اگر در حال تلاش برای ریدایرکت کردن لینک ها در وردپرس هستید و با مفهوم ریدایرکت آشنا نیستسد و نمی دانید چرا مهم است؛ نگران نباشید، تیم آموزشی وبمستر 98 در این مقاله از آموزش وردپرس قصد دارد راهنمایی هایی با همین موضوع و این که کجا و چگونه دو لینک را در قالب وردپرس ریدایرکت کنید و اینکه چه زمانی و به چه دلیلی به آن نیاز خواهید داشت، به شما ارائه دهد.
مفهوم ریدایرکت در وردپرس
ریدایرکت راهی برای ارسال پیام سریع به مرورگر شماست و در واقع مرورگر علاوه بر این که می تواند کاربران را به صفحه جدید هدایت کند، به بازدیدکنندگان صفحه سایت شما پیغام می دهد که این صفحه به صفحه دیگری منتقل شده است.
ریدایرکت ها انواع مختلفی دارند که ریدایرکت 301، 302، 307 و … از جمله آنهاست. برای سادگی و مفید بودن این مقاله از آموزش وردپرس ما تنها به توضیح و آموزش چگونگی ریدایرکت 301 خواهیم پرداخت که به نوعی مهمترین نوع ریدایرکت است.
علت استفاده از ریدایرکت 301 در وردپرس
زمانی از این نوع ریدایرکت استفاده می شود که شما قصد دارید به کاربر و بازدیدکننده سایت خود بگویید، سایت یا یک صفحه از سایتتان به جای دیگری منتقل شده است و به جای آن به صفحه جدید مراجعه کنند. هدف اصلی این مقاله از آموزش وردپرس نشان دادن راهی است برای کسانی که می خواهند در قالب وردپرس بازدیدکنندگان سایت خود را از یک صفحه قدیمی به صفحه دیگری هدایت کنند.
ریدایرکت 301 چیست و کاربرد آن
ریدایرکت 301 از انواع ریدایرکت های بسیار کاربردی است و یکی از رایج ترین کاربردهای این نوع ریدایرکت، هدایت بازدیدکنندگان از مطالب قدیمی سایت، به یک مطلب جدید دلخواه است. در واقع مدیران سایت باید قبل از حذف یک مطلب از سایت، برای یک ریدایرکت کاربردی برنامه ریزی کنند و بازدیدکنندگان را به سمت مطلبی دیگر هدایت کنند تا به این ترتیب میزان خروج آنها از سایت خود رو کاهش دهند.
بنابراین ریدایرکت 301 زمانی استفاده می شود که شما بخواهید بازدیدکننده سایت را از صفحه ای که قبلا جا به جا شده و در حال حاضر موجود نیست، به صفحه ای دیگر هدایت کنید زیرا مبحث ریدایرکت اهمیت ویژه ای در بحث سئو و بهینه سازی سایت دارد.
در صورتی که مدیران سایت نسبت به ریدایرکت کردن بی توجه باشند، کاربران با خطای معروف 404 و پیام صفحه ی مورد نظر شما یافت نشد، مواجه می شوند که این همان تاثیری است که ممکن است بر سئو و بهینه سازی سایت داشته باشد. به این ترتیب با اهمیت ریدایرکت 301 آشنا شدید.
زمان مناسب برای ریدایرکت کردن
در چند مورد است که شما به ریدایرکت کردن نیاز دارید:
- زمانی که در حال برنامه ریزی برای حذف یک صفحه از سایت هستید و قصد دارید مطالب جدید را جایگزین آن کنید.
- زمانی که در حال برنامه ریزی برای تغییر پیوند یکتای صفحات سایت خود هستید.
اگر شما در زمان های گفته شده صفحات را ریدایرکت نکنید کاربران و بازدیدکنندگان سایت شما با خطای 404 Not found error مواجه می شوند. این پیغام نه تنها برای کاربران سایت شما خوشایند نیست بلکه بر روی سایت و جایگاه آن در موتور های جستجو تاثیر گذار است. به همین علت است که ریدایرکت 301 بسیار مهم می باشد. این ریدایرکت به شما اجازه می دهد تا کاربرانی که در حال تلاش برای باز کردن صفحه مرورگر مورد نظرشان هستند، برای همیشه به صفحه جدید از سایت هدایت کند. همچنین باعث انتقال تمام پیوند ها و صفحات قدیمی سایت به صفحه جدید می شود.
