الگوریتم کبوتر گوگل Google Pigeon Algorithm ، یکی از الگویتم های گوگل جهت سازماندی و نشان دادن نتیاج حول یک محور موضوعی در یک محل مشخص می باشد که در واقع در بر گیرنده ی سرچ های لوکال می باشد. گروه وبمستر 98 در این مقاله از آموزش وردپرس به توضیح درباره ی این الگوریتم می پردازد. اگر در موضوع مورد جستجو شده، یک شهر به صورت خاص مشخص شده باشد، گوگل براساس مابقی فاکتورهای سئو، سایت های لوکال مربوط به آن شهر را در اولویت نتایج قرار می دهد. مثلاً اگر شما ” خرید قالب وردپرس در اصفهان” را سرچ کنید، سایت هایی که مربوط به تعمیرات کامپیوتر هستند و در منطقه اصفهان قرار دارند، در اولویت قرار می گیرد. پس حال می دانیم که این الگوریتم کبوتر، به شهر منبع سایت، شهری که کاربر ساکن است، و همچنین کشور، تمرکز دارد. این الگوریتم شهرهای بزرگتر و مرکز استان ها را بیشتر مورد توجه قرار می دهد، ولی این امکان دارد که در آینده شهرستان های کوچک و یا حتی محله های یک شهر را نیز در بر می گیرد.
الگوریتم کبوتر گوگل ، در جولای 2014 مطابق با مرداد 1393 برای کشور آمریکا، مورد استفاده قرار گرفت که نتیجه ی قابل قبولی از خود نشان داد و به همین دلیل گسترده تر شده، و چند کشور بزرگ دیگر نیز مانند انگلستان، استرالیا و کانادا، آن را نیز تجربه کردند.
هرچند این الگوریتم کبوتر ، برای برندهای تجاری بزرگتر مشکلاتی را فراهم کرد. برندهای معروف معمولاً در محل های زیادی شعبه دارند، و پوشش آن ها توسط الگوریتم کبوتر باعث افت رتبه آن ها شد. این برندها معمولاً مختص یک منطقه نیستند، مثلاً یک برند پوشاک در شهر ها و کشورهای مختلف شعبه دارد، اما هنگامی که یک نفر بخواهد برای مثال، خرید کت و شلوار را در شهر خود جستجو کند، ابتدا سایت هایی که در آن شهر هستند، در جستجو آمده و برندهای دیگر افت رتبه پیدا می کنند، این باعث می شود که برندهای لوکال و کوچک آن منطقه شانس بیشتری برای پیشرفت داشته باشند.
از یک سوی دیگر، وقتی مخاطب می خواهد درباره یک سایت در منطقه خود تحقیق کند، ولی با یک برند تجاری بزرگتر روبرو میشود، ولی در سایت آن نامی از شهر خود نمی یابد، نا امید شده و این برند، در واقع مشتری بالقوه خود را از دست می دهد، و بدین ترتیب، نرخ تبدیل سایت از مخاطب بالقوه به مشتری بالفعل کاهش می یابد. پس می توان گفت این الگوریتم همیشه برای برندهای محلی و یا حتی تجارت های بزرگتر تاثیر مثبتی نخواهد داشت. ولی با این حال، میزان دسترسی به سایت های هدف، راحت تر می شود و نرخ تبدیل را بالاتر می برد.
دیگر نکات مهم این است که این الگوریتم، تازه تاسیس است پس احتمالا مشکلات فراوانی برای حل کردن می باشد. برای مثال، سایت های مربوط به تجارت لوکالی در ایالات متحده، در رتبه بندی گوگل پایین تر آمده اند.
اما در ایران یا در واقع در جستجوهای انجام شده به زبان پارسی، نیز اخیراً، تغییرات را در سرچ های لوکال دیده ایم، که البته به IP فردی که سرچ را انجام می دهد ربط دارد. هرچند، از آنجا که این اتفاقات خیلی کم در جستجوها مشاهده شده است، و پایداری ای نداشته است، نمی توان مطمئن بود که الگوریتم کبوتر گوگل نیز در ایران استفاده می شود، چون الگوریتم کبوتر براساس محل IP سایت ها، مخصوصاً google local business براساس شهر، استان، و کشورها، و نوع خدماتی که ارائه می دهند که آیا وابسته به محل هست یا نه، می باشد و هنوز در ایران کاربردی نیست.
هرچند که گوگل به IP کامپیوتر کسی که سرچ را انجام می دهد حساس است، اما در کشور ما، اگر کاربر نام شهر مورد نظر خود را در عبارت نیاورد، تغییر خاصی در نتیجه جستجوها دیده نمی شود.
بخاطر بسپارید، نتیجه جستجوهای لوکال همیشه به الگوریتم کبوتر گوگل وابسته نیست. مثلاً، وقتی عنوان یک سایت ” خرید قالب وردپرس در اصفهان” می باشد، و بطور مثال مقالاتی نیز مرتبط با این طراحی داخلی، و یا حتی عکس هایی با عنوان های مرتبط با نام اصفهان در سایت باشد، گوگل به الگوریتم خاصی برای مشخص کردن نتیجه ها مطابق با شهر اصفهان، نیاز ندارد.
نکاتی درباره ی الگوریتم کبوتر گوگل
[quote bgcolor=’#eec700′ color=’#ffffff’ bcolor=’#ffffff’]
گروه وبمستر 98 برای شما در این قسمت نکاتی را برای بعد از آپدیت شدن الگوریتم کبوتر گوگل ، آماده کرده است. ما باور داریم که توجه کردن به شاخص های محلی برای نشان دادن شما در جستجوهای لوکال فقط مختص الگوریتم کبوتر نیست و از انجا که این الگوریتم هنوز در ایران کاربرد چندانی ندارد، با این حال در بالابردن رتبه شما در نتایج موثرند. پس در ادامه با ما همراه باشید:
[/quote]
۱ – برای هر شهر صفحات مربوط به خود را بیابید:
برای مثال اگر شما در هر شهر یک شعبه از برند خود دارید، عاقلانه تر است که صفحه ای را مختص به همان شهر در سایت خود داشته باشید و در متون و مقالات خود، درباره منطقه خود، و خدماتی که ارائه می دهید صحبت کنید.
۲– اطلاعات مربوط به منطقه خود را هرز نکرده و منطقی استفاده کنید.
اگر یک گروه تجاری در ایران هستید، و خدماتی را ارائه می دهید، با اینجال در شهرهای مختلف شعباتی ندارید، به گونه ای که جعلی به نظر نیاید،به چگونگی خدمات رسانی خود در شهرهای مختلف بپردازید، برای مثال شما یک برند لباس در شیراز هستید، بهترین راه این است که چگونگی پست کردن محصول خود را به شهرهای دیگر توضیح دهید. این روش هم اعتماد کاربران را جلب کرده و هم نرخ تبدیل را برای سایت شما بالا می برد.مخاطبی که در یزد خدماتی را جستجو می کند و در حین جستجو به سایت شما در اصفهان می رسد اگر نام شهر خود را در نوشته های شما ببیند، بصورت غریزی احساس صمیمیت و مهم بودن بیشتری خواهد داشت، و این باعث می شود به شما اعتماد کرده و حتی از شما خرید داشته باشد. بخصوص این مخاطب از نوپاهای دنیای وب باشند، که به سختی حاضرند در اینترنت پولی را خرج کنند.
۳– یادتان باشد در ذکر نام شهر خود زیاده روی نکنید Over optimization
بله درست است، اگر درشهرهای دیگر فعالیتی ندارد و خدماتتان به شهرهای دیگر ربطی ندارد، بهتر است صفحه یا یا مطلبی را به دروغ به آن ها نسبت ندهید. این کار باعث از دست دادن مخاطب خود شده و باعث بالا رفتن Bounce rate می شود. حتی اگر اینکار برای شما ضرری نداشته باشد، فقط صرف وقت و هزینه است و سودی هم برای شما نخواهد داشت. مثلا شما مجموعهای هستید که در آن به آموزش وردپرس می پردازید و سایت شما درباره آموزش وردپس در اصفهان می باشد، آیا مخاطبی که از بندرعباس درباره ی آن جستجو می کند، می تواند به شما مراجعه کند؟ اصلا برای رسیدن به شما جستجوکرده است؟ مگر اینکه شما خودتان به بندرعباس رفته و به او آموزش دهید و یا این چنین قابلیت هایی داشته باشید.
همچنین اگر قصد خرید قالب وردپرس برای سایت خود از یک منبع معتبر را دارید می توانید به دسته بندی قالب وردپرس در سایت وبمستر 98 مراجعه بکنید!