال فایل ها انتخاب میکنند و از این طریق به سریعتر لود شدن وب سایت کمک می کنند.
جهت استفاده از سرویس های CDN میتوانید از سرویس رایگان CloudFlare و یا سرویس پولی MaxCDN بر روی وب سایت وردپرسی خود بهره بگیرید. نمونه های زیادی از CDN ها در بازار موجود هستند اما ما در اینجا به نام بردن دونمونه محبوب و معروف آنها اکتفا کردیم.
۶- قالب اصلی را بهینه کنید و یا آن را تغییر دهید.
پوسته وردپرسی هم از آنهایی است که موجب تاخیر طولانی در بارگزاریی سایت میشود. اگر که از پوسته ایی بهره مند هستید که به کوئری های خارجی وابسته است و فایل های زیادی برای اجرا نیاز دارد زمان زیادی را در مقایسه با سایت هایی که از قالب ساده و سبک استفاده میکنند از دست خواهید داد. یا پوسته ایی که استفاده میکنید را بهینه کنید تا سرعت سایت با افت زیادی روبه رو نشود یا هم که پوسته ایی سبک تر را انتخاب کنید.
۷- استفاده از چند تا تصویر در داخل یک تصویر
پوسته های مورد استفاده در سایت به احتمال زیاد برای بخش های مختلف سایت از تصاویر متفاوتی جهت انتقال مفهوم و زیبایی استفاده میکند. ممکن است تعداد تصاویر مورد استفاده در خود قالب بیش از ده تصویر برای بخش های مختلف باشد و همانطور که ما میدانیم امکان حذف آنها وجود ندارد. اما اگر بجای استفاده از ده تصویر که در واقع ده درخواست ارسالی به سرور به شمار میاد تنها فقط یک درخواست به سمت سرور ارسال میشد چه خوب بود؟ حالا سوال اینجاست آیا چنین چیزی امکان پذیر است ؟ جواب این سوال بوسیله استفاده از تکنیک CSS Sprite داده میشود.
به وسیله این روش تصاویر مختلف را در یک تصویر قرار داده و آنرا با استفاده از CSS در قسمت های دلخواه سایت نمایش داده میشوند.البته میتوان آنرا چند تصویر در یک تصویر هم نامید. اما با این روش شما خواهید توانست درخواست های ارسالی به سرورتان را کم کرده و سرعت نمایش سایتتان را افزایش دهید.
ابزار SpriteMe ابزاری است که برای استفده از این قابلیت به کمک شما می آید.
۸- استفاده کردن از لود ناهنگام برای فایل های جاوا اسکریپت
آیا تا بحال به این مساله دقت کرده اید که با اضافه کردن کد فیس بوک و یا گوگل آنالیز به سایت سرعت بارگزاری صفحات سایت کمتر میشود؟ هنگامی که کدهای فیس بوک و یا هر سرویس دیگری را که بصورت همزمان اجرا می شوند به سایت اضافه کنید قبل از هر اتفاقی آنها لود میشوند وسرعت سایت به این دلیل پایین خواهد آمد .
جاوا اسکریپت هایی مثل گوگل آنالیز که نیازمند بارگزاری در نمایش اولیه نیستند میتوانید بصورت همزمان بکار نبرید. در این مواقع مرورگر برای نمایش محتویات صفحه دیگر معطل لود شدن آن فایل ها نخواهد ماند و سرعت لود در سایت شما بالا خواهد رفت . البته ناگفته نماند از این روش فقط برای فایل های جاوااسکریپت استفاده میشود.
۹- فعال سازی Keep-Alive
وقتی که کاربری درخواستی برای دریافت فایلی به سرور مربوطه ارسال میکند در این موقع برای هرکدام از فایل ها یک ارتباط جداگانه ایی با سرور ایجاد میشود.حالا شما فکر کنید تعداد بازدیدکنندگان سایت بسیار زیاد باشد و تعداد کانکشن ها نیز با سرور زیاد شود که این نیز در جای خود باعث کاهش سرعت پاسخگویی های سرور به درخواست بازدید کننده ها میشود.حال راه حل پیست ؟ راه حل این است که با فعال کردن Keep-Alive میتوان مشخص کرد که برای هر مرورگر فقط یک ارتباط ایجاد شود و کلیه فایل ها از طریق همان یک ارتباط ارسال شوند و پس از اتمام ارسال ها ارتباط قطع شود. این کار به افزایش سرعت سایت و کاهش کانکش هایی که سمت سرور ایجاد میشوند کمک میکند.
۱۰- استفاده از هاست مناسب و خوب برای سایت
اگر شما از هاستی نامتناسب با سایتتان استفاده میکنید نکاتی که در بالا برایتان گفتیم چندان برای شما کارساز نخواهد بود.چرا که هاستینگ های سرعت پایین تهیه شده برای فضای میزبانی سایت سرعت سایت شما را پایین می آورند و تلاش های شما برای بالا بردن سرعت سایتتان بی فایده خواهد بود چون این مشکل ریشه ایی است.
قبل از هر اقدامی جهت تهیه هاست برای سایتتان گزینه های موجود را از لحاظ سرعت و آپتایم مقایسه کنید . در صورت تهیه هاست اختصاصی بجای هاست اشتراکی میتوانید در بهبود سرعت سایتتان مثمر سمر باشید .
ممنون که در این آموزش وردپرس با ما بودید امیدوارم علاوه بر مفید بودن به کارتان آمده باشد ضمنا اگر قصد خرید قالب وردپرس از وبسمتر98 را دارید به قسمت قالب وردپرس مراجعه کنید.