آموزش وردپرس

همه چیز در مورد دامنه وبسایت

همه چیز در مورد دامنه وبسایت

از اجزای اصلی هر سایت میتوان به دامنه یا به اصطلاح آن دامین (به انگلیسی ) اشاره کرد. در حقیقت اگر بخواهیم بطور خلاصه وار بگویم دامنه همان آدرس سایت است.دامنه یا آدرس هر سایتی از دو جز نام و پسوند تشکیل میشود.اگر بخواهیم مثالی بزنیم تا موضوع روشن تر شود به webmaster98.com اشاره میکنیم که کلمه webmasterهمان نام است و عبارت com. پسوند این دامنه به شمار می آید.

دامنه وبمستر98

 

آیا ضروریتی برای بودن دامنه وجود دارد؟

نه خیر اینطور نیست .حقیقت  این است که شما انتخابی راجع به دامنه سایتتان انجام نمیدهید.بلکه شما مجبور میشوید جهت ورود به سایتتان از آی پی بخصوصی که برای سایت شماست استفاده کنید.ناگفته نماند که این آی پی رایگان بوده و شما در صورت نداشتن دامنه میتوانید برای ورود به سایتتان از آن کمک بگیرید.اما ترجیح سایت ها و اغلب مدیران آنها این است کهدامین مخصوصی برای سایتشان داشته باشند و از آن استفاده کنند.با این کار آنها به کاربران کمک خواهند کرد که آدرس سایتشان را همیشه به خاطر داشته باشند و هم اعتبار و ارزش خاصی به سایت خود داده باشند.در نتیجه استفاده از دامنه از لحاظ فنی ضروریتی ندارد اما از نظر اجتماعی ضروری بوده و برای سایت خوب میباشد.

انواع دامنه‌ها

حتما در بازدید از سایت های گوناگون و آدرس هایشان با پسوند های زیادی برخورد کرده اید.و اما معروف ترین این پسوند ها com, ir ,net وorg هستند . هر پسوندی که بکار میرود نشاندهنده نوع همان سایت است.اصلا از اول هم مقصد این پسوندها ی مختلف تعیین نوع سایت ها بوده است.اما این روزها هیچ محدودیتی در انتخاب دامین وجود ندارد. همانطور دامین com. اختصاصی سایت های تجاری است اما در حال حاضر تنوع زیادی از سایت ها را شاهد هستیم که از دامین استفاده می کنند.

دامین ها رامیتوان از نظر محدوده جغرافیایی به دو گروه بین المللی و ملی طبقه بندی کرد.دامین های بین المللی همان هایی هستند که در تمام کشورهای دنیا مشترک هستند و قابل استفاده میباشند.اما دامنه های ملی همان هایی هستند که در یک کشور خاص قابلیت ثبت را دارند و سایتهای  دیگر موجود در این کشور قادر به استفاده از آنها هستند. از جمله دامین های بین المللی میتوان به org,net,com اشاره کرد .در این میان دامین ir دامنه ملی و اختصاصیه کشور ایران میباشد. اما دامین ملی کشوری مثل انگلیس uk میباشد.البته این تفکر اشتباهی است که افراد از کشورهای دیگر قادر نخواهد بود از سایت هایی با دامنه ملی کشور ایران بازدید کنند .تمام دامین ها از تمام کشورها قابلیت باز شدن و بازدید رادارا هستند . البته در بعضی از موارد با توجه به قوانین گوناکون کشورها میتوان با ارائه مدارک مورد نیاز به ثبت بعضی از دامین های ملی اقدام کرد.

دامنه ها

 

طبقه بندی پسوند دامنه ها ازلحاظ عمومی و یا اختصاصی بودن

تعدادی از دامین ها وجود دارند که استفاده از آنها برای عموم افراد آزاد است و حتی میتوان آنها را ثبت کرد. دامنه هایی که این قابلیت را دارند com, net و org هستند. اینگونه دامنه ها دامنه های عموی یا gTLD نامیده میشوند .

در کنار اینها یک سری دیگر از دامنه ها هم هستند که فقط سازمان ها و ارگان های خاص قابلیت ثبت را میدهند و استفاده آنها تبعیت از قوانین خاصی را نمی طلبد .دامنه‌های مانند  biz , .edu , .info , .gov , .int , .pro , aero, .arpa , .coop, .museum جز این گروه از دامنه ها هستند.ثبت این دامین ها نیاز به ارائه مدارک خاصی میباشد.