اکنون که با ریدایرکت 301 آشنا شدید، با ما همراه باشید تا با چگونگی ایجاد این نوع ریدایرکت به کمک روش های مختلف در قالب وردپرس نیز آشنا شوید.
روش ساخت ریدایرکت 301 در قالب وردپرس با کدنویسی
به عنوان یک کاربر وردپرسی، شما دو روش برای ساختن ریدایرکت 301 دارید:
- تغییر کد های Header یک فایل
- استفاده از تابع آماده wp_redirect قالب وردپرس
برای نمونه اگر بخواهید یک فایل PHP را به روش دستی و کدنویسی ریدایرکت کنید، کدی که در همان فایل PHP قرار می دهید (فرق نمی کند که ورپرس باشد یا هر اسکریپت دیگری) باید به شکل زیر باشد.
<?php // MyExampleFile.php header("HTTP/1.1 301 Moved Permanently"); header("Location: http://www.my-blog.com/a-new-destination"); ?>
اما دقیقا همین کار را می توانید در قالب وردپرس با استفاده از تابع آماده به شکل زیر انجام دهید.
wp_redirect( "http://www.my-blog.com/a-new-destination", 301 );
اگر در هر دو روش کدنویسی بالا فراموش کنید که عدد 301 را قرار دهید، در هر دو حالت به طور پیش فرض، عدد 302 در نظر گرفته می شود که ممکن است شما چنین چیزی نخواهید!
استفاده از تابع آماده wp_redirect برای ساخت ریدایرکت
حالا که با روش استفاده از قطعه کد برای ریدایرکت کردن در قالب وردپرس آشنا شدیم، احتمالا این سوال برای شما پیش می آید که از wp_redirect چگونه استفاده کنیم؟
مرحله اول
کد زیر را باید در فایل functions.php پوسته وردپرس قرار بدهید.
function cupcode_redirect_301() { if (is_single()) { $perm = get_the_ID(); $pid = ID_POST; if ($perm == $pid) { wp_redirect('Address_Maghsad', 301); } } } add_action('template_redirect', 'cupcode_redirect_301');
مرحله دوم
در کد بالا عبارت ID_POST را با آی دی نوشته یا برگه ای جایگزین کنید که قصد هدایت اون را به آدرس صفحه دیگری دارید. آی دی یا پیوند یکتای هر نوشته یا برگه در قالب وردپرس را می توانید به سادگی مطابق مراحل زیر بیابید.
- وارد قسمت ویرایش صفحه یا نوشته مورد نظر شوید.
- آدرس یا URL آن صفحه را مشاهده کنید. عددی که مقابل =post نوشته شده است، آی دی یا پیوند یکتای نوشته مورد نظر شماست.
مرحله آخر
در نهایت به جای عبارت Address_Maghsad در کد بالا آدرس ریدایرکت یعنی آدرس صفحه ای که می خواهید بازدیدکندگان سایت و آن صفحه به آن هدایت شوند را وارد کنید.
ساخت ریدایرکت 301 با استفاده از افزونه ها
یک روش ساده برای ساخت ریدایرکت 301 بدون کدنویسی، استفاده از یکی از افزونه های ریدایرکت قالب وردپرس است. افزونه های ریدایرکت قالب وردپرس اجازه ریدایرکت کردن بدون نوشن حتی یک خط کد را به شما می دهند.
ریدایرکت 301 با افزونه Yoast SEO Premium
یکی از راه های ساده برای ساخت ریدایرکت 301 زمانی که کدنویسی برای شما مشکل است و نمی خواهید با آن درگیر شوید استفاده از افزونه Yoast SEO Premium در قالب وردپرس است. این افزونه نسخه پولی افزونه رایگان وردپرسYoast SEO است.
افزونه Redirection برای ساخت ریدایرکت 301
افزونه Redirection روشی آسان برای اضافه کردن ریدایرکت به بخش مدیریت قالب وردپرس شما است. پس از نصب و فعالسازی این افزونه می توانید برای ساخت یک ریدایرکت به مسیر ابزارها و سپس Redirection بروید.
این افزونه علاوه بر این که اجازه ساخت ریدارکت را به شما می دهد، به شما کمک می کند تا خطای 404 در سایت وردپرس خود را پیدا کنید و بعد از ساخت ریدایرکت می توانید URLs ها و آدرس صفحات مورد نظر را به مسیر مناسب ریدایرکت کنید.
افزونه Page Links to
زمانی که بخواهید برگه و یا نوشته ای را به صفحه دیگری ریدایرکت کنید و در عین حال از آن نگهداری کنید، از افزونه Page Links to برای ریدایرکت کردن استفاده کنید. در این افزونه صفحات انگار که به وسیله دست به صفحه و محل دیگری لینک می شوند. در واقع این افزونه ساده یک جعبه متا به صفحه ویرایش نوشته ها و برگه های شما اضافه می کند که آدرس جدید را در آن قرار می دهید.
افزونه Simple 301 Redirects
این افزونه همانطور که از اسمش پیداست ساخت ریدایرکت 301 را برای شما آسان می کند. برای اضافه کردن URL های مورد نظر باید پس از نصب و فعالسازی این افزونه به مسیر تنظیمات » 301 Redirects بروید.
اگر راه اندازی این افزونه را به راحتی انجام شد ممکن است یک خطای کوچک جزئی داشته باشد. طبق خدمات ارائه دهنده قالب وردپرس ممکن است ریدایرکت شما کمی کند و با سرعت کمتری اجرا شود. اگر با این مشکل مواجه شدید و قصد دارید ریدایرکت شما سریعتر عمل کند می توانید از روش کد گذاری در فایل htaccess استفاده کنید.
ساخت یک ریدایرکت 301 در سرور با استفاده از htaccess.
یکی از رایج ترین روش های ساخت یک ریدایرکت 301 استفاده از کدگذاری در فایل htaccess. است که در سرور های آپاچی پیدا می شود. وبسرور انجین ایکس روش خاص خود را دارد و نیاز است تا دانش فنی شما مقداری بالاتر باشد.
ریدایرکت کاربران زمانی که با استفاده از سرور وب فایلhtaccess را پیکربندی کنند، سریعتر عمل می کند.
[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]
توجه داشته باشید که اگر کوچکترین اشتباهی در کدنویسی قالب وردپرس داشته باشید، سایت وردپرس شما غیرقابل دسترس خواهد شد و ممکن است خطای داخلی سرور 500 بدهد. به همین دلیل قبل از هر گونه تغییر در کدنویسی از فایل خود بک آپ بگیرید.
[/quote]
برای ویرایش فایلhtaccess باید به وسیله FTP client به سایت خود متصل شوید. این فایل به منزله ریشه دایرکتوری شما در سایت وردپرس قرار خواهد گرفت. اگر فایلhtaccess را پیدا نمی کنید، مجبور به استفاده از FTP client خود برای نشان دادن فایل های مخفی هستید.
قابل ذکر است که فایل خود را می توانید در هر ویرایشگر متنی ساده مانند Notepad ویرایش کنید. نمونه ای از یک ریدایرکت، در حال ارسال کاربر از یک نوشته قدیمی به نوشته جدید در زیر قابل مشاهده است.
RewriteEngine On Redirect 301 /a-very-old-post/ http://yoursite.com/a-very-new-post/
کد بالا را ترجیحا می توانید در پایان فایل htaccess. اضافه کنید.
به عنوان سخن پایانی در این آموزش وردپرس از تیم آموزشی وبمستر 98، تاکید بر این موضوع خالی از لطف نیست که ریدایرکت ها در سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو اهمیت دارند. زیرا به موتورهای جستجوگر و کاربرانی که به صورت مستقیم از طریق مرورگر ها اقدام به جستجوی صفحه ای از سایت شما می کنند، اعلام می کند که پست قبلی موجود نیست و به جای آن، کاربران را به سمت پیج جدید هدایت می کند.
در واقع این ریدایرکت کردن لینک ها در وردپرس است که به شما کمک می کند تا میزان بازدید صفحات قدیمی و بک لینک هایی که قبلا برای آنها انجام شده به همان صورت پابرجا بماند و به صفحه جدید منتقل شود.
ممنون از همراهی شما با این بخش از آموزش وردپرس. در صورت هر گونه سوال لطفا سوال خود را در قسمت نظرات مطرح بفرمایید. همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود از یک منبع معتبر را دارید می توانید به دسته بندی قالب وردپرس در سایت وبمستر98 مراجعه بکنید.