ارائه مدارک خودتان برای ثبت دامین ir ضروری است . البته برای همه افراد قابلیت ثبت وجود دارد.

اسم دامنه

نام دامنه پیش از پسوند در یک دامنه قرار می گیرد.  و اما آن اسمی که برای دامنه تان انتخاب میکنید بایستی چیزی حدود 3 تا 64 حرف را دارا باشد. البته میتواند از خط فاصله هم استفاده کنید. اما فاصله خالی نمیتواند وجود داشته باشد. سعی داشته باشید اسمی را برگزینید که به راحتی در ذهن ها ماندگار شود .زمانی که می بینید دامین مورد نظر شما قبلا با پسوند خاصی ثبت شده است از پسوند دیگر کمک بگیرید.

پیشوند ها یا ساب دامین(زیر دامنه ها)

دامنه ها در حالت پیش فرض از www قبل از نام دامنه اصلی سایت استفاده می کنند.این پیشوند میتواند همه صفحه ها مورد استفاده واقع شود و فرقی هم نمی کند که www را بنویسید یا ننویسید و در هر حالت که نوشته اید و وارد کرده اید وارد سایت مورد نظر خواهید شد,برای مثال www.webmaster98.com و webmaster98.com در حالت کلی با هم فرقی نخواهند داشت و با با وارد کردن هر دوتای آنها وارد سایت وبمستر98 خواهید شد.

اما  سری دیگری از  پیشوندها  هستند که برای بخش‌های بخصوصی  از سایت مورد استفاده قرار میگیرند. ساختن آنها به اختیار شما ست .در نظر داشته باشید سایت شما به قسمتی بنام وبلاگ نیاز دارد. برای این کار سایت شما به  پیشوند blog قبل از دامین نیاز خواهد داشت .مثلا نمونه ایی مانند blog.yoursite.com را در نظر بگیرید حالا کاربران با وارد کردن این آدرس میتوانند براحتی وارد قسمت وبلاگ سایت شما شوند. و البته با وارد کردن عبارت yoursite.com میتوانند وارد سایت اصلی شما شوند .یک ساب ادمین یا زیر دامنه که در کنار دامین اصلی تان ساخته اید به صورت blog.yoursite.com میباشد. انتخاب پیشوند مورد نظر هم به اختیار شما میتواند انجام پذیرد.

دامنه ها و سابدامین ها

البته سابدامینی به اسم blog.webmaster98.com وجود خارجی ندارد و در عکس به عنوان مثال برای شما ذکر نموده ایم.

 

ثبت دامین به چه صورتی است؟

وقتی دامین مورد نظرتان را میخواهید ثبت کنید هزینه آنرا نیز پرداخت کنید.هزینه برای قسمت های مختلف دامنه متفاوت میباشد.دامین دات کام  دامنه ایی جهانی است و همانطور که میدانید نسبت به دامنه دات کام پرستیژ بالایی دارد .بعد از انجام عملیات انتخاب نام مورد نظر و پسوند دامنه خواهید توانست در یک شرکت ثبت دامنه انرا بخرید و به سایت خودتان وصل شوید.

در بخش جستجوگر دامنه ها هاستینگ و یا شرکت های مختلف که ارائه خدماتشان در این خصوص است,شما می‌توانید موجود بودن یا نبودن دامنه مورد نظرتان را بررسی کرده و سپس برای  خرید و ثبت آن اقدام  نمایید.

نکات مهم دیگر

هر دامنه فقط و فقط مخصوص یک سایت میتواند باشد.

امکان دارد یک سایت چندین دامین مختلف داشته باشد.

ثبت دامین ها معمولا به مدت یکساله است. بعد از اتمام یکسال در صورتی که نیاز داشته باشید میتوانید با پرداخت هزینه مجدد آنرا تمدید کنید. در صورت عدم پرداخت هزینه مالکیت آن دامین از شما کلا سلب خواهد شد و کس دیگری میتواند آنرا ثبت کند. انتقال دامین ها به دیگران امکان پذیر میباشد.

ممنون که در این مقاله با ما بودید امیدوارم این نوشته برای شما مفید واقع شده باشد ضمنا اگر قصد خرید قالب وردپرس از سایت وبمستر98 را دارید به قسمت قالب وردپرس مراجعه فرمایید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